Unë jam gati të dëshmoj në çdo gjykatë të drejtësisë

Shoqata Nexhat Malek Hozhaber, 47 vjeç, është nga Roodbar i qytetit të Gilan në Iran. Ai ishte një djalë i ri 20 vjeçar, kur shkoi në Turqi për të kërkuar një jetë më të mirë. Në Turqi, një rekrutues që quhej Ali Ankara (një anëtarë i këtij sekti që bënë propagand për të tërhequr anëtarë të rinjë) në Organizatës Muxhahedin Khelk erdhi tek Malek Hozhaber. Vizita e parë nuk ishte e frytshme për rekrutuesin, por ai këmbënguli dhe përsëriti sugjerimin e tij

Fitër Bajrami për anëtarët e ndarë të MEK-ut, ndryshe nga anëtarët e tjerë që janë pengje të MEK-ut

Shoqata Nexhat Kurban Bajrami”, Festa e Thyerjes së Agjërimit ‘, është një festë fetare që festohet nga myslimanët në të gjithë botën. Ajo shënon fundin e agjërimit të Ramazanit nga agimi deri në perëndimin e diellit. Shumë myslimanë vishen me veshje të shkëlqyera dhe fëmijët marrin dhurata në Fitër Bajramin. Miliona besimtarë myslimanë mblidhen për t’u lutur për Fitër Bajramin dhe ata e festojnë Bajramin me miqtë dhe familjet, duke zhvilluar festa dhe pikniqe. Myslimanët shqiptarë ashtu si çdo vit, festuan Bajramin

Mediat e kultit Rajavi janë skena të mashtrimit dhe kërcënimit me vdekje

Edvard Termado Edvard Tramado, Tremado Blog, 1 maj 2021 Ne të gjithë e njohim Ismailin dhe jemi plotësisht të njohur me mënyrën dhe shprehjen e fjalëve të tij, teksti që ju paraqitë atij për ta lexuar dukej qartë që ishte i përgatitur nga sekti Rajavi sepse ishte shumë i ndryshëm nga mënyra se si ai shprehet dhe në këtë rast del fytyra e vërtet e sektit Rajavi,  nga gjitha marrëzitë që sekti Rajavi i kishte shkruar atij për ti lexuar, më tërhoqën vëmendjen dy pika, ju lutem kushtojini vëmendje këtyre dy pikave, Ismail thotë: Nuk e di nga buron kjo simpati dhe ky interes i madh për mua. (Ai nënkupton interesin dhe simpatin e familjes së tij për atë) Cila

Nëna e moshuar kërkon lirimin e djalit të saj nga Kampi i MEK-ut

Shoqata Nexhat Mostafa, që sot është pesëdhjetë vjeç, është marrë peng nga Organizata Muxhahedin Khelk, për më shumë se tre dekada. Ai nuk është lejuar nga udhëheqësit e grupit të ketë ndonjë kontakt me familjen e tij. Nëna e tij Montaha Zahraei ka ndërmarrë disa veprime në mënyrë që të lirojë djalin e saj nga Kult i Rajavit. Ajo u ka shkruar letra autoriteteve shqiptare dhe ndërkombëtare duke u kërkuar atyre të hapin një rrugë për të kontaktuar djalin e saj. Ajo

Sedigheh Moxhaveri u detyrua nga autoritetet e MEK-ut për të kryer vetëvrasje

Shoqata Nexhat Sedigheh Mojaveri është një nga viktimat femra të sistemit të Organizatës Muxhahedin Khelk. Fati i saj i hidhur ishte vetëvrasja. Sedigheh u detyrua të bëjë vetëvrasje. ajo u detyrua nga autoritetet e MEK-ut që të bënte vetë djegje në rrugët e Parisit në mënyrë që të shprehte protestën e MEK-ut kundër arrestimit të Maryam Rajavit nga Policia Franceze. Betul Maleki, ish-anëtare e MEK-ut dhe shoqja e dhomës e asja kohe e Sedigheh, thotë për të: “Sedigheh nuk kishte ekuilibër mendor për shkak të shpërlarjes së trurit që i kishte bërë Organizata Muxhahedin Khelk. Ajo ua kishte dhënë mendjen dhe mendimet udhëheqësve të MEK-ut. Sedigheh ishte aq në depresion sa nuk ishte në gjendje të merrte ndonjë vendim. Pra,

Logjika e Rajavit kurrë nuk mund të pretendojë të drejtat e njeriut

Shoqata e Shpëtimit të Qendrës Mazandaran Këto ditë, sekti Rajavi ka lëvizur çdo mjet për të përdorur armën e të drejtave të njeriut kundër qeverisë iraniane. Unë nuk jam duke folur për Iranin, nëse respektohen të drejtat e njeriut apo jo?! Por a nuk është e çuditshme që sekti Rajavi pretendon të drejtat e njeriut ndërsa vetë i shkel të drejtat e njeriut? Duhet argumentuar se ka standarde minimale brenda organizatës sonë lidhur me të drejtat e njeriut. Unë kam qenë në

Rajavi tha: tortura dhe ekzekutimi brenda organizatës është normale

Shoqata e Shpëtimit e Qendrës Fars Ka shumë dokumente për njerëzit që u vranë në mënyra të ndryshme në Organizatën Muxhahedin Khelk. Anëtarët e ndarë të organizatës, gazetarët dhe akademikët kanë përshkruar emrat dhe historitë e hidhura dhe të pabesueshme të viktimave në artikuj të ndryshëm që kanë botuar në lidhje me abuzimet e të drejtave të njeriut nga Muxhahedinet Khelk. Sidoqoftë, emrat e parë të botuar zyrtarisht nga një organizatë ndërkombëtare në lidhje me viktimat e sektit Rajavi ishin "Parviz Ahmadi" dhe "Ghorban Ali Torabi". Një raport nga mbikqyerësit e të drejtave të njeriut (Human Rights Watch) me titull "Dalja e Ndaluar" mbi shkeljen e të drejtave të anëtarëve të Organizatës Muxhahedin Khelk u botua në Mars të vitit

Ish-anëtarët e MEK-ut në festën e Iftarit në Tiranë

Shoqata Nexhat Ish-anëtarët e Organizatës Muxhahedin Khelk (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) mbajnë festë për iftar në Tiranë, Shqipëri. Një grup anëtarësh të ndarë nga Organizata Muxhahedine Khelk, që jetojnë në Tiranë, janë mbledhur së bashku në kafenë, për të hapur agjërimin e tyre. Disa nga këta ish-anëtarë janë Reza Mezgi, Khalil Ansarian, Musa Damrudi, Hassan Shahbazi, Azim Mishmast. Gjithashtu në mbrëmje u bashkua me ta edhe Gazetari i krishterë shqiptar, GJergji Thanasi. Që kur u çliruan nga Kult i Rajavit, të larguarit kanë çmuar shumicën e traditave të tyre iraniane dhe fetare. Ata që kur kanë hyrë në botën e lirë, kanë patur festa për vitin e ri Persian, natën Yalda dhe për raste të

Ish- anëtarët e MEK-ut në një piknik në Shqipëri

Shoqata Nexhat Anëtarët e ndarë nga Organizatës Muxhahedin Khelk (MEK / MKO / Kult i Rajavit) janë akuzuar gjithmonë nga grupi si spiunë të qeverisë iraniane sepse sapo ata të largohen nga grupi, ata fillojnë ta denoncojnë sektin Rajavi si një sekt shkatërrues. Brenda MEK-ut, komandantët thonë çdo ditë se anëtarët e ndarë nga kjo Organizatë po vuajnë rrethanat më të këqija të jetës: pa shtëpi, duke bredhur nëpër Tiranë, duke kërkuar ushqim në koshat e plehrave! Sidoqoftë, anëtarët e ndarë nga sekti përpiqen më të mirën e tyre për të shijuar jetën në botën e lirë. Ata përdorin çdo mundësi për të çmuar lirinë e tyre. Ata mblidhen së bashku duke festuar në apartamentet e tyre, në kafene dhe

Kriteret për kontrollin e forcave në sektin Muxhahedin Khelk

Faqja e të mbijetuarve në Shqipëri - Iran Azadi Mansour Brahui, Të mbijetuarit në Shqipëri, 24 prill 2021 Një nga rregullat ishte stërvitja e dy personave bashkë! Pasi një numër i madh anëtarësh u larguan dhe u bashkuan me brigadën Amerikane, komandantët e sektit Rajavi nga frika dhe paniku për të parandaluar njerëzit të arratiseshin në brigadën Amerikane të vendosur në Ashraf, nën pretekste të ndryshme, ata i njoftuan individëve rregullat e reja, për ndalimin e stërvitjes individuale në mënyrë që njerëzit të

Hipokrizia dhe abuzimi i Islamit nga Massoud Rajavi

Faqja e të mbijetuarve në Shqipëri Të dashur miq, do të doja t'ju tregoja pak për muajin e shenjtë të Ramazanit dhe Islamin në sektin Rajavi. Për 29 vjet, kuptova që Massoud Rajavi dhe Maryam Rajavi nuk kanë as besimin më të vogël në Islami dhe as në muajin e shenjtë të Ramazanit, ata bëjnë gjithçka vetëm për të kërkuar pushtet, dhe nuk ka dyshim për këtë. Ky person egoist me mashtrimin e tij kundërrevolucionar e dinte shumë mirë që nëse donte që anëtarët ti besonin mashtrimve të tij, duhej që në të gjitha fjalët e tij të të fuste edhe islamin për të mashtruar popullin dhe anëtarët! Sekte abuzive që përdorin metoda të ndryeshme për të përparuar qëllimet e

Farhad pas disidencës së tij kundër MEK, nuk u pa më

Shoqata Nexhat Farhad Tahmasbi u bashkua me Organizatën Muxhahedin Khelk (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) në Irak, në vitin 1990, dhe ai u vra në burgun e Kampit Ashraf, në vitin 1994. Të paktën katër ish-anëtarë të MEK konfirmojnë që Farhad u vra në burgjet e Kampit Ashraf, selia e MEK-ut në Irak. Foad Basri, Hadi Shabani, GhorbanAli Hussein Nejad dhe Mohammad Razaghi e rendisin atë në mesin e dosjeve të MEK-ut që u vranë, eliminuan ose u zhdukën. Foad Basri, një nga shokët e tij, që ishin në të njëjtë njësi ushtarake, duke e kujtuar, shkruan për të: Farhad kishte një sens humori, ai nuk mund të duronte mënyrën sesi autoritetet i trajtonin anëtarët,

Kamran e donte gruan e tij

Shoqata Nexhat Kamran Bajati lindi në  viti 1963. Ai ishte një djalë i ri kur u bashkua me Organizatën Muxhahedin Khalq (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit). Në vitin 1998, ai u vra në mënyrë misterioze në selinë e grupit në Irak, Kampin Ashraf. Ish-anëtarët e MEK-ut, Ghorban Ali Hussein Nezhad, Foad Basri, Mohammad Karami dhe Iraj Salehi miratojnë fatin e hidhur të Kamran si rezultat i vendimit shtypës të kultit. Mohammad Karami kishte bashkëpunim organizativ me Kamran kur të dy ishin në Iran, edhe në kampin Ashraf ata ishin miq të ngushtë. Karami kujton se Kamran ishte martuar me një grua të quajtur Fatemeh vetëm një muaj para se Massoud Rajavi të urdhërojë anëtarët të divorcoheshin

Zemërimi i Rajavit pas skandalit në Facebook

Ghafoor Fattahian, 12.04.2021 Me një kërkim, mund të kuptohet lehtësisht se numri i llogarive të rreme të këtij sekti në rrjetet sociale dhe konkretisht Twitter është më shumë se pesëdhjetë mijë llogari. Ndërsa popullsia totale aktive dhe ata që janë të aftë për të

Pasuesit e sektit Rajavi janë skllevër modernë: si "Heshmati" i rremë

    feraghnews.ir   Agjensia e lamjeve AssociatedPress raportoi më 7 Prill të vitit 2021, se rrjeti social Facebook kishte fshirë rreth 300 llogari të rreme, që lidheshin me sektin Rajavi, të cilat drejtoheshin nga Shqipëria. Sipas faqes analitike të lajmeve Faraq, sipas Shoqatës Qendrore të Shpëtimit në Teheran, ky lajm është reflektuar gjerësisht në media të ndryshme ndërkombëtare. Ndjeksit e këtij sekti, që kontrolloin mendjet, të cilët në fakt janë skllevër të rinj, si robotët, sipas një orari specifik ditor, merren

Identifikimi dhe hapja e informacionit, për më shumë se 250 llogari të rreme të Muxhahedinve (hipokriteve) në Twitter

Lista prej më shumë se 250 llogarive të rreme të grupit terrorist të Muxhahedinve (hipokritëve) u identifikua dhe u zbulua në rrjetin social Twitter. Njësia e mbikëqyrjes kibernetike e Fondacionit Habilian, e cila monitoron dhe analizon aktivitetet e grupeve terroriste anti-iraniane, zbuloi dhe identifikoi sot, të Dielën me 18 prill 2021, një listë prej 256 llogarive me origjinë shqiptare, të grupit Muxhahedine (hipokritve). Sipas Habilian, në Twitter, ka qindra faqe të tjera të rreme që janë të lidhura me këtë grup. Organizata Muxhahedin Khelk (MKO) është një nga grupet e dhunshme, terroriste dhe anti-iraniane që përdor një ushtri të madhe llogarish të rreme, në hapësirën kibernetike për të çuar përpara qëllimet e saj dhe për t'i propaganduar ato në

Një shembull i disa vrasjeve në organizatën e tmerrshme të Rajavit

Z. Timur Khatar dhe Znj. Afsaneh Minaei, janë prindërit e Soheil Khatar, i cili u tërhoq në Irak bashkë me kushëririn e tij (djalin e tezez) në vitin 2001, me premtime të rreme dhe marifete për gjetjen e një pune. Soheil në organizatën terroriste të Rajavit në selinë e kampit Ashraf 15, u quajt me pseudonimin "Sasha". Pas një kohe të shkurtër, Sasha e kuptoi se ishte mashtruar dhe me një kundërshtim të vazhdueshëm dhe të fortë, ai kërkoi të largohej nga organizata. Unë kam qenë dëshmitarë shumë herë, ku Sasha në mbledhjet e brendshme të kultit të quajtura "Operacione, Banja Javore dhe Takime Ideologjike", shprehur kundërshtimin dhe kërkesat e tij, deri në një mëngjes tragjik, ku ai po

Muxhahedinët gjithashtu e filluan vitin 2021 me vdekje

Familjet që janë të ndaluar të dëgjojnë zërin e të dashurve të tyre, edhe kur ata janë duke vdesin. Faqja Rah Noo, të hënën, 13 prill 2021 Sapo ka filluar vitit 2021, boria e vdekjes u dëgjua përsëri në kampin e këtij grupit në Shqipëri. Dhe kësaj radhe shorti i ra një tjetër fatkeqi me emrin Reza Qureshi. Lajmërimi i Muxhahedinve me datë 13 prill 2021, për vdekjen e Reza Qureshit, treguan edhe një herë se anëtarët e këtij grupit të vendosur në Shqipëri ende po luftojnë me sëmundje të ndryshme, derisa tu vi radha e tyre një nga një për të vdekur. Anëtarët që nuk kanë dinjitet apo status njerëzor në sytë e drejtuesve të këtij sekti. Teksti i

Paturpësia e Rajavit kundër familjes

Pronari i Beit Mashal, Tiranë, vendi i të mbijetuarve të Muxhahedinve Khelk në Shqipëri - Iran Azadi 12 prill 2021 Aty ku u diskutua për familjen dhe bënin takime duke mbushën kokën e njerëzve që të ofendojn dhe përbuzin familjen. Në një takim, ku u bisedua për familjen njëri nga anëtarët tha: "Në fund të fundit, këto janë familjet tona, këto janë prindërit e mi, motra ime, vëllai im. Në atë moment përgjegjës i takimit (Askar) tha, se kur ata janë armiku juaj, nuk mund të thuhet se ata janë familjarë tuaj. Këta (familjarët) janë armiq. Ne nuk duhet ta shikojmë këtë çështje emocionalisht. Familja është kundër luftës dhe kryengritjes. Pikërisht këtu u bë e qartë për mua paturpësia e këtij

Facebook përmbysi fabrikën e trollave të grupi Muxhahedin Khelk (hipokritët)

Qindra llogari të rreme në Facebook, disa prej të cilave përdorën fotografi të rreme të krijuara nga inteligjenca artificiale e interneti, që përdoruesit e këtyre llogarive të rremë ishin të lidhur me Muxhahedinet Khelk, të cilët këta të fundit mbështeten nga Rudy Giuliani, Howard Dean dhe John Bulletin, janë identifikuar dhe fshirë. Adam Ravenseli Studiues i lartë Facebook ka identifikuar dhe shkatërruar një fabrikë trollësh të drejtuar nga MEK (hipokritët) që përdorte fytyra të rreme të krijuara nga inteligjenca artificiale e internetit për të krijuar llogari të rreme. Facebook e lidhi fabrikën e trollave, e cila kishte 300 faqe, grupe dhe llogari me Muxhahedinet në Shqipëri dhe po kryente sjellje të pakoordinuar dhe joparimore në lidhje me selitë