Maryam Rajavi nuk lejohet të hyjë në Evropë për përfitime me varrimin e Behzad Moezi.

Categoria: Artikuj

Hemira Mohammed Nexhad, Besui Azadi (Drejt Lirisë) 31 Janar 2020:… Z. Behzad Moezi Piloti i fluturimit të Z. Rajavi nga Teherani për në Paris, vdiq në moshën 83 vjeç në një spital në periferi të Parisit për shkak të leuçemisë,  Dhe për fat të keq ai u varrosë larg nga të afërmit e tij, Sa i përket sektit Rajavi, si gjithmonë, nuk ndalet së lajkatuari, dhe duke përfituar me emrin e tij dhe duke organizuar ceremoni boshe dhe duke mbledhur njerëzit e përhershëm që i blejn me para, dhe të pavullnetshëm nën emrin e Këshillit Kombëtar të Rezistencës, u përpoq tu bënte reklam vetes dhe Maryam Azdanlu që e përdor për të hapur lajmet. Por ajo që u vu re ishte se Maryam Azdanlu mungoi në ceremoni, kjo ishte arsyeja që dyshimet që kishin se zonja Maryam Azdanlu mbahet në Shqipëri tani ishin të sigurt për këtë.

Rajavi përfiton me shpirtin e Moezit

Një sekt që vazhdimisht paraqitet si opozitë, por që nuk pranon të drejtën e zgjedhjes për individët, madje edhe në shoqërinë e zakonshme, si mund të quhet emri i sektit Rajavi si një organizatë opozitare?! Dhe kështu ju sot jeni dëshimtar të një sekt me njerëz që janë plotësisht me probleme mendërisht dhe shpirtërisht.

Sekti Rajavi, i cili për fat të keq, për shkak të politikave të zotit Rajavi, nuk i ngjan më një organizate politike dhe është bërë një sekt, dhe akoma më keq ka karakteristika e mafies. Sot, ky sekt bën të gjitha përpjekjet dhe përdor çdo rrymë që mundet që  të krijoj një emër për veten. Dhe për këtë, si në të kaluarën, duke përdorur zakoni e tyre të vjetër që flasin mirë për të vdekurit,  dhe që u përpoqën ta bënin kolonel Moezin, një mik besnik të Maryam Azdanlu, ku ne shohim që koloneli i ndjerë për vite me radhë nuk kishte bërë ansjë koment për sektin Rajavi dhe kishte kohë që e kishte larguar ose siç është shprehja e kishte  parkuar organizatën e MEK.

Por në lidhje me vdekjen e z. Kolonel Moezit, që  sekti Rajavi po e përdor për përfitimet e veta , siç e ka zakon ky sekt që  gjithmonë përpiqen të përfitojnë nga rasti.  Vajza e z. Moezi thotë me pikëllim dhe dhimbje të madhe se sekti Rajavi përdori varrin e babait të saj si një mjet për të kryer lojën e tyre, dhe kjo ishte kundër dëshirave të saj. Sigurisht, është shumë e dhimbshme kur je dëshmitare e përfitimit të sektit nga trupi i pa jetë i babait tënd. Dhe kjo është një histori që sekti Rajavi e ka bërë gjithmonë pa pasur turp.

Unë mendoj se ne kurrë nuk do ta kuptojmë historinë e zonjës Merzieh se pse ajo u bashkua me sektin Rajavi, dhe unë nuk e lejoj veten time ta interpretoj këtë veprim të asaj zonje fisnike,  unë mund të them vetëm se sekti Rajavi e ka përdorur këtë zonjë për përfitimet e veta,  dhe kur ishte gjallë ashtu edhe pas vdekjes së saj. Unë gjithashtu mendoj se shumë njerëz e mbajnë mend se si sekti rajavi bëri shumë përpjekje për një kohë të gjatë  për të tërhequr Z. Shexherian, dhe pasi të gjitha përpjekjet e tyre nuk kishin rezultat, askush nga ne nuk na u lejua  të dëgjonim  këngët e tij. Një sekt që pretendon se është një organizatë opozitare, dhe nuk e pranon të drejtën e zgjedhjes për individët, madje edhe në shoqërinë e zakonshme.

Si mund të prezantohet emri i sektit Rajavi si një organizatë opozitare? Ku ne sot jemi dëshmitarë të  një sekti me njerëz që janë plotësisht me probleme mendërisht dhe shpirtërisht. Në  çdo minutë që njerëzit kalojnë jetën e tyre brenda këtij sekti, ata i afrohen gjithnjë e më shumë humnerës së zbrazëtisë. Ajo që është e padiskutueshme dhe e qartë për të gjithë, është se të gjithë anëtarët e sektit Rajavi nuk janë asgjë më shumë se mjete propagandistike. Vlera njerëzore dhe kuptimi i saj nuk kanë asnjë kuptim në këtë sekt, ka vetëm një shpresë  se ndoshta një ditë robërit Brenda kësaj organizate së shpejti do të lirohen nga kthetrat e këtij sekti.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur