Fëmijët dhe të rinjtë, mjete politike të Merjem Rexhavi

Merjem Rexhavi ka përdorur fëmijët dhe të rinjtë si një mjet politik në shfaqjen e Ville de Pont, por përdorimi i fëmijëve dhe të rinjve në Organizatën Muxhahidinët Halk ka një histori të gjatë. Rekrutimi i fëmijëve dhe të rinjve në MKO dhe stërvitja e tyre si forca ushtarake nën protektaratin e Sadam Huseinit kishin të njëjtin qëllim. Mund të themi me guxim se asnjë fëmijë i Organizatës Muxhahidinët Halk nuk e ka shijuar fëmijërinë. Deri në fund të vitit 1988 lindja e fëmijëve

Maryam Rajavi ri-ekspozoi fytyrën e saj terroriste dhe mercenare

Së pari,  me fjalimin  që Trampi mbajti në mbledhjen e OKB-së, jo me gjuhën diplomatike, përkundrazi duke përdorur gjuhën e “tregut” që nuk i ka aspak hije një presidenti, ia fitoi zemrën Maryam Rajavi-së. Ndërkohë që Trampi nuk e kishte fshirë akoma djersën e ballit, Maryam Rajavi lëshoi një deklaratë ku tregoi entuziazmin e saj  dhe i bëri kërkesë SHBA-së për t’i dëmshpërblyer godinat terroriste dhe  armatimet e ndryshme që u janë konfiskuar në Irak. Me siguri  ata thonë t’u japin mbrapsht ato gjëra që u përkasin. Të gjitha armatimet që

Kampi i punës së detyrueshme të Rexhavisë në Tiranë

Përshëndetje. Ju falenderoj shumë që u kushtoni vëmendje fjalëve të mia. Tani dua të futem në temë dhe tju them se siç e dini dhe ju, Rexhavi dhe dordolecët e saj në Tirana po përpiqen që të ndërtojnë  me anëtarët e mbetur një kamp për punë të detyrueshme në Tiranë ashtu sikurse e kishin ndërtuar në Irak kampin Liberty dhe Ashraf . Kur ndodhesha atje , gjithmonë i thoja vetes se kur do të mund të largohesha nga ai ferr sepse në të vërtetë

Gënjeshtrat që zbulohen shpejt!

      Dy javë më parë(12 gusht) një trupë diplomatike prej katër senatorësh amerikanë ka hyrë në kryeqytetin shqiptar, Tiranë,  ka zhvilluar një sërë takimesh , ka biseduar  me autoritetet vendase dhe  shefat e opozitës.  Kjo trupë , ashtu siç kishte deklaruar për mediat shqiptare, kishte ardhur me qëllim për të diskutuar dhe për të vëzhguar nga afër ecurinë e zhvillimit të grupeve ekstremiste selefiste në Ballkan. Ballkani ka qenë dhe është zona tranzite për kalimin e ekstremisteve nga Evropa drejt Sirisë , Irakut dhe e kundërta. Është bërë e ditur se afërsisht 500 ekstremistë ballkanas u janë bashkangjitur ISIS-it në luftën që po zhvillohet në perëndim të Azisë. Këtij numri i duhen shtuar dhe 140 shqiptarë. Vendet e

Skandali i Ville de Pont

  Organizimi i skandalit të Ville de Pont, ky vit(2012) ishte më i gjatë se viti i kaluar dhe Merjem Rexhavi me rimbajtjen e një shfaqjeje ekstra, i shtoi një gabim tjetër strategjik  historisë së gabimeve të kryera gjatë këtyre 33 viteve të fundit, por  para se shqyrtojmë këtë gabim strategjik, është më mirë të flasim pak për filozofinë e këtyre të ashtuquajturave mbledhje. Sipas asaj që Merjem Rexhavi, gruaja e liderit të Organizatës Muxhahidinët Halk ka deklaruar në fjalimet e saj, i gjithë qëllimi dhe dëshira e saj dhe e MEK në këtë mbledhje është heqja e emrit të MKO-së nga lista amerikane e organizatave terroriste. Përqëndrohuni pak te këto fjalë plot lakmi të Merjem Rexhavi drejtuar udhëtarëve dhe

Ngjashmëritë dhe dallimet e sjelljeve të zyrtarëve iranianë dhe atyre amerikanë në ngjarjet e vitit 1988 dhe incidentin e Waco-s.

Historia bashkëkohore e perëndimit është e mbushur plot me veprime të dhunshme dhe shkelje të të drejtave të njeriut ndaj qytetarëve dhe pakicave etnike e fetare të veta. Në emër të sigurisë kombëtare, janë kryer veprime të tilla si; ndëshkimi i spiunëve dhe mercenarëve dhe të tjera si këto. Incidenti i Waco-s në vitin 1993, është një nga rastet dhe cështjet e njohura në historinë e sotme të Shtetve të Bashkuara. Në këtë incident forcat ushtarake të këtij shteti vetëm pse kishin dyshime

Trashëgimia e terrorizmit sektar nga Organizata Muxhahidinët Halk tek ISIS

Në një kohë kur presidentja e vetëshpallur e NCR-së ose me fjalë të tjera liderja e ishullit privat Muxhahidinët Halk  e dënon derdhjen e gjakut të personave të pafajshëm  sulmet e një jave më parë nga  terroristët e ISIS në Teheran rikujtojnë ngjarjet e shumta të hidhura për brezin që ka jetuar pas fitores së Revolucionit Islamik. Në qoftë se Irani i sotën është një vend që ka siguri më të lartë se vendet fqinje, ndoshta është për shkak se anëtarë të MKO-së dhe

Mosuli i lirua; Muxhahidine Halk po mban zi

Xhamia Nuri, simboli i kalifatit të ISIS u çlirua nga ushtria irakiane (29 qershor 2017) në të njëjtën  kur Al-Baghdadi u zgjodh si kalif i kalifatit nga ISIS në vitin 2014. Sipas parashikimeve të shumë analistëve, Al-Baghdadi u bë kalif i kalifatit që ka zgjatur më pak se çdo kalifat tjetër në histori, vetëm tre vjet. Kjo gjë ishte mjaft e bezdishme dhe shqetësuese për ata të të cilët e quajtën luftën e ISIS “revolucionare”. Atë kohë kur xhelatët e ISIS lëshuan një valë

Ville de Pont; Roli i thyerjes së Organizatës Muxhahidine Halk

Zhvillimi i fushatave, blerja e parlametarëve të panjohur evropianë për të mbajtur fjalime,  festat me prezencën e shumtë të evropianëve të pastrehë dhe joiranianëve të tjerë, fjalimet propagandistike të Rexhavisë, solidariteti dhe premtimet për bashkëpunime me terroristë në Lindjen e Mesme dhe rajone  të tjera të botës dhe disa aktivitete të tjera janë përpjekje të dëshpëruara të MEK për të treguar se akoma ekziston dhe  për të mos lejuar zbulimin dhe përhapjen e historikut të saj kriminalistik dhe terrorist.   E gjithë kjo përpjekje

Përse kulti Rexhavi nuk mund të mbajë një qëndrim të qartë ndaj krimeve të ISIS?

Ditën e kaluar , kafshët e egra dhe kriminale të ISIS morën gjakun e atdheut tonë dhe vranë disa bashkatdhetarë dhe plagosën disa të tjerë. Është e qartë se kriminelët e ISIS janë të furnizuar ekonomikisht dhe shpirtërisht nga po ata sheikë reaksionarë të cilët patën thënë se do të vinin te populli iranian dhe kështu bënë. Ata erdhën te populli ynë ,morën jetën e disa bashkatdhetarëve tanë dhe kryen krime të tjera . Erdhën ata terroristë të cilët nuk njohin asnjë kufi  gjeografik

Reflektim mbi jetën dhe fundin e Mas’ud Rexhavi, liderit të kultit Muxhahidine Halk

Një nga njerëzit me emrin dhe reputacionin më të keq në historinë moderne të Iranit është Mas’ud Rexhavi (si shkrimtar që ka kryer disa hulumtime dhe kërkime  në historinë bashkëkohore nuk njoh ndokënd që të jetë kaq i urryer dhe i  papëlqyer nga populli iranian sa ai). Ai ka dhjetë vjet që është fshehur për shkak të turpit nga krimet që ka kryer dhe për shkak të frikës së gjykimit  dhe burgosjes, por kush është Mas’ud Rexhavi në të vërtetë dhe ku ndodhet? Në

Çfarë ka ndodhur më 20 qershor 1981?

Pas miratimit të planit të shkarkimit të Benisadr  për shkak të paaftësisë së tij në parlamentin e Këshillit Islamik, muxhahidinët gjetën një moment dhe pretekst të përshtatshëm dhe konfirmuan revoltën e tyre kundër Imam Khoeminit dhe Republikës Islamike. U moblizuan shpejt dhe përgatitën një lëvizje të armatosur që u përhap më 20 qershor 1981. 20 qershori ishte dita  kur  në kuvend po diskutohej dhe votohej për shkarkimin e presidentit. Rexhavi dhe aventurierët e MEK këmbëngulnin për marrjen e pushtetit. Ata lëshuan deklaratën e

Me rastin e 17 qershorit dhe vetëflijimit në kultin Rexhavi

Që nga ditët e para të themelimit të Organizatës Muxhahidine Halk, ata kanë patur marrëdhënie të brendshme të mbyllura, por kjo gjë , kur udhëheqësit dhe shumë anëtarë të tjerë u zhvendosën në Paris në mesin e viteve 1980 , u shndërrua në një gjendje më të keqe. Organizata Muxhahidine Halk e përgëzon vetëvrasjen. Mas’ud Rexhavi , publikisht i ka emëruar të gjithë anëtarët e MEK si dëshmorë të gjallë dhe djegia e vetes është mënyra më normale për të vrarë veten në këtë

A e dini se ? (pjesa e dytë)

A e dini se Muxhahidine Halk ... ? A e dini se Mas’ud Raxhevi dhe Ebul-Hasan Beni Sadër pas krimeve të shumta u larguan së basku në Francë? A e dini se Muxhahidinët kanë vrarë Presidentin e Republikës Rexhaji,Kryeministrin Bahonar dhe Shehid Beheshtin (të tre këta Iranianë)? A e dini se Pesë Shehidët e Mihrabit (pesë klerikë të lartë që kanë udhëhequr dhe namazet e ditëve të xhuma [premte]) janë martirizuar nga dora e Muxhahidineve? A e dini se Muxhahidinët i kanë pranuar

Kush është Merjem Kaxhar Azdanlo (Raxhevi) ?

Që nga dita e parë që u futa në organizatë nuk kisha aspak besim në këtë sistem (të organizatës) dhe gjithmonë kjo pyetje më sillej në mendjen time se si ka mundësi që akoma pa u futur mirë në organizatë,diskutohet dhe flitet vetëm rreth revolucionit të Merjemit. Si është e mundur që sa herë që flet me ndonjë person (nga anëtarët e organizatës) thonë: revolucioni i Merjemit. Sapo bëja ndonjë pyetje më thonin se kjo do të zgjidhet me revolucionin e Merjemit dhe

Historia e dënimit të muxhahidinëve halk në vitin 1988, fundi i shtatë viteve të terrorit dhe krimeve brutale

  Historia bashkëkohore e perëndimit është e mbushur plot me veprime të dhunshme dhe shkelje të të drejtave të njeriut ndaj qytetarëve dhe pakicave etnike e fetare të veta. Në emër të sigurisë kombëtare, janë kryer veprime të tilla si; ndëshkimi i spiunëve dhe mercenarëve dhe të tjera si këto. Incidenti i Waco-s në vitin 1993, është një nga rastet dhe cështjet e njohura në historinë e sotme të Shtetve të Bashkuara. Në këtë incident forcat ushtarake të këtij shteti vetëm pse kishin

Pikëpamja e Organizatës Muxhahidine Halk në raport me punën dhe klasat punëtore

Shpesh mendoj me vete se çfarë po i ndodh kësaj bote dhe se ku është urtësia e njerëzve? President i Shteteve të Bashkuara të Amerikës është dikush i quajtur Donald Trump. Arabia Saudite, mbështetësja  më e madhe e grupeve terroriste si Al-Kaeda dhe ISIS, merr çmimin ndërkombëtar për luftën kundër terrorizmit . Në po këtë vend ndodhen femrat më të persekutuara në botë! Ky shtet në të cilin femrat nuk lejohen të drejtojnë makinën , është anëtar i Komisionit të Grave në OKB. Kanë

Anëtarët e Organizatës Muxhahidine Halk janë skllevër modern

Shqipëria, vendi që shtrihet në lindje të Evropës, në vitin 2009 bëri kërkesë për t’u anëtarësuar në BE. Ky shtet me një popullsi mbi 3 milionë banorë është vendi më i varfër në Evropë me nivelin më të lartë të korrupsionit dhe i duhet të përshkojë  një rrugë të gjatë për t’u pranuar në Bashkimin Evropian. Vizita e fundit e Sekretarit Amerikan të Shtetit John Kerry në Shqipëri tregon se ky proces është në zbatim e sipër, por përpjekjet e këtij vendi për të

Organizata Muxhahidine Halk, Kulti Rexhavi, njerëzit tanë në Iran ?

Seymour Hersh, në artikullin e 6 prillit 2012 që u botua në The New Yorker, thotë se pavarësisht faktit që Muxhahidine Halk bën pjesë në listën e grupeve terroriste të qeverisë amerikane, ata janë trajnuar në shkretëtirën e Nevadës dhe duke bashkëpunuar me Mossad dhe duke përdorur informacionet e Amerikës, kanë kontribuar në operacionet terroriste në Iran. Nga ajri, terreni i Departamenti të Energjisë së Nevada National Security Site, me fushat e saj të thata dhe majat e largëta malore, ka pamjen e Iranit veriperëndimor.

Dështimi i Organizatës Muxhahidine Halk duke u zhvendosur nga Franca në Shqipëri

Për mendimin tim prania e gjatë dhe në heshtje e Merjem Rexhavi, zonjës së gjakut  dhe terrorit në Iran, në Tiranë të Shqipërisë duhet studiuar nga këndvështrime të ndryshme.   Merjem Rexhavi ka përforcuar  pamjen e rremë dhe të kalbur në mendjet e njerëzve, të cilët janë mbajtur të pa informuar nga gjendjet dhe rrethanat e vendeve të ndryshme, sidomos me atë të popullit iranian dhe ka bërë plane duke u bazuar në iluzone dhe fantazi. Këta vitktima të pafat përpiqen që me dhënien