Sedigheh Moxhaveri u detyrua nga autoritetet e MEK-ut për të kryer vetëvrasje

Categoria: Lajme

Shoqata Nexhat

Sedigheh Mojaveri është një nga viktimat femra të sistemit të Organizatës Muxhahedin Khelk. Fati i saj i hidhur ishte vetëvrasja.

Sedigheh u detyrua të bëjë vetëvrasje. ajo u detyrua nga autoritetet e MEK-ut që të bënte vetë djegje në rrugët e Parisit në mënyrë që të shprehte protestën e MEK-ut kundër arrestimit të Maryam Rajavit nga Policia Franceze.

Betul Maleki, ish-anëtare e MEK-ut dhe shoqja e dhomës e asja kohe e Sedigheh, thotë për të: “Sedigheh nuk kishte ekuilibër mendor për shkak të shpërlarjes së trurit që i kishte bërë Organizata Muxhahedin Khelk. Ajo ua kishte dhënë mendjen dhe mendimet udhëheqësve të MEK-ut. Sedigheh ishte aq në depresion sa nuk ishte në gjendje të merrte ndonjë vendim. Pra, pas arrestimit të Maryam Rajavi në Francë, ajo u bind që të bënte vetë djegje në shenjë proteste për lirimin e Maryam!”

Sedigheh ishte nëna e një djali nëntë vjeç, kur u vra në qershor të vitit 2003. E vetmja ikonë e mbetur e Sedigheh është memoriali i ndërtuar nën urdhrin e Massoud Rajavit për ta paraqitur atë si një model për anëtarët e tjera femra të grupit!

 


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur