Mediat e kultit Rajavi janë skena të mashtrimit dhe kërcënimit me vdekje

Categoria: Lajme

Edvard Termado

Edvard Tramado, Tremado Blog, 1 maj 2021

Ne të gjithë e njohim Ismailin dhe jemi plotësisht të njohur me mënyrën dhe shprehjen e fjalëve të tij, teksti që ju paraqitë atij për ta lexuar dukej qartë që ishte i përgatitur nga sekti Rajavi sepse ishte shumë i ndryshëm nga mënyra se si ai shprehet dhe në këtë rast del fytyra e vërtet e sektit Rajavi,  nga gjitha marrëzitë që sekti Rajavi i kishte shkruar atij për ti lexuar, më tërhoqën vëmendjen dy pika, ju lutem kushtojini vëmendje këtyre dy pikave, Ismail thotë: Nuk e di nga buron kjo simpati dhe ky interes i madh për mua. (Ai nënkupton interesin dhe simpatin e familjes së tij për atë) Cila është përgjigjja e kësaj pyetjeje?!! A mund të pyesni nënën ose babanë tuaj, vëllain ose motrën pse më doni dhe nga buron interesi dhe simpatia juaj për mua?

Mediat e kultit Rajavi janë skena të mashtrimit dhe kërcënimit me vdekje

Çfarë qëllimi ka sekti Rajavi duke sjellë anëtarë e tij nëpër media?

Shfaqjet qesharake të medjave të kultit Rajavi janë të njohura për të gjithë, këto shfaqje janë transmetuar për shumë vite në mediat qesharake të kultit Rajavi të quajtur Azadi TV dhe gjithmonë janë tallur dhe vazhdojn të tallen nga njerëzit e informuar të Iranit, "Këto shfaqje komike drejtohen kryesisht kundër ish-anëtarëve të sektit. Prej disa kohësh, sekti Rajavi ka përqëndruar programet e tij qesharake në familjet e anëtarëve të burgosur të organizatës së tij mesjetare, njerëzit që marrin pjesë në këto shfaqje qesharake nuk janë të huaj për ne ish anëtarët e këtij sekti dhe të gjithë i njohim mirë dhe jemi të njohur me kulturën e letërsisë së tyre të folur.

Por cili është qëllimi i sektit Rajavi për fillimin e një shfaqjeje të tillë?

Së pari, vendosja e sa më shumë anëtarëve përpara familjes dhe të dashurve të tyre në mënyrë që të krijojnë gjithnjë e më shumë urrejtje tek anëtarët ndaj familjes së tyre.

Së dyti, që familjet të humbasin shpresat tek të dashurit e tyre, sigurisht, duke besuar se fyerja që anëtarët i bëjnë familjes mund të shkatërroj dashurinë e nënave dhe baballarëve nga fëmija ose i dashur i tyre.

Së treti, duke i detyruar njerëzit që të kryejnë këtë akt të neveritshëm dhe çnjerëzor (duke fyer familjen), sekti Rajavi i detyron individët të heshtin, dhe sa herë që ata mund të protestojnë kundër diçkaje, ai ka një justifikim për ti heshtur ata. Ai merrte rrëfimet e anëtarve me shkrim në mënyrë që të kishte një justifikim për shtypjen.

Së katërti, zhvatja e familjeve, një tjetër qëllim i sektit Rajavi është të zhvatë para nga familjet duke i detyruar anëtarët e tij të marrin pjesë në shfaqjet e tij të urryera dhe qesharake televizive, në këtë rast familjet duhet të jenë shumë të kujdesshme për të mos rënë në kurthin e tyre.

Së pesti, për të frikësuar anëtarët e familjes dhe për t'i kërcënuar ata me vdekje.

Disa kohë më parë, sekti Rajavi solli Ismail Pour Hassan para kamerës së tij televizive për të kryer të njëjtën politikë të ndyrë të përshkruar më sipër. Në këtë program, Ismail Pour Hassan shqiptoi në mënyrë qesharake fjali dhe fjalë që në thelb nuk ishin në përputhje me kulturën dhe letërsinë e tij të folur. Të gjithë e njohim Ismailin dhe jemi plotësisht të njohur me mënyrën dhe shprehjen e fjalëve të tij, teksti që ju paraqit atij për ta lexuar dukej qartë që ishte i përgatitur nga sekti Rajavi sepse ishte shumë i ndryshëm nga mënyra se si ai shprehet dhe në këtë rast del fytyra e vërtet e sektit Rajavi,  nga gjitha marrëzitë që sekti Rajavi i kishte shkruar atij për ti lexuar, më tërhoqën vëmendjen dy pika, ju lutem kushtojini vëmendje këtyre dy pikave.

Ismaili thotë: Nuk e di nga buron kjo simpati dhe interes i madh për mua?

(Ai nënkupton interesin dhe simpatin e familjes së tij për atë)

Cila është përgjigjja e kësaj pyetjeje? A mund të pyesni nënën ose babanë tuaj, vëllain ose motrën pse më doni dhe nga buron interesi dhe simpatia juaj për mua?

Shikoni sa pyetje e trashë që është dhe kjo është arsyeja pse unë theksoj se sekti Rajavi u shkruan tekste njerëzve të tij për të përhapur urrejtje, sepse cili person normal do ta bënte një pyetje të tillë?

Këshilla ime për ta (domethënë për Familjet) është që të paktën të mendojnë për të ardhmen e tyre. Mos harroni se si njerëzit heroikë të qytetit të Gilanit, ditën e rënies së diktaturës së Shahut vendosën dënimin e Savakis në duart e tyre.

Sekti Rajavi gjithmonë ka kërcënuar publikisht se do të vrasë ata që e kritikojn dhe kundërshtarët e tij. Vetëm disa vjet më parë, Rajavi e nxori kokën dhe kërcënoi të vriste ata që ishin larguar nga sekti i tij në Evropë. Tani gjithashtu shënjestroi familjet e anëtarve të marë peng, por këtë radhë jo në gjuhën e Rajavit, por në gjuhën e anëtarëve që janë të detyruar të dalin para kamerës televizive, por pyetja është nëse me këto kërcënime mund të zvogëlohet dashuria dhe afeksioni i nënave dhe baballarëve për fëmijët e tyre që janë të marë peng nga sektin famëkeq i Rajavit ? Kurrë, kurrë.

Po nëse sekti Rajavi mendon se me këto programe qesharake mund të vrasë dashurinë, afeksionin dhe njerëzimin të një familje? Është një përpjekje e kotë.

Familjet gjithashtu duhet të jenë të kujdesshëm ndaj zhvatjes përmes thirrjeve telefonike dhe nuk duhet të sigurojnë ndihmë financiare për të dashurit e tyre derisa të jenë të sigurt se personi është ndarë plotësisht nga sekti Rajavi. Një nga të afërmit nga Shqipëria mund të telefonojë dhe të thotë se ai është ndarë nga sekti dhe ka nevojë për ndihmë financiare dhe familjet mund të mendojnë se është më mirë ta ndihmojnë atë aq sa munden, por bëni kujdes në fillim sigurohuni që ai person, me të vërtet është ndarë nga sekti dhe pasi të jeni të sigurt  veproni.

Sekti Rajavi duhet të kujtojë se me këto programe qesharake, nuk do të prishë vendosmërinë dhe dashurinë e familjeve të ringjallura, dhe në fund, si gjithmonë, do të humbasë skenën.

burimi: Iran Interlink

përkthyer nga Habilian


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur