Farhad pas disidencës së tij kundër MEK, nuk u pa më

Categoria: Lajme

Shoqata Nexhat

Farhad Tahmasbi u bashkua me Organizatën Muxhahedin Khelk (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) në Irak, në vitin 1990, dhe ai u vra në burgun e Kampit Ashraf, në vitin 1994.

Të paktën katër ish-anëtarë të MEK konfirmojnë që Farhad u vra në burgjet e Kampit Ashraf, selia e MEK-ut në Irak. Foad Basri, Hadi Shabani, GhorbanAli Hussein Nejad dhe Mohammad Razaghi e rendisin atë në mesin e dosjeve të MEK-ut që u vranë, eliminuan ose u zhdukën.

Foad Basri, një nga shokët e tij, që ishin në të njëjtë njësi ushtarake, duke e kujtuar, shkruan për të: Farhad kishte një sens humori, ai nuk mund të duronte mënyrën sesi autoritetet i trajtonin anëtarët, kështu që ai fliste kundër tyre në grupet tona private.

Farhad kishte kërkuar të largohej nga grupi por nuk ishte lejuar nga komandantët. Në vend të kësaj, ai ishte vënë nën presion të fortë, ai kishte hyrë në grevë urie për të kundërshtuar udhëheqësit.

Basri shkruan, sidoqoftë, greva e urisë nuk funksionoi. Një ditë, ai u dërgua në zyrën e komandantit, ai u rrah shumë keq dhe pastaj e zhvendosën në një vend tjetër dhe unë nuk e pashë më deri ditën që isha në Ashraf.

Mohammad Razaghi, ish-anëtar i MEK-ut pohon se në vitin 1994, Massoud Rajavi urdhëroi burgosjen dhe torturimin e më shumë se 500 anëtarëve të mjerë të gradës dhe dosjes së kultit të tij. “Farhad Tahmasbi ishte një nga të burgosurit që u vra nën torturat brutale nga komandantët e kultit të Rajavit” Razaghi zbulon se, në vitin 1996, propaganda e organizatës Muxhahedine Khelk, publikoi emrin e Farhad Tahmasbi si dëshmor në revistën e Muxhahedinve”

Farhad Tahmasbi është njëri prej atyre, në listat e gjata të anëtarëve të MEK-ut që u eleminuan në hierarkinë organizative të grupit.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur