Mbështetësit e MEK-ut e dinë për jopopulloritetin e tyre në Iran

Categoria: Artikuj

Një nga karakteristikat kryesore të Organizatës Muxhahedin Khelk, është varësia e saj e plotë nga shtetet e huaja dhe specifikisht nga ata që janë në konflikt me qeverinë iraniane duke përfshirë SHBA-në, Izraelin dhe Arabinë Saudite. MEK i ofron shërbime armikut të armikut të tyre dhe në këmbim ata fitojnë mbështetje financiare dhe logjistike.

Ndërveprimet e pakufizuara të MEK-ut, si një grup terrorist, me armiqtë e Iranit përmbajnë çdo veprim që mund të bëjë një forcë mercenare ose përfaqësuese.

MKO e ka ndjekur këtë model, që nga fillimi i themelimit të saj. Shembulli më i spikatur ishte lidhja e grupit me shërbimin e inteligjencës së Sindikatave Sovjetike, KGB, dhe më pas duke shërbyer si ushtri private e Sadamit në tetë vitet e luftës kundër Iranit. Bashkëpunimi me ish-diktatorin Irakian ishte diçka që grupet e tjera të opozitës të qeverisë iraniane e shmangën ose të paktën refuzuan ta zbulonin.

Hetimi i arsyeve të një qëndrimi të tillë nga ana e udhëheqësve të MEK-ut, çon vetëm në një përfundim të qartë, dhe është dëshpërimi i plotë i grupit për të pasur bazën më të vogël sociale brenda popullit iranian. Ndërsa grupet e tjera të opozitës nuk janë shumë mbrapa në këtë zonë, rekordi i pajustifikueshëm i MEK-ut nga tradhëtitë në luftë në qindra sulme terroriste kundër civilëve të pafajshëm nuk u ka lënë hapësirë atyre. Kështu, është e sigurt të thuhet se nuk do të ketë mbështetje për ta brenda Iranit dhe ato janë një nga entitetet më të urryera për popullin iranian.

Megjithëse ka prova të dokumentuara të mbështetjes së SHBA-së, Izraelit dhe Arabis Saudite për MEK, këto shtete vështirë se dëshirojnë që lidhjet e tyre të jenë të hapura, me këtë grup terrorist dhe me këtë një sekt. Ata padyshim që dinë për jopopulloritetin e grupit në mesin e popullit iranian.

Me përparimet e fundit në marrëdhëniet diplomatike të rajonit, hapja e kanaleve të drejtpërdrejta midis Iranit dhe Arabisë Saudite do të sinjalizojë një qetësim të tensioneve në të gjithë Lindjen e Mesme pas viteve të luftimeve. Përveç kësaj, ekziston një sinjal optimist nga administrata Biden që një kthim i marrëveshjes midis Iranit dhe amerikës mund të jetë i arritshëm.

Lajmi duket se është i tmerrshëm për udhëheqësit e Muxhahedin Khelk të cilët prej vitesh po peshkojnë në ujërat e trazuara midis Iranit dhe kundërshtarëve të tij. Armiku i armikut të tyre po del se bëhet miku i armikut të tyre!

Burimi: Shoqata Nexhat


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur