Kushtet shëndetësore të Burgut Rajavi janë të papërshtatshme për shkak të jetës kolektive

Categoria: Artikuj

vëllai i një nga të burgosurit në sektin Rajavi në një letër për Organizatën Botërore të Shëndetësisë në Shqipëri, shprehu shqetësimin e tij të madhë për shëndetin e vëllait të tij, Gholamhossein Zarei, i cili po mbahet në burgun e Muxhahedinve Khelk në Shqipëri.

Sipas faqes së lajmeve-analitike Faraq, sipas Shoqatës së Shpëtimit të Qendrës Khorasan Razavi, teksti i letërs Mohammad Ebrahim Zarei nga qyteti i Sabzevar është si më poshtë:

Përfaqësues i Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Shqipëri

Përshëndetje

Unë jam Mohammad Ibrahim Zarei, vëllai i Gholamhussein Zarei, i cili është i mbyllur dhe izoluar në një burg të largët nga Muxhahedinet Khelk në Shqipëri.

Unë dhe familja ime nuk e kemi parë vëllain tim për shumë vite dhe as që nuk ja kemi dëgjuar zërin qoftë edhe pas telefonit dhe as nuk kemi marrë asnjë mesazh nga ai, dhe kjo gjithmon na torturon dhe shqetëson shumë. Por tani lajmet që na shqetësojnë më shumë janë prej virusit covid 19 se mos ndoshta vëllai im është i infektuar me këtë virusin duke menduar kushtet aktuale që ai ka, dhe nga ana tjetër, kushtet shëndetësore  brenda kampit, që nuk janë aspak të përshtatshme  duke marë parasyshë jetën Kolektive që ata bëjnë.

Ne, familja e Gholamhussein Zarei, nuk kemi dëshirë tjetër përveçse të dëgjojmë zërin e tij dhe të mësojmë për shëndetin e tij. Dua të theksoj se shteti Shqiptarë, në mbështetje të Muxhahedininve Khelk, nuk na jep viza ne iranianëve dhe nuk na lejon të udhëtojmë drejt shtetit Shqiptarë. Organizata Muxhahedin Khelk nuk i lejon anëtarët e saj që të bëjnë  as edhe një telefonatë të vetme.

Unë ju kërkoj juve që brenda mundësive të bëni çfarë keni në dorë dhe të bëni të mundur  që ne të mund të marrim lajme nga vëllai jonë që të na lehtësohen sadopak shqetësimet e mia dhe të familjes time,  dhe të jetë i mundur komunikimi me villain tim.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur