Terrorizmi kibernetik i kultit Rajavi

Atefeh Nadalian, Shoqata Nexhat, Teheran, 25 Prill 2021 Burimet e sigurisë amerikane, përfshirë agjencitë qeveritare si Byroja Federale e Hetimit (FBI) dhe Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA), kanë theksuar që organizata të shumta terroriste, të tilla si al-Kaeda dhe ISIS, përdorin internetin për të frikësuar, për ndikime politike dhe shoqërore, si dhe për të komunikuar me mbështetësit madje edhe për të tërhequr anëtarë të rinj. Organizata Muxhahedin Khelk pas humbjes në Operacionin Forough xhavidan, pas vendosjes së armëpushimi midis Iranit dhe Irakut, pas pushtimit irakian në Kuvejt, pas pushtimit të Irakut nga SHBA-ja, pas rënjes së Sadam Huseinit, humbja e bazës strategjike në Ashraf të Irakut dhe transferimi në Shqipëri, bëri që kjo organizatë të humbiste natyrën e saj terroriste

Unë jam viktimë e dhunës së Rajavit

Shoqata Nexhat   Hassan Sharqi, 67 vjeç, është nga Tonekabon i qytetit të Gilanit, Iran. Hassani ishte 26 vjeç, i martuar dhe kishte një fëmijë kur u bashkua me ushtrinë iraniane për të shërbyer si ushtarë. Ai ishte një ushtar në luftën Iran-Irak kur u mor si rob i luftës nga forcat Irakiene në vitin 1980. Ai u mbajt për nëntë vjet në burg Irakian, POW. Në vitin 1989, pas armëpushimit midis dy vendeve, POW nuk  bëri shkëmbimin e pengjeve të Iranit

Kush janë prindërit e Massoud Rajavi-t

Shoqata Nexhat   Husein Rajavi dhe gruaja e tij Razieh Jalalian ishin nga qyteti i Mashhadit të Iranit. Ata ishin prindërit e Massoud Rajavi-t, udhëheqësit të Organizatës Muxhahedin Khelk. Babai i Massoudi-t kishte një zyrë avokatie, kështu që ai ishte aq i pasur sa të dërgonte djemtë e tij jashtë për të vazhduar studimet. Ata nuk ishin njerëz të politikës, kështu që ata u zemëruan me Massoud-in kur ai u bashkua me udhëheqësit e hershëm të MEK-ut në vitet 1960. Nëna e tij ishte e inatosur me Massoud-in sepse ai bëri që vëllezërit dhe motrat e tij të përfshiheshin në sfondin e dhunshëm të MEK-ut që çoi në vdekjen e disa prej tyre duke përfshirë Kazem-in dhe Monireh-n. “Massoud-i nuk

Pengjet e MEK-ut tetë vjet pas zhvendosjes në Shqipëri

Shoqata Nexhat Kur në vitin 2010, Organizata Muxhahedin Khelk supozohej të dëbohej nga Iraku, një nga çështjet më të rëndësishme të ngritura nga UNHCR, ishte mënyra e transferimit të anëtarve të grupit në një vend të tretë. Kishte dy situata kryesore, e para për të shqyrtuar llojin e azilit për secilin person individualisht, dhe përfundimisht zgjedhja e lirë e njerëzve për t’u vendosur në vendet e treta si refugjatë. Në këtë rast, anëtarët e grupit mund të vendosnin vet për jetën e

Dita e Punëtorit e Maryam Rajavit dhe Organizata Muxhahedin Khelk

Edward Termado Edward Tremado, Blog Tremado, 28 Prill 2021: Në këtë pikë të historisë së Iranit, nuk ka më shfrytëzues dhe më anti-punëtor se sekti juaj, dhe kurrë nuk ka një personë nga jashtë të jetë kaq gënjeshtar apo kaq anti-njerëzor si ju. Në organizatat e sektit anti-punëtor dhe anti-njerëzor të Rajavit, punëtorët e kongregacionit kanë statusin e subjekteve të shfrytëzuar të cilët duhet të bëjnë pa diskutim çfarëdo që urdhërojnë zyrtarët e kultit. Një shembull i qartë i atyre anëtarëve të rrjedhës së fundit të sektit Rajavi që për vite me radhë në vend të punëtorëve të papaguar bëmë të gjitha punët e vështira dhe të lodhshme dhe nuk kishin të drejtë të bënin dhe ndonjë pyetje, dhe në

Mbështetësit e MEK-ut e dinë për jopopulloritetin e tyre në Iran

Një nga karakteristikat kryesore të Organizatës Muxhahedin Khelk, është varësia e saj e plotë nga shtetet e huaja dhe specifikisht nga ata që janë në konflikt me qeverinë iraniane duke përfshirë SHBA-në, Izraelin dhe Arabinë Saudite. MEK i ofron shërbime armikut të armikut të tyre dhe në këmbim ata fitojnë mbështetje financiare dhe logjistike. Ndërveprimet e pakufizuara të MEK-ut, si një grup terrorist, me armiqtë e Iranit përmbajnë çdo veprim që mund të bëjë një forcë mercenare ose përfaqësuese. MKO e ka ndjekur këtë model, që nga fillimi i themelimit të saj. Shembulli më i spikatur ishte lidhja e grupit me shërbimin e inteligjencës së Sindikatave Sovjetike, KGB, dhe më pas duke shërbyer si ushtri private e Sadamit në tetë

Liria në sektin e Muxhahedinve (1)

Shoqata e Grave Iraniane kundër Sektorizmit Homeira Mohammad Nexhad, Shoqata e Grave Iraniane Kundër Sektorizmit, 27 Prill 2021 Ne, në këtë shkrim po flasim për njerëz që kanë hyrë vullnetarisht në një lëvizje politike për të luftuar shtypjen dhe tani nuk kanë as të drejtë të mendojnë për familjet e tyre. Me të vërtetë, çfarë analize mund të bëhet për këto veprime të sektit Rajavi. Mbi çfarë baze ideologjike apo edhe politike duhet të privohen njerëzit për të parë të dashurit e tyre? Mbi çfarë baze burrat dhe gratë nuk duhet të kenë të drejtë të martohen dhe të krijojnë familje? Me cilat parime të një shoqërie mund të interpretohen këto veprime të presionit psikologjik? Zonja Homeira Mohammad Nexhad, Gjermani

Nën pretekstin e përgjigjes ndaj një artikulli fyes nga Sekti Rajavi

shoqata Nexhat Leila Kyokan, vajza e Rahim Kyokan, flet për 40 vjet vuajtje Shoqata e Shpëtimit në Qendrën Teheran të Martën, 6 Prill 2021 Znj. Leila Kyokan, fëmija më i vogël i Rahim Kyokan (një i burgosur në kampin e kultit Rajavi në Shqipëri). Informacionin i mëposhtëm i Shoqatës Nexhat është për kërkesën e znj. Leila, pasi nuk ka asnjë mënyrë për të komunikuar me babanë e saj, ajo kërkoi që ky informacion të postohet në faqen e internetit të Nexhat që babai dhe xhaxhi i saj të marin këtë informacion nga publikimi. Teksti është si më poshtë: Nën pretekstin e përgjigjes ndaj një artikulli fyes nga sakti Rajavi Sot është 2 Prill i vitit 2021, Për shkak të këtij

Diskriminimi në organizatën Rajavi

BY faqja e të mbijetuarve në Shqipëri - Iran Azadi, 2021/03/16 Pronari i Beit Mashal, të mbijetuarit në Shqipëri, 16 mars 2021 Në një nga takimet, me një person i cili më parë ka qenë një i burgosur dhe ka parë një diskriminim të tillë, i tha vetë Rajavit të mallkuar, se ai gjithashtu ndjente diskriminim dhe dallimin mes anëtarve, dhe natyrisht ai i tha se kjo ishte vetëm mendimi i tij. Rajavi filloi të argumentoi dhe debatojë, me pak fjalë ai debatojë në një mënyrë të tillë që nuk kishte asnjë kufi. Për personin që foli dhe e bëri këtë pyetje, u vendos të bëhej një takimi, ku ai të shprehte mendimin e tij dhe... Ky takim ku ai do

Dita e llogarisë për udhëheqësit kriminalë të Muxhahedinve ka arritur

Shoqata e Shpëtimit të Azerbajxhanit Lindorë, të marten 13 prill 2021 A ka ndonjë rrugë shpëtimi për udhëheqësit kriminalë të sektit Rajavi? Rinia dhe jeta janë pasuri e pakthyeshme. Për më shumë se dyzet vjet, Massoud Rajavi ka ushtruar dhunën ndaj popullit iranian në formën e tij më të keqe, duke përdorur të gjitha mjetet vrasese, duke përfshirë bombardimet, plubat e drejtpërdrejtë, bombardimet me fishek etj… dhe ky sekt krenohet me të gjitha këto që ka bërë, çmenduria e Massoud Rajavit është e dukshme për të gjithë. Kohën kur ai bëri një pakt tradhtie kundër popullit iranian me armikun e Iranit, është diçka që nuk do të harrohet lehtë. Por me kalimin e kohës, ai u hodh nga Iraku si

Djali i udhëheqësit të MEK-ut viktimë e diktaturës së grupit

 Shoqata Nexhat Mohammad Rajavi: VIKTIMA E DIKTATURSHS MEK Përkundër pretendimeve të Muxhahedinve Khelk për të qenë demokratik, grupi terrorist i MEK nuk ka aspak demokraci, sipas anëtarëve të ndarë të këtij grupi, anëtarët janë detyruar të bëjnë gjëra që udhëheqësit e grupit duan, të tilla si pjesëmarrja në ceremonitë, divorci i detyruar, gratë që martohen me dhunë me Massoud Rajavi, etj. Anëtarët nuk lejohen të gëzojnë as nevojat më themelore të çdo qenie njerëzore në masën që ata as nuk kanë

Kundërshtimi i ideve të Rajavit është i barabartë me pranimin e torturave më të këqija

Shoqata e Shpëtimit në Qendrën Khorasan Razavi të shtunën, 14 shkurt 2017 Sektet tërheqin anëtarë, duke i mashtruar dhe i kontrollojnë ato duke u bërë një larje truri. Nuk ka rëndësi me çfarë mjeti dhe me çfarë pozicioni është tërhequr personi, e rëndësishme është që njerëzit pas tërheqjes nga sekti, dominohen menjëherë nga udhëheqësi. Në sektin Rajavi, udhëheqësi ideologjik është Massoudi dhe ai nuk është përgjegjës ndaj askujt përveç Zotit, por të gjithë anëtarët janë përgjegjëse para Massoudit, domethënë ai përcakton atë që njerëzit duhet të besojnë, si të qëndrojnë dhe si të vdesin!!! Në këtë artikull, ne jemi përpjekur të sjellim dhe të tregojmë fatin e disa anëtarëve të qendrës së Muxhahedinve Khelk të cilët pësuan torturat dhe

Rajavi bleu Hadi Thani khanin për 2,000 dollarë nga një kontrabandues

Ghefur Fettahian, Shoqata për Shpëtimin nga Sektet, Paris, 23 shkurt 2021 Ky person me emrin Hadi Thani khani. Sekti Rajavi ishte i përfshirë në një projekt rekrutimi të njerëzve, që nëse nuk gaboj, këtë personin me emrin Hadi Thani Khani, sekti Rajavi e ka blerë në vitin 2000, nga një kontrabandist, për 2,000 dollarë. Në atë kohë, Massoud Rajavi dyshohet se ka kërkuar leje nga zyrtarët irakianë që ta lejonin të kryente operacione terroriste brenda Iranit, por zyrtarët irakinët dhe Saddam Hussein nuk e lejuan, duke i thënë Rajavit se ju nuk keni asnjë bazë shoqërore në Iran dhe se askush nuk është në favorin tuaj, dhe të gjithë zyrtarët e organizatës e shprehën këtë në takime të

Rajavi vazhdon të flasë akoma për ushtrinë Nacionalçlirimtare të Sadam Huseinit, për armët dhe dhunën

Ali Haxheri, Të mbijetuarit në Shqipëri, 26 shkurt 2021: Rajavi tha se nëse Iraku pushtohet, ne nuk kemi të bëjmë me imperializmin botëror (Amerikën), nëse ai pushton Irakun, ne do të shkojmë në vendin tonë dhe do të çlirojmë Iranin. Me pak fjalë, gjithçka që thanë ishin vetëm fjalë, kur Shtetet e Bashkuara pushtuan Irakun, ata jo vetëm që i dorzuan të gjitha armët por ata ju përkulën Amerikës dhe ata bënë gjithçka që u kërkoi Amerika dhe madje lejuan që amerikanët të kontrollonin edhe raftet e grave të organizatës. Ky ishte Rajavi që donte të vinte deri në Teheran në rast të një sulmi nga Amerika. Rejavi kishte thënë se, unë jam i gatshëm të vishja edhe fund

Pesë dekada të terrorizmit Muxhahedin Khelk: nga milicitë në qendrat terroriste

Reza Ghezvini Gharabi Gjatë gjithë historisë bashkëkohore të Iranit dhe nga dekadat e kaluara deri më tani, sidomos midis politikave të anës së majta, janë formuar grupe të shumta milicie, që një tipar i përbashkët i të gjitha atyre grupeve ishte dhuna dhe terroret që bënin. Megjithëse këto grupe u formuan për të luftuar sistemin politik në pushtet, por dhuna e tyre që ishte në një masën të tepruar, u bë shkak që përveç civilëve, pjesa më e madhe e viktimave të ishte populli, si në operacione e verbëra ashtu dhe në operacionet që kishin një qëllim. Organizata Muxhahedin Khelk, e njohur si hipokritë në mesin e popullit iranian, është një nga grupet më të njohura, që në muajt e

Modeli mercenar i Republikës Islamike për qytetarët e Shqipërisë

Zehra Moeini, Drejt Lirisë, Gjermani, 27 Janar 2021 Çuditërisht, vetëm banorët e Manzës dhe Durrsit nuk ishin akuzuan për bashkëpunim me regjimin iranian! Gjë që më në fund ndodhi. Sekti Rajavi e ka aprovur për vite me radhë se çdo kundërshtarë të tij i përgjigjet duke akuzuar si bashkëpunëtorë me Republikën Islamike. Sigurisht, kjo metod e vjetër dhe e përsëritur kaq shumë herë tani nuk ka më vlerë dhe nuk e beson më asnjeri, sekti Rajavi duhet të mendojë për një mënyrë

Gazetari i njohur shqiptar: Marjam Raxhavi synon të vrasë të arratisurit nga kampi i Manzës

Pars Todey Eksperti i historisë dhe gazetari i njohur shqiptar ka deklaruar se shqiptarët janë shumë të shqetësuar për shkak se Qeveria e tyre ka strehuar grupin terrorist MEK në vendin e tyre. Dr. Olsi Jazexhi, ekspert i historisë dhe gazetar i njohur shqiptar, në një intervistë me gazetën “Teheran Times”, deklaroi: “Sekti Raxhavi (Muxhahidine Khalk” nuk ka ardhur në Shqipëri me ftesën e popullit shqiptar, por ky grup terrorist në vitin 2016, i është imponuar Shqipërisë nga ana e qeverisë së presidentit amerikane Barak Obama. Kur Qeveria e Barak Obamas në vitin 2016, kishte kërkuar nga qeveria Edi Rama të strehojë 3000 luftëtarë të huaj në Shqipëri, në realitet grupi terrorist Muxhahidine Khalk iu imponua Shqipërisë. Në kohën kur

Sallat e luftës së Organizatës Muxhahedin Khelk. Nga Iraku në Shqipëri- pjesa e dytë

Irexh Mesdaghi, i cili ishte një nga të parët që punoi në mënyrë të pavarur në temën e "robërisë së vazhdueshme", shkruan: " nga 1034 luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare që u vranë në Operacionin Forugh Xhavidan që emrat dhe biografitë e tyre të shkurtra janë përmendur në librin" Kujtimet e dëshmorve të Forugh Xhavidan ", 202 prej tyre ishin nga të burgosurit e luftës që u dërguan në operacion". Me fjalë të tjera, një e gjashta e numrit të përgjithshëm të Muxhahedinve të vrarë ishte midis këtyre të burgosurve. Rreshteri i dytë i Regjimentit të Xhandarmërisë Qazvin, Esgher Juzmend, u dërgua në krahinën jugore, në vitin e parë të luftës dhe më 11 dhjetor 1980, ai u kap nga forcat

Sallat e luftës së Organizatës Muxhahedin Khelk. Nga Iraku në Shqipëri- pjesa e parë

Xhijar Gol dhe Omid Montazeri, BBC, 20 shtator, 2020: Pas operacionit Forugh Xhaviden (Mersad), fillon raundi i dytë i rekrutimit dhe zgjerimit të Muxhahedinve; Këtë herë ishte nga mesi i persona të marrë peng nga ushtria Irakiane, dhe që i mbante në kampet e tyre. Rekrutimi i Muxhahedinve filloi në një kohë kur të burgosurit iranianë të luftës pas një periudhe shprese, ishin të zhgënjyer dhe të pashpresë. Ky zhgënjim dhe i të qenurit i pashpresë ishte në fakt si rezultat i mos shkëmbimit të të burgosurve iranianë me ato irakianë në fund të luftës. Në atë kohë, për dy vjet u ndalua plotësisht shkëmbimi i të burgosurve (nga vera e vitit 1988 deri në vitin 1990). Gjatë kësaj periudhe,