Femrat në grupin e Muxhahedinëve Khalk

Çështja që femrat kanë një natyrë më të butë se meshkujt është afërsisht një e vërtetë e vërtetuar shkencërisht. Femrat me shpirtin e tyre të butë janë themeli i familjes dhe si përfundim është femra ajo  që forcon shoqërinë. Duke patur parasysh këtë pikë, duhet të themi që njëra nga organizatat që ka kryer më shumë krime ndaj femrave  gjatë periudhave të ndryshme kohore  është organizata terroriste Muxhahedinët Khalk. Duke i kushtuar vëmendje natyrës  së muxhahedinëve të cilët e mohojnë jetën

Si u bë kryetarja e muxhahedinëve mendimtare dhe teoriciene?!

Dihet se për të të njohur një mendimtar njerëzit lexojnë librat e tij. Të gjithë njerëzit e pranojnë këtë fjali dhe rregull. Shkrimet dhe librat e një personi janë prezantimi më i mirë i personalitetit dhe mendimit të tij. Por kur mësojmë që këtë fjali e kanë thënë ushtarët e zinj të Organizatës Muxhahedinët Khalk për kryetaren e tyre, domethënë për Maryam Rajavin, nuk kemi rrugë tjetër veçse ta quajmë fjalinë më humoristike që kemi dëgjuar të thuhet për një personalitet.

Terroristët që shkaktuan zemërimin e popullit shqipëtar

Aktivitetet brutale të kultit terrorist të muxhahedinëve i cili ka afërsisht tre vite që ndodhet në Shqipëri, ka provokuar zemërimin e popullit të atij vendi. Kulti Rajavi që njihet ndryshe si "Munafikët"  është njëri nga grupet më të urryera dhe më famëkeq organizativ anti-revolucionar i cili gjatë katër dekadave të fundit nuk ka hezituar të përdorë asnjë metodë brutale dhe të egër kundër Iranit. Gjatë luftë së armatosur ka shërbyer si shtyllë mbështetëse për armikun dhe ka lujtuar një rol kuç 

Çfarë mendojnë iranianët për MEK? (Organizata Muxhahedinët Khalk, MKO, NCRI, kulti Rajavi)

Gazetarët që flasin për MEK-un zakonisht duan të flasin për politikën dhe paratë.   Për shembull, ata thonë që John Bolton i përkrah ata, që marrin para nga Arabia Saudite, dhe se duan ndryshim regjimi në Iran. Këta gazetarë ndonjëherë i përmendin edhe iranianët. Kur e bëjnë këtë, ata thonë se iranianët nuk i përkrahin për shkak se kanë mbajtur anën e Sadam Husejnit në luftën që mbaroi në vitin 1988. Kjo është e gjitha. Ndoshta nuk thonë gjë tjetër sepse

Përshëndetja e një mercenareje ndaj doktor Muhamed Musadik-ut, kreut të Lëvizjes Kombëtare Iraniane

Rruga e Organizatës Muxhahedinët Khalk (kultit Rajavi) është në armiqësi me metodën e doktor Musadikut. Në mesazhin e saj në përvjetorin e ndërrimit jetë të doktor Musadikut, zonja Rajavi tha: " Ne kemi marrë një mësim të vërtetë nga lideri i ndjerë i Lëvizjes Kombëtare të Iranit  në luftën e pamëshirshme për përmbysjen e regjimit të Vilajete Fakih(pushtetit të hoxhallarëve) dhe vendosjen e lirisë dhe demokracisë në Iran, dhe në këtë rrugë rilidhim besën me të , me synimet popullore dhe

Kur do të zhduket Maryam Rajavi?

Massoud Rajavi ka qenë lideri i vetëm i kultit terrorist Muxhahedinëve Khalk (MEK, MKO, NCR)  për dy dekada. Ai u zhduk vetëm pak para rënies së Sadam Husejnit në Irak në vitin 2003. Që nga ajo kohë askush nuk e di ku ndodhet ai. Tani gruaja e tij Maryam , drejton organizatën. Gjatë 16 viteve të fundit, janë thënë dhe shkruar shumë gjëra rreth arsyes së zhdukjes  dhe se përse nuk i shfaqet as ndjekësve të tij. Ka patur dhe zhurma

"Vrasësit që jepen me qira"

Muxhahedinët Khalk nuk e arrijnë  nivelin e Pol Putit, Hitlerit , Sadamit dhe shumë të tjerëve, por  kur vjen puna për të kryer punë kundrejt pagesës janë të parët. Sado që muxhahedinët kanë vite që po lypin dhe nuk heqin dorë derisa si fillim të dalin nga lista e organizatave terroriste të Amerikës dhe Evropës, ne nuk duhet të harrojmë rrënjët e saj  të së shkuarës.  Nuk duhet t'i harrojmë ditët kur vrisnin dhe derdhnin gjakun e njerëzve të thjeshtë nëpër

Përse Maryam Rajavi sillet me anëtarët e saj në Shqipëri sikur të ishin skllevër?

Përse udhëheqësit e MEK mendojnë se duke marrë u marrë pensionin e azilantit mund t'i luajnë ata si gurë shahu? Është hera e disatë që udhëheqësit e organizatës për arsye që të mund të bëhen pengesë për lëvizjen nga ana e robërve  u marrin atyre me hile pagat që ua siguron UNHCR-ja, që kështu t'i mbajnë nën presion që të tërhiqen nga kërkesat e tyre. Në ditët e para kur erdhën në Shqipëri kishte shumë anëtarë që donin të ndaheshin nga

Bashkëpunimi i pasuksesshëm i terroristëve në Irak dhe Siri

Pa marrë parasysh të gjitha krimet që disa persona dhe grupe kanë kryer ndaj popullit dhe autoriteteve iraniane nën urdhërin e Organizatës Muxhahedinët Khalk ( dhe sigurisht që një përqindje e madhe e viktimave janë qytetarë të thjeshtë të pafajshëm pa asnjë lidhje me atutoritetet ushtarake apo qeverinë)  me siguri që shtrirja dhe përhapja e krimeve të këtij grupi nuk ka lënë mangut dhe terroritorin e brendshëm të Irakut.  Përveç krimeve të paharrueshme që ky grup ka kryer gjatë viteve të

Ndryshimet e MEK në nivel militantizmi ndaj regjimit islamik

Thirrja anti-revolucionare për të protestuar për gjendjen ekonomike të popullit është në rritje dhe kjo  është një shenjë e rasteve të sapokrijuara nga armiku  në drejtim të militantizmit. Qasjet militante të armiqve ndërkombëtarë  kanë bërë ndryshime të mëdha. Mustafa Mutahari, në një shkrim  që kë formuluar rreth qasjes militante të grupit të muxhahedinëve kundër sistemit islamik, beson se: Këto ditë në burimet e lajmeve anti-revolucionare, ajo që vërehet më shumë  dhe që  merren me të vazhdimisht është skenari i quajtur "Falimentimi

Sulmi seksual nga Massoud Rajavi mbi komandantet femra të organizates Muxhahedine khalk,dhe duke nxjrrë miteren e tyre

Disa komandante femra  të Organizatë khalk thanë: "Rajavi pas kesaj që në gjerdanet gdhendi foton e vet dhe ua vendosi grave në qafë kreu mardhënje seksuale me ta dhe ua nxorri mitrat me anë të operacionit ". Në vitin 2012, u mbajt një konferencë  nga Shoqata e Grave të Organizatës  Moxhahedin khalk në Evropë. Në konferencë, qëllimet e shoqatës ishin të theksonin mbrojtjen e të gjithë viktimave të kësaj organizate dhe ndarjet nga ata , veçanërisht të grave. Pas disa vitesh të

Pse është ndërtuarë një sekt anti-iranian në Shqipëri?

Në  Lindjen e Mesme një raport i titulluar "Pse është ndërtuar kult i grupit terrorist i Muxhahedinve khalk në Shqipëri? Ai shkroi se ky grupi nuk ka vend në Iran dhe nuk i përket popullit të këtij vendi .  Faqja e internetit e Agjencisë së Lajmeve të Lindjes së Mesme në një raport nga Belen Fernandez me titull "Pse kultin e bandës terroriste të Muxhahedinve khalk është ndërtuar në Shqipëri?" Shkroi: Shteti shqipëtarë, i vendosur në rajonin e Ballkanit, aktualisht është duke

Militanti i Fondacionit Muxhahedin-e Khalk

Propaganda e Rudi Xhulianit nga Moxhahedin Khalk: "Ne jemi plotësisht të aftë për të mbështetur opozitën më të madhe dhe më të organizuar të Iranit, të njohur me emrin Muxhahedine khalk.”   Dikush brenda Iranit nuk e mbështet organizaten Muxhahedine khalk.  Ata gjithashtu nuk kanë shumë mbështetje mes iranianëve në mërgim. Ata nuk mund të jenë grupi "më i madh" i opozitës. Ne kohen qe  ata praktikisht nuk kanë mbështetës të tjerë jashtë sektit të tyre totalitar, Dhe kjo nuk është   me

Deri ku eshte diskriminimi dhe abuzimi I perdorur I sektit Rajavi?

Ne kundershtim me fjalet e Massaud Rajavit I cili pretendonte se ishte ne mardheniet midis revolucionit dhe njeriut dhe pretendonte qe kundershtonte diskriminimin, por ne veprim,deklaratat e Rajavit per mua eshte deshmuar e kunderta.   Ne ate kohe kur jetoja ne Ashraf te Irakut, njerzit e thjesht I dallonin nga pergjegjesit e organizates, Me kujtohe qe femijet e Milishan ishin  anetare te organizates, dhe ishin anetare me te priviligjuare se te tjerit, qofte nga gjendja  financjare qofte nga gjendja e kontaktit  me

Kush i zhvendose paratë për Muxhahedinet khalk?

Raporti i fundit i gazetës Angleze Indipendent mbi Muxhahedin khalk (Hipokriteve), përveç zbulesave të shumta, na kujton edhe një herë burimet financiare të këtij grupi terrorist.  Deri pas përmbysjes se regjimit Baathit, i cili ishte sponzor zyrtar dhe mbajtës i hipokritëve në tokën e Irakut, Mbështetja e tyre financiare ishte e qartë, por pas rrëzimit të regjimit në vitin 1382 (2003), burimet financiare të hipokritëve janë pyetur gjithmonë nga studiuesit. Megjithëse ka spekulime serioze se ata do të paguajnë shumë për Uashingtonin

Te njihemi me shume me Mehdi Abrishamchi, anetar I udheheqjes Muxhahedin-e khalk

    Nje deklarate e shkurter u botua kohet e fundit ne lidhje me ceshtjen e gjykimit te Mehdi Abrishamchi (sharif) komandant I larte te MKO, ne gjykaten e Parisit per aktivitet e dyshuara terroriste. Por kush eshte Mehdi Abrishamchi, dhe per cfare krimi u hap gjyqi ne Paris?  Mercenaret e atdheut te shitjes Mehdi Abrishamchi se bashku me Massaud dhe Mariam Rajavi jane nje numer I madh I pergjegjseve  dhe komandanteve te organizates qe me te vertet nuk jane me pak

Muxhahedin khalk; kalimi I dukshem nga taktikat terroriste dhe perpjekjet per te treguar kundershtim ndaj opozites

Folsit, intervistat dhe shkrimet e shumta rreth Orgnizates Muxhahedin khalk, personazheve, lidererve dhe anetareve te saj , madje edhe kampve te tyre te stervitjes. Ne nje fare menyre,  me nje kerkim te thjeshte ne Google, ne hasim nje sasi te madhe permbajtjesh ne krijimin e erret te MKO. Por pyetja eshte, pse ende nuk eshte nje shqtesim per te trajtuar ceshtjen e Muxhahedineve khalk per tu prezantuar si nje kundershtim ndaj Republikes Islamike? Me fjale te tjera, pse Muxhahedinet khalk jane te

Njhuni me kultin “me antik” te botes – pjesa 1

Nje nga satiret e ashper te kesaj kohe eshte se imazhi I gruas kriminale”Mariam Rajavi,” kreu i nje prej “sekteve terroriste” me te keqija ne historine njerzore (me nje rekord te vrasjes se paku 12000 bashkeqytetareve) eshte per shkak te mbeshtetjes se mercenareve politik Rentals si John Bolton dhe Rudi Juliani ( qe kane marre mijera dollare nga organizata  ne vitet e fundit per paraqitjen dhe biseden ne MPJ ne paris per programin vjetor) si simbo i “Lirise”, “demokracise” dhe te drejtave

Merjem Rexhevi nuk ka arsye te ekzekutohet

Kreu I kultit te Rexhevit ne nje artiull te botuar ne faqen e tij te internetit: Jo ekzekutimit ne Iran.Qe ne fillim ka treguar genjeshtrat e tij.Ne fillim te artikullit, ai fillon ti hape te drejtat e njeriut dhe thote:  Te mendojm per nenat e tyre eterit e tyre, si dhe grate dhe femijet e tyre qe jetojne me ankth dit e nate. Te mendojm per grate qe i shesin veshka per te shpetuar burrat e tyre nga ekzekutimi...Pyetja nga Merjem Ghexhr Azdanlou( Rexhevi) eshte kjo.A jane ne keta burgje te burgosur vetem nena dhe babai? A jane te burgosur vetem bashkshorti dhe femijet qe jane ne ankth dit e nate? Keta te burgosur qe jane detyruar te jene te

Sa antare nga Muxhahedinet khalk nuk kan probleme psikologjike?

Nje raport i koheve te fundit mbi numrin e qytetareve Iranjan qe kane shkalle te ndryshme problemeve dhe crregullimeve te shendetit mendor eshte liuar . Statistikat tregojne se rreth 24% e Iranjanve perjetojne semundje te lehta mendore. Sigurisht,Irani nuk eshte i vetmi vend ne bote qe ofron statistika te tilla. Shtete te tjera te botes dhe institucionet te huaja ne qendrat akademike dhe universitete gjithashtu zhvillojn nje sere seminaresh vjetore per ti ndimuar ata te gjejne zgjidhje per te kapercyer kete problem.