Rajavi vazhdon të flasë akoma për ushtrinë Nacionalçlirimtare të Sadam Huseinit, për armët dhe dhunën

Categoria: Artikuj

Ali Haxheri, Të mbijetuarit në Shqipëri, 26 shkurt 2021:

Rajavi tha se nëse Iraku pushtohet, ne nuk kemi të bëjmë me imperializmin botëror (Amerikën), nëse ai pushton Irakun, ne do të shkojmë në vendin tonë dhe do të çlirojmë Iranin. Me pak fjalë, gjithçka që thanë ishin vetëm fjalë, kur Shtetet e Bashkuara pushtuan Irakun, ata jo vetëm që i dorzuan të gjitha armët por ata ju përkulën Amerikës dhe ata bënë gjithçka që u kërkoi Amerika dhe madje lejuan që amerikanët të kontrollonin edhe raftet e grave të organizatës. Ky ishte Rajavi që donte të vinte deri në Teheran në rast të një sulmi nga Amerika. Rejavi kishte thënë se, unë jam i gatshëm të vishja edhe fund për të negociuar dhe për të arritur qëllimin tim. Sigurisht, zoti Rajavi e kishte veshur një fund dhe bëri gjithçka, por ai nuk e arriti qëllimin e tij, si ai që nuk e hëngri supën e nxehtë por goja i ishte djegur, dhe në fakt qëllimi i tij nuk u plotësua.

 Ushtria Çlirimtare e Sadam Huseinit, Ali Haxheri, Tiranë, Vendi i të mbijetuarve të Muxhahedin Khelk në Shqipëri - Iran Azadi - 26.02.2021

Në një deklaratë të re të lëshuar në emër të Massoud Rajavi më 7 Shkurt 2017, ai i premtoi Ushtrisë Nacionalçlirimtare të Iranit se së shpejti do të rrëzonte qeverinë iraniane dhe të merrte një alternativë demokratike revolucionare ndaj tokës së Iranit. Por ai nuk kishte thënë asnjë fjalë për mënyrën se si do të sulmonte dhe se si do të kryhet ky operacion i guximshëm. Çfarë lloj armësh do të përdoreshin dhe nga cili kufi Ushtria Çlirimtare do të sulmonte Teheranin ndërmjet kufirt tokësor, ujor, apo mos ndoshta atij ajëror.

Ndërsa ishim në Irak, Rajavi organizoi këtë ushtri prej 3,000 personash dhe ai një nga këto e dërgonte në veri të Irakut, një në jug të Irakut, këto lëvizje i bënte që të duket se është bërë një fuqi botërore, duke lëvizur një grusht automjetesh dhe forca të blinduara, dhe çdo (100) persona bëhej një ekip, me pak fjalë, nuk kishte mbetur shkronjë apo numër angleze që të mos të mos lidhej me njerëzit dhe këto ekipe.

Në takimet që zhvillonte Rajavi, ai filloi të lavdëronte veten dhe ekuacionet matematikore të pakuptushme të tij. Më kujtohet, në atë kohë, kur kishim armë, ai filloi të krahasonte të ashtuquajturën ushtri çlirimtare me ushtrinë dhe trupat Iraniane. Ai tha se secili ekip i vogël i Ushtrisë Çlirimtare duhej të fitonte përballë një ekipi të madhë të Gardës Revolucionare Iranjane. Ai nuk e llogariti ushtrinë Iraniane, forcat ajrore, toksore, etj, në këtë mënyrë të tillë, ai në një takim brenda pak orësh, ai në mendjen e tij shkatërroi tërë ushtrinë dhe IRGC-në. Për këtë arsye, ai kishte caktuar një numër njerëzish që sa herë të fliste për planin e tij, ta duartroksinin ta mbështesnin dhe ti thonin të lumtë për planin që ke bërë. Nëse këto persona që ishin caktuar për ta mbështetur dhe lavdëruar nuk do të vepronin në këtë mënyrë, ata do ti largonin, prandaj ata ishin të detyruar që ta mbështesnin, pavarsisht se ata e dinin se të gjitha këto ishin gënjeshtra dhe mashtrime. Sigurisht, për sa kohë që kjo e ashtuquajtur Ushtri Çlirimtare kishte armë, lideri ideologjik nuk mund të kritikohej shumë, sepse arma fol e para, ai ishte i pari që foli dhe askush nuk mund të fliste më lart se Rajavi, por gjithmonë për të gjithë lindi pyetja se si kjo ushtri mund të sulmonte Iranin dhe të avancojë në Teheran sepse nga njëra anë Iraku nuk mund të luftonte dhe dora e tij ishte nën brisk të SHBA-së dhe për këtë arsye nuk mund të bënte asnjë veprim dhe nga ana tjetër ne të paktën duhej të kishim tri herë më shumë ushtrarë se sa Irani, për të sulmuar Iranin. Por me të gjitha këto probleme që ishin, Rajavi zgjidhi ekuacionin me një shumëzim të pakuptimtë dhe emrin e këtij operacioni ja vendisi “rrufeja” dhe problemin e mungesës së ushtarëve e zgjidhi duke thenë se ne kemi ushtarë edhe në Iran.

Komandanti i Ushtrisë Çlirimtare lëshoi ​​në distancë mesazhin numër 18!!

Ju e patë sa lehtë u zgjidh çështja. Rajavi nuk u dorëzua edhe pas sulmit Amerikan në Irak, gjithashtu akoma fliste dhe lavëdronte Ushtrinë Nacinalçlirimtare dhe mbante parada ushtarake çdo vit dhe thoshte se Amerikanët kishin thënë që ju e keni një ekip por vetëm armë nuk keni, dhe ai ishte shumë i lumtur për këtë. Gjatë gjithë këtyre viteve, ai po fliste për premtime dhe emërime amerikane në lidhje me mbrojtjen e ushtrisë, etj. Por kur e kuptoi që të gjitha këto ishin gënjeshtra ishte tepër vonë, dhe pas kësaj të gjithë anëtarët e organizatës i çuan në kampin Liberty. Rajavi asnjëher nuk i munguan tre tema, njëra ishte revolucioni i Maryam që ishte robëria e anëtarëve, e dyta, përmbysja e qeverisë iraniane dhe nuk ishte e qartë se si, dhe e treta ishte Ushtria Çlirimtare në Irak që ishte shumë e dobët. Tani në Shqipëri ekziston një ushtri e cila është kryesisht mbi 55 vjeç, një ushtri që është mija kilomatra largë Iranit, një ushtri që nuk ka armë, me këto karikteristika që përmendëm më lartë vetëm po të ndodhi ndonjë mrekulli mund të arrisin qëllimin e tyre. Nëse e mbani mend, Rajavi në Irak thoshte shumë historia për të marrë Iranin, dhe tani ai  nga Shqipria pretendon dhe premtonë të sulmojë dhe pushtojë Teheranin.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur