Fitër Bajrami për anëtarët e ndarë të MEK-ut, ndryshe nga anëtarët e tjerë që janë pengje të MEK-ut

Categoria: Lajme

Shoqata Nexhat

Kurban Bajrami”, Festa e Thyerjes së Agjërimit ‘, është një festë fetare që festohet nga myslimanët në të gjithë botën. Ajo shënon fundin e agjërimit të Ramazanit nga agimi deri në perëndimin e diellit. Shumë myslimanë vishen me veshje të shkëlqyera dhe fëmijët marrin dhurata në Fitër Bajramin. Miliona besimtarë myslimanë mblidhen për t’u lutur për Fitër Bajramin dhe ata e festojnë Bajramin me miqtë dhe familjet, duke zhvilluar festa dhe pikniqe.

Myslimanët shqiptarë ashtu si çdo vit, festuan Bajramin me 13 maj 2021. Popullsia prej 2.8 milionë banorë e Shqipërisë është kryesisht myslimane dhe me komunitete më të vogla ortodokse dhe katolike që jetojn në paqe me njëri-tjetrin. Anëtarët e ndarë të Organizatës Muxhahedin Khelk në Shqipëri u mblodhën së bashku, duke u argëtuar dhe festuar Fitër Bajramin në krah të njëri-tjetrit në Tiranë.

Sidoqoftë, një mbledhje e tillë normale e një shoqërie normale nuk bëhet kurrë Brenda sektit të MEK-ut. Në pushime, Anëtarët e Kultit të Rajavit jetojnë ditën e tyre të punës të planifikuar rutinore, duke përfshirë privimin e gjumit, punën e detyruar dhe takimet e detyruara. Ata ndoshta kanë një program shtesë i cili është një marshim përpara fotos së liderëve që këndojnë parrulla.

Në të vërtetë, Bajrami si çdo festë tjetër u jep njerëzve mundësinë të ndajnë dashuri, lumturi dhe gëzim. Aktivitetet rekreative në këtë ditë dhe ditë të tjera të ngjashme janë mënyra për të rritur lumturinë dhe prosperitetin mes njerëzve të një shoqërie. Aktivitetet e kohës së lirë janë veçanërisht të rëndësishme për shëndetin mendor dhe fizik të njerëzve të moshës mesatare.

Meqenëse mosha mesatare e anëtarëve të MEK-ut është midis 40 deri në 70, mungesa e gëzimit dhe lumturisë në sistemin e sektit Rajavi, rrezikon cilësinë e jetës së anëtarëve. Sistemi shtypës i këtij grupi intensifikon problemet shëndetësore, paranojën, dhunën dhe shumë çrregullime të tjera mendore midis anëtarëve.

Fotot e publikuara nga anëtarët e ndarë të MEK-ut tregojnë momentet e tyre të gëzueshme në natyrën shqiptare. Buzëqeshjet e tyre të vërteta dhe shpresa në sytë e tyre tregojnë pasionin e tyre për jetën në botën e lirë: diçka që nuk e shihni kurrë në fytyrat e dëshpëruara të anëtarve brenda kampit të Organizatës Muxhahedin Khelk, Ashraf 3.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur