Logjika e Rajavit kurrë nuk mund të pretendojë të drejtat e njeriut

Categoria: Lajme

Shoqata e Shpëtimit të Qendrës Mazandaran

Këto ditë, sekti Rajavi ka lëvizur çdo mjet për të përdorur armën e të drejtave të njeriut kundër qeverisë iraniane. Unë nuk jam duke folur për Iranin, nëse respektohen të drejtat e njeriut apo jo?! Por a nuk është e çuditshme që sekti Rajavi pretendon të drejtat e njeriut ndërsa vetë i shkel të drejtat e njeriut? Duhet argumentuar se ka standarde minimale brenda organizatës sonë lidhur me të drejtat e njeriut.

Unë kam qenë në organizatën e Rajavit për më shumë se dy dekada dhe i vetmi faktor që më bëri të largohesha nga ky sket, ishte mungesa e respektit për të drejtat e njerëzve në marrëdhënie! Brenda këtij sekti, as të drejtat më themelore nuk u zbatonin. Të drejtat e vetme që njiheshin në sektin Rajavi ishin të drejtat e Massoud dhe Maryam Rajavit. Pjesa tjetër e njerëzve nuk kanë të drejta dhe nuk kanë një identitet personal, nëse një person zgjidh një problem në organizatë, nuk është në meritat e tij, është në meritat e Massoud dhe Maryam Rajavit!

Arabia Saudite vret brutalisht Z. Khashgechi-un në Turqi, ndërsa e gjithë bota e dënoi këtë akt të turpshëm. Sekti Rajavi e injoroi këtë lajm dhe nuk e solli atë në emrin e tij sepse interesat e Rajavit janë në duart e sauditëve, nëse ai hap gojën, llogaria e tij do të mbyllet nga Arabia Saudite. Në botën e sotme, fjala e drejta e njeriut përdoret për fat të keq si një mjet, ne pamë se si  vendet perendimore thjesht dënuan këtë akt të Arabis Saudite dhe vetem kaq. Nëse e njëjta vrasje do të kishte ndodhur në Iran, kjo do të kishte çuar në të paktën disa rezoluta dhe më pas sanksione.

Maryam Rajavi, e cila është kërkuese e të drejtave të njeriut, pse nuk i respekton të drejtat më themelore të anëtarëve të sektit që i quan familja e saj? Pse nuk i lejon që familjet të shohin fëmijët e tyre? Pse të burgosurit në Ashraf 3 nuk kanë të drejtë të komunikojnë me familjet e tyre? Pse Rajavi nuk i lejon anëtarët e saj të kenë të paktën një telefon celular? Pse anëtarët e burgosur nuk mund t'u shkruajnë letra familjeve të tyre? Dhe… Me këtë përshkrim, a mundet Maryam Rajavi të kërkojë të drejtat e njeriut? Çfarë keni bërë në shtëpi që keni dashur të bëni jashtë!

Ndërsa Maryam Rajavi është krenare për gratë në organizatë! Po të njëjtat gra nuk mund të bëhen më nëna me urdhër të Maryam Rajavit! Ata u hoqën mitrën grave, shfrytëzimi më i keq në kontekstin e çlirimit të gruas zhvillohet nën maskën e një revolucioni të brendshëm ideologjik brenda sektit. A kemi shkelje më të larta të të drejtave të njeriut sesa ajo që përmenda?

Maryam Rajavi lëshon receta për të drejtat e njeriut për burrat dhe gratë iraniane, Por pse brenda organizatës anëtarët duhet të shtypen? Ata çdo natë në operacionet aktuale, duhet të poshtërohen, ose me pretekstin e një projekti, kohë pas kohe, ata duhet të zgjedhin një person për ta poshtëruar dhe bërë presion mendërisht dhe emocionalisht. Në kundërshtim me mendimin e atyre anëtarve që janë subjekt, ata merren me forcë në takime publike, dhe së fundmi ju kërkohet që anëtarët ti marrin përgjegjësitë për veten e tyre nëse ka një dobësi ose një mangësi ose një dështim në sekt dhe të thonë që gabimi është i joni jo i Rajavit. Nëse fitorja arrihet në të ashtuquajturën luftë, ata duhet të thonë se kjo fitore është prej përgjegjsit (Rajavit), por, nëse ka humbje në zona të ndryshme, kjo humbje do të kthehet te anëtarët fatkeqë (ata duhet të thonë se humbja ishte për fajin tonë).

Vini re, kjo është logjika e Rajavit që përmenda, a mundet kjo logjikë të pretendojë të drejtat e njeriut? Absolutisht jo. Duhet të them se vetë Rajavi nuk beson aspak në lirinë dhe të drejtat e njeriut. Ai dëshiron të sakrifikojë të gjithë për të arritur qëllimet e tij të liga. Dikush që beson në liri, më e pakta duhet që brenda vetes të jetë i gatshëm për të pranuar kritikat dhe për të dëgjuar opozitën dhe jo të sakrifikoi të gjithë për qëllimet e veta dhe të mos pranojë kritikat e askujt! Këto janë minimumet. Reagimi i Rajavit ndaj atyre që e kritikojn janë dënimet me vdekje ose shpallja e tyre si një mercenar i inteligjencës. A mundet kjo logjikë të pretendojë lirinë dhe të drejtat e njeriut?


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur