Paturpësia e Rajavit kundër familjes

Categoria: Lajme

Pronari i Beit Mashal, Tiranë, vendi i të mbijetuarve të Muxhahedinve Khelk në Shqipëri - Iran Azadi 12 prill 2021

Aty ku u diskutua për familjen dhe bënin takime duke mbushën kokën e njerëzve që të ofendojn dhe përbuzin familjen. Në një takim, ku u bisedua për familjen njëri nga anëtarët tha: "Në fund të fundit, këto janë familjet tona, këto janë prindërit e mi, motra ime, vëllai im. Në atë moment përgjegjës i takimit (Askar) tha, se kur ata janë armiku juaj, nuk mund të thuhet se ata janë familjarë tuaj. Këta (familjarët) janë armiq. Ne nuk duhet ta shikojmë këtë çështje emocionalisht. Familja është kundër luftës dhe kryengritjes. Pikërisht këtu u bë e qartë për mua paturpësia e këtij sekti dhe shumë çështje të tjera që pashë dhe dëgjova me sytë e mi. Paturpësia e Rajavit kundër familjes.

Paturpësia e maskuar, në sektin Rajavi

Të gjithë e dimë se çfarë kuptimi ka fjala turp, dhe çfarë do të thotë paturpësi, por më besoni, në këtë sekt fjala paturpësi nuk është asgjë, pasi paturpësia e këtij sekti është shumë më e lartë se kjo fjalë. Po nga e kuptova unë, paturpësin e këtij sekti?!!

Aty ku u diskutua për familjen dhe bënin takime duke mbushën kokën e njerëzve që të ofendojnë dhe përbuzin familjen.

Për shembull, për sa kohë që një anëtarë është në sekt, Rajavi e lavdron dhe e ngren lartë duke e vlersuar, Por, në momentin që ky anëtarë vendos të largohet nga sekti, të gjithë vlersimin dhe gjithçka tjetër i hedh poshtë, duke e quajtur këtë anëtarë, një mercenar të  regjim.

Ose kur babai i dikujt vdiste dhe atij personi nuk e lajmëronin se babai juaj ka vdekur. Ose kur familjarët e ndonjërit nga anëtarët vinin në Irak, dhe pyesnin përgjegjësit e sektit, a është këtu fëmija ynë? Ata thonin jo; Ne nuk kemi ndonjë anëtarë me një emër të tillë dhe familjarët e tij u kthenin të zhgënjyer. Pas një kohe të caktuar, kur anëtarët e kuptonin se familjarët e tyre kishte ardhur për ti kërkuar, ata u thonin përgjegjësve të sektit, pse nuk me keni thenë?! Ata u përgjigjeshin me gjithë paturpësin dhe me një relaks, që ju nuk duhet të na kritikoni ne për këtë, ju duhet të kritikoni atë person që ju ka treguar që familjarët tuaj kanë ardhur për tju kërkuar, dhe kur përgjigjeshin, flisnin në një mënyrë, sikur nuk janë duke gënjyer apo duke fshehur diçka. 

Dhe raste të tjera… përpara se irakianët t’i sulmonin, një grua nga organizata i tha komandës irakiene, që ju keni ardhur në shtëpinë tonë dhe keni hyrë paleje dhe duhet të kërkoni falje. E shikoni paturpësin e këtij sekti!!! Irakianët thanë se e gjithë toka dhe dheu i irakut është i popullit irakian, dhe ju për shkak se ishit mercenar të Saddamit ju dha një vend që ta përdorëni. Për këtë arsye, ju tani po zotëroni tokat e fermerëve të mjerë. Madje njëri nga irakianët tha se këtë tokë në Irak na e ka lënë trashëgimni Saddami, që tani nuk është më.

Unë dua të them, besoni se asnjë qenie njerëzore nuk mund të arrijë paturpësinë e këtyre.

Edhe në takimet ku gënjeshtrat e tyre zbuloheshin, ato i fshihnin gënjeshtrat e tyre me diskutime ideologjike, ku njëri prej, që e bënte këtë është Massoud Rajavi, udhëheqësi ideologjik i Muxhahedinve.Shumë nga letrat që familjarët u dërgonin fëmijëve të tyre i fotokopjonin dhe i rregullonin që shkrimi të ishte kundër atij personi  që do t’ja dërzonin dhe i bënin anëtarët e sektit armiq të familjes dhe për këtë që i bënin anëtarët e sektit të luftonin kundër familjes së tyre për udhëheqësin e tyre ideologjik, ishin shumë krenarë. Ose irakianëve që punuan për ta, ku i paguanin me një pagë fikse, por sekti kërkonte aqë shum punë nga ky punonjës fatkeq, saqë ky punonjës thoshte duke qarë, bëra gabim, që punova për ju, dhe ata i thonin, ne bëmë gabim, që ju punësuam ju, dhe u bëtë ndër personat që marrin pagesë nga ne. Në kohën që ky punonjës punonte aqë shumë sa nuk kishte asnjë kufi. Unë në atë kohë isha në të njëjtën sektor shoqëror dhe isha një përkthyes i arabishtes, dhe punonjësit mua më thonin gjithçka dhe njëri prej tyre më tha: Ata kanë një armë që i hesht të gjithë njerëzit dhe kjo armë është paturpësia që kanë. Ata janë kaq të paturp dhe të vrazhdë. Unë kurrë nuk nuk kam parë të tillë njerëz.

Këto ishin fjalët e një punonjësi irakian që punoi për ta, emri i tij ishte Amin dhe ishte shumë i afërt me mua, ai fliste me mua për çdo gjë, dhe në fund më thoshte të lutem mos u thuaj gjë atyre, se përndryshe nuk do të më paguajnë. Të njëjtën gjë, siç kanë bërë në Irak po bëjnë edhe tani, Spiunazh dhe blerjen e njerëzve; Ata i thonë njerzëve, që flisni keq për mikut tuaj, dhe mbroni Organizatën që tju paguajmë.

Më besoni, këta janë kaq të paturp dhe të pacip saqë cdo person tjetër në botë që mund të jetë i pacip përpara këtij sekti futen tek personat e nderuar!!!


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur