Dita e Punëtorit e Maryam Rajavit dhe Organizata Muxhahedin Khelk

Categoria: Artikuj

Edward Termado

Edward Tremado, Blog Tremado, 28 Prill 2021:

Në këtë pikë të historisë së Iranit, nuk ka më shfrytëzues dhe më anti-punëtor se sekti juaj, dhe kurrë nuk ka një personë nga jashtë të jetë kaq gënjeshtar apo kaq anti-njerëzor si ju. Në organizatat e sektit anti-punëtor dhe anti-njerëzor të Rajavit, punëtorët e kongregacionit kanë statusin e subjekteve të shfrytëzuar të cilët duhet të bëjnë pa diskutim çfarëdo që urdhërojnë zyrtarët e kultit. Një shembull i qartë i atyre anëtarëve të rrjedhës së fundit të sektit Rajavi që për vite me radhë në vend të punëtorëve të papaguar bëmë të gjitha punët e vështira dhe të lodhshme dhe nuk kishin të drejtë të bënin dhe ndonjë pyetje, dhe në fund të ditës na duhej të përgjigjeshim çdo ditë në takime çnjerëzore që organizonte ky sekt.

Dita e Punëtorit e Maryam Rajavit dhe Organizata Muxhahedin Khelk

Shmangia e organizatës Muxhahedin në prag të Ditës së Punës

1 Maji ose Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve për të gjithë punëtorët e botës, veçanërisht punëtorët e nderuar të Iranit.

Në prag të Ditës Ndërkombëtare të Punëtorëve, sekti Rajavi lëshoi ​​një deklaratë duke u përpjekur të pozicionohej si një pro-punëtor, duke ju drejtuar punëtorëve dhe munduesve me fjalë fyerse si persona të uritur dhe duke u përpjekur të vendoset si një Organizatë anti-shfrytëzim dhe pro-punëtorit.

Në këtë pikë të historisë së Iranit, nuk ka më shfrytëzues dhe më anti-punëtor se sekti juaj, dhe kurrë nuk ka një personë nga jashtë të jetë kaq gënjeshtar apo kaq anti-njerëzor si ju

Në organizatat e sektit anti-punëtor dhe anti-njerëzor të Rajavit, punëtorët e kongregacionit kanë statusin e subjekteve të shfrytëzuar të cilët duhet të bëjnë pa diskutim çfarëdo që urdhërojnë zyrtarët e kultit. Një shembull i qartë i atyre anëtarëve të rrjedhës së fundit të sektit Rajavi që për vite me radhë në vend të punëtorëve të papaguar bëmë të gjitha punët e vështira dhe të lodhshme dhe nuk kishin të drejtë të bënin ndonjë pyetje, dhe në fund të ditës na duhej të përgjigjeshim çdo ditë në takime çnjerëzore që organizonte ky sekt, që pse kjo punë nuk është mbaruar nga ky person, dhe ai person që ishte i ngarkuar nga ajo punë atë ditë e quanin si një personë që po hante falas.

Shfrytëzimi nga organizata Muxhahedin ka arritur majat, qoftë mashkull apo femër, qoftë i/e shkolluar apo jo, nuk kishte ndonjë ndryshim për udhëheqësit e sektit. Unë personalisht, nuk kisha asnjë orë pushim në dyqanet e riparimeve ku punoja. Ndonjëherë, unë isha i detyruar të punoja nga ora shtatë e mëngjesit deri në orën pesë të mëngjesit të ditës tjetër, për të bërë riparime emergjente nga automjetet e zyrtarëve të sektit, u lodhja deri në atë pikë sa shumë herë kisha të përziera nga pagjumësia, në atë gjendje që isha po atë natë të asaj dite të lodhshme u fyeva nga përgjegjësit e sektit dhe më thanë ju jeni një shfrytëzues që hani falas dhe nuk bënë asnjë punë, ndërkohë përgjegjësit e këtij sekti uleshin në zyrat e tyre me freskuese në ato ditë në nxehta të Irakut dhe me të gjitha llojet e pijeve freskuese, jepenin urdhëra për anëtarët që ishin të klasave më të ulta.

Unë kurrë nuk do t'i harroj ato ditë të vështira dhe të mjerueshme në jetën time, dhe kohën që shkonim në takimet e bezdisshme që organizonte ky sekt dhe njerëzit që kishin djersitur me orë të tëra nën diellin përvëlues dhe pastaj në mbrëmjen e po asaj ditë që ishin të lodhur dhe të rraskapitur, drejtoheshin nga një komandant lajkatues. Çfarë ndryshimi ka midis punëtorëve brenda Iranit apo atyre që bëjnë të njëjtën punë si punëtorët të një komunitetit dhe një grupi? Brenda organizatës sektare, Muxhahedinët përdorën në mënyrë të gabuar titullin e luftëtarit ose oficerit vetëm për të mashtruar dhe inkurajuar sa më shumë anëtarë që të ishte e mundur që të punonin, dhe ata me të njëjtën hile, duke përdorur gënjeshtrat detyruan shumë gra dhe burra të punonin. Ata uleshin në zyrat e tyre dhe në dimrin e ftohtë me mjetet ngrohëse dhe në verën e nxehtë me mjetet freskuese, jepnin urdhëra anëtarve të klasave më të ulta

Për shkak të kushteve të këqija ekonomike në Irak, punëtorët irakenë u detyruan të punonin me paga të ulëta nga sekti Rajavi, dhe dreka e tyre ishte bukë thatë ose bukë dhe djathë, në kohën që ushqimi i tepërt i secilit person të sektit hidhej çdo ditë , dhe nëse ne sugjeronim që këtë ushqim të tepërt tja jepnim punëtorëve (Unë e bëra këtë ofertë një ditë) përgjegjësit nuk pranuan dhe thanë se ata do të mësoheshin me këtë. Ndërsa punëtorët irakianë punonin shumë dhe punoni me gjithë shpirtë, por ata shkonin të uritur në shtëpi, në fakt, nëse ne do të lejoheshim të shpërndanin ushqimin shtesë midis punëtorëve irakianë, ata mund ta merrnin për fëmijët e tyre, por ku ishte ndërgjegjja e udhëheqësve të sektit?

Punëtorët e Iranit i njohin mirë këto hile të qarta të sektit Rajavit, dhe ata kurrë nuk do të mashtrohen nga gënjeshtrat e kësaj klase të pastrehë. Udhëheqësit e sektit përpiqen të përfitojnë nga çdo rast që lidhet me shoqërinë iraniane. Dhe vetëm për të arritur në pushtet në Iran tërheqin me mashtrim të rinjtë e Iranit dhe punëtorët, drejt vdekjes, punëtorët dhe të rinjtë e Iranit duhet të dinë se asgjë nuk është e rëndësishme dhe nuk ka vlerë në këtët botë për Rajavin përveçse të vijnë në pushtet dhe të sundojnë për disa vite.

Duke parë situatën e anëtarëve të organizatës Staliniste të Rajavit në Shqipëri dhe shkeljen e vazhdueshme të të drejtave themelore të secilit individ dhe ndalimin e anëtarëve që të takohen dhe të flasin me familjarët e tyre, mund të kuptojm se parullat e këtij sekti janë boshe. Një sekt që nuk i lejon anëtarët e tij të marin një vendim vullnetarisht për jetën e tyre,  një sekt logjika e të cilit është të kërcënojë me vdekje dhe të hakmerret ndaj kritikave më të vogla nga çdokush, një sekt që drejtohet nga epshi, dhe për këtë arsye, me urdhërin e Massoud Rajavit të humbur, ndau me forcë bashkëshortët nga gratë e tyre dhe shkaktërroi qindra familje, dhe madje  morën fëmijët nga duart e prindërve të tyre vetëm për të arritur qëllimet e tyre të liga, atëherë si mundet një sekt i tillë, i cili fatkeqësisht e quan veten një organizatë, të mbështesë klasën punëtore në shoqëri? Edhe tani, me ardhjen e ditës së punëtorit, ky sekt po përpiqet me gënjeshtra dhe marifete e tij, të keqpërdorë klasën punëtore, e cila është nën rrënojat e sanksioneve shtypëse, vetëm për të arritur qëllimet e saj, që është të qeverisë dhe të marë pushtetin, por e shkuara e zezë e Sekti Rajavi për punëtorët e nderuar të Iranit është shumë e qartë dhe sekti Rajavi nuk ka vend në Iran, veçanërisht midis klasave punëtore.

Burimi: Iran Interlink

Përkthyer nga Habilian


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur