Kriteret për kontrollin e forcave në sektin Muxhahedin Khelk

Categoria: Lajme

Faqja e të mbijetuarve në Shqipëri - Iran Azadi

Mansour Brahui, Të mbijetuarit në Shqipëri, 24 prill 2021

Një nga rregullat ishte stërvitja e dy personave bashkë! Pasi një numër i madh anëtarësh u larguan dhe u bashkuan me brigadën Amerikane, komandantët e sektit Rajavi nga frika dhe paniku për të parandaluar njerëzit të arratiseshin në brigadën Amerikane të vendosur në Ashraf, nën pretekste të ndryshme, ata i njoftuan individëve rregullat e reja, për ndalimin e stërvitjes individuale në mënyrë që njerëzit të mos kishin mundësi që  të shpëtonin veten nga ferri që Rajavi kishte krijuar për ta. Një rregull tjetër ishte që njerëzit nuk lejoheshin të largoheshin nga shtabi pa lejen e komandantit të kampit.

Kriteret për kontrollin e forcës në sektin Muxhahedin Khelk

Mansour Brahui, Tiranë, Uebfaqja e të mbijetuarve të Muxhahedinve Khelk në Shqipëri - Iran Azadi - 24.04.2021

Këtu do të doja të përmendja shkurtimisht disa shembuj të këtyre rregullave kriminale të sektit Rajavi.

Një nga rregullat ishte stërvitja e dy personave!

Pasi një numër i madh anëtarësh u larguan dhe u bashkuan me brigadën Amerikane, komandantët e sektit Rajavi nga frika dhe paniku për të parandaluar njerëzit të arratiseshin në brigadën Amerikane të vendosur në Ashraf, nën pretekste të ndryshme, ata njoftuan individët për rregullat e reja, për ndalimin e stërvitjes individuale në mënyrë që njerëzit të mos kishin mundësi që  të shpëtonin veten nga ferri që Rajavi kishte krijuar për ta.

Një rregull tjetër ishte që njerëzit pa lejen e komandantit të bazës nuk lejoheshin të largoheshin nga selia, ndërsa komandantët lejoheshin të lëviznin ku të donin, por njerëzit e rangut të ulët nuk u lejuan të largoheshin, ata mund të udhëtonin vetëm në një zonë të kufizuar ku komandantët e sektit Rajavi ua kishin përcaktuar, edhe në atë zonë ata mund të udhëtonin vetëm në kohën që Komandantët e Rajavit kishin përcaktuar, domethënë ata në atë zonë mund të udhëtonin vetëm kur komandantet e sektit të ishin prezent.

Skllavëria në Shqipëri - Mansour Brahui: Pas 30 vjetësh që i shërbeva Rajavit, isha i uritur dhe kam fjetur në shpellë

Një tjetër nga rregullat kriminale të Rajavit, i mbuluar nën pretekste të ndryeshme, ishte se anëtarët nuk lejoheshin të shikonin tek mjekë specialistë irakianë, që qeveria irakiane kishte vendosur në Kampin Liberty  për të trajtuar pacientët. Rajavi shkaktoi vdekjen e shumë anëtarve duke mos i lejuar që ata të shkonin te mjekët irakianë dhe ai me mashtrim pretendoi se qeveria irakiane nuk u lejon pacientëve të hynin në trajtim! Gjë që ishte plotësisht e rreme.

Kushdo që humbi jetën në Kampin Liberty dhe Ashraf, shkaku i vdekjes së tyre ishte sekti Rajavi.

Unë isha vetë dëshmitar se sa të nderuar dhe të respektuar ishin mjekët irakianë dhe ata i trajtonin njerëzit e sëmurë me shumë respekt dhe dhembshuri, por sekti Rajavi u përpoq Për të mbuluar faktet dhe të vërtetën me gënjeshtra dhe mashtrim, për të fajësuar vdekjet e njerëzve të sëmurë që vetë sekti Rajavi u bë shkak i vdekjes së tyre, mbi qeverinë Irakiane dhe mjekët Irakianë, në kohën që qeveria Irakene kishte lënë mjekët specialistë më të mirë në Ashraf dhe Liberty për të trajtuar Muxhahedint.

Shikoni se çfarë krimesh kundër njerëzimit kryejnë këta kriminelë në mënyrë që të fitojnë pushtet dhe mbështetje politike!

Vdekjet e dyshimta të Mansour Kufai dhe Ali Salari janë ndër krimet e këtij sekti Rajavi.

Rajavi dhe gruaja e tij Maryam thanë vazhdimisht në takime dhe mesazhe që ata dërgonin, se për të arritur qëllimin që Maryami të marri Teheranin (që Rajavi të vij në pushtet) Ju duhet të paguani gjithnjë e më shumë çmime dhe të sakrifikoni jetën dhe familjen tuaj për ta bërë Maryam drejtuese të qeveris në Teheran ! Çfarë vlere keni ju nëse nuk jeni gati për të paguar një çmim? Dhe ai tha hapur se misioni dhe vlera juaj e vetme është të sakrifikoni veten tuaj, vetëm në këtë mënyrë do të shpëtoni.

Kjo është natyra e vërtetë e Rajavit dhe Maryam Rajavit dhe ata nuk do të heqin dorë nga ky krim kundër njerëzimit derisa ti vrasin të gjithë.

përkthyer nga Habilian


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur