Unë jam viktimë e dhunës së Rajavit

Categoria: Artikuj

Shoqata Nexhat

 

Hassan Sharqi, 67 vjeç, është nga Tonekabon i qytetit të Gilanit, Iran. Hassani ishte 26 vjeç, i martuar dhe kishte një fëmijë kur u bashkua me ushtrinë iraniane për të shërbyer si ushtarë. Ai ishte një ushtar në luftën Iran-Irak kur u mor si rob i luftës nga forcat Irakiene në vitin 1980. Ai u mbajt për nëntë vjet në burg Irakian, POW.

Në vitin 1989, pas armëpushimit midis dy vendeve, POW nuk  bëri shkëmbimin e pengjeve të Iranit me të Irakut dhe kjo ishte një mundësi për Organizatën Muxhahedin Khelk për të rekrutuar (trërhequr)  të burgosurit iranianë të cilët ishin nën presion të rëndë në kampet e Irakut.

Hassan Sharqi u mashtrua nga rekrutuesit e MEK-ut për t’u bashkuar me grupin. Ai u zhvendos në kampin e Muxhahedinve që quhej Ashraf. Vite më vonë, në vitin 2012, ai arriti të largohej nga grupi pas 23 vitesh burgim. Ai thotë se, kampi i MEK-ut ishte “një burgim më i tmerrshëm se ai në kampet irakiane”. Ai u kthye në qytetin e tij të lindjes, por gruaja e tij ishte martuar me një burrë tjetër.

Ai thotë: “Unë jam viktimë e dhunës së Rajavit, unë jam gati të dëshmoj kundër Rajavit në çdo gjykatë”.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur