Lufta kundër terrorizmit diskriminohet përsëri

Pas gjyqit të tretë të  Carlosit  dhe vendimi i trefishtë për burgimin e tij të përjetshëm ,tani Franca po ndërmer një sërë aksionesh të tjera anti-terroriste brenda territorit të saj. Një ditë më parë më 8 prill, u bë çarmatimi i plotë i grupit separatist të rajonit Basque (ETA) , i armatosur dhe aktiv për 50 vite, në një kohë kur Franca dhe Spanja refuzuan t’i lëshojnë terren apo ti jepnin premtimin se do të lironin disa nga anëtarët e burgosur  dhe 

A e dini se ... Fakte rreth Muxhahidine Halk

A e dinit se lavazhi i trurit brenda sektit Raxhevi ishte kthyer në një cështje krejt normale dhe të zakonshme? Përsëritja dhe ripërsëritja e emrit të udhëheqësit në sektin (kultin) Raxhevi është aq e shpeshtë sa që pas një kohe ajo kthehet në një gjë krejtë normale dhe të zakonshme.Kjo cështje i përngjet asaj që thuhet në fenë tonë se në mënyrë që mos ta harroni Zotin duhet të faleni 5 herë në ditë dhe ta kujtoni Atë gjatë namazeve (faljeve

Një vështrim mbi udhëtimet e njëpasnjëshme të Merjem Raxhevisë në Tiranë

Pas dëbimit të Muxhahidine Halk (MKO,MEK,PMO,PMOI etj) nga Iraku në Shqipëri, bashkëshortja e udhëheqësit të këtij  grupi Merjem Raxhevi,ka udhëtuar disa herë në Shqipëri.Qëllimet e këtyre udhëtimeve janë tema e shqyrtimit tonë për të cilat do të diskutohet këtu. 1) Forcat e Muxhahidine Halk  janë transferuar në kampin e Tiranës ndërkohë që nuk udhëhiqen më nga Mas’ud Raxhevi dhe që përflitet dhe është përhapur gjithandej thashethemi se ai ka vdekur dhe që  gjithashtu edhe armët dhe terrenin e Irakut e kanë humbur dhe

Analiza e Institutit Amerikan të Studimeve Politike për Organizatën Muxhahidine Halk

Tetor 2012 Instituti amerikan i Studimeve Politike (IPS) në një nga analizat më të fundit rreth daljes së MKO-së nga lista e organizatave terroriste të Shteteve të Bashkuara të Amerikës e quajti këtë organizatë si një kult represiv të përbuzur nga shumica e iranianëve dhe irakianëve dhe një grup militant të dhunshëm që përkrahet nga zyrtarë amerikanë. MKO është një organizatë militante e frymëzuar nga Islami dhe marksizmi e cila është pro përmbysjes së Republikës Islamike të Iranit. Ky grup u themelua në

Muxhahidinët Halk dhe gjesti i mbështetjes së Palestinës

  Ditët e fundit të vitit të kaluar Rezoluta e Këshillit të Sigurimit miratoi konsensusin kundër vazhdimit të ndërtimit të vendbanimeve izraelite. Edhe pse me zhvillimet e shpejta në rajon, ngjarjet e Vitit të Ri dhe çështjet që vazhduan pas tij, veçanërisht rasti i Sirisë, kjo temë nuk pati shumë mundë si të analizohej, ishte interesant pozicionimi i grupit terrorist Muxhahidine Halk në lidhje me këtë ngjarje. Mediat e këtij grupi  shprehën shqetësimin e tyre për këtë ngjarje dhe përgëzuan presidentin e Autoriteteve Palestineze Mahmud

Të vendosësh për Iranin duke u bazuar në informacionet e MKO-së është një marrëzi

Gazetari  i agjencisë amerikane të lajmeve Mint Press News , Seam Mevins me seli në Uashington DC, shkruan një raport për tiparet e Organizatës Muxhahidine Halk. Ky raport me titull “Përse nuk mund të jenë grupet e tjera terroriste një udhëzues për ISIS-in” flet për aktet terrorsite të organizatës në fillimet e saj dhe daljen nga lista amerikane e terrorizmit në vitin 2012 duke biseduar me disa kritikë, përkrahës dhe ish-anëtarë të saj. Në

Përse femrat në grupin Rexhavi janë qënie të poshtëruara?

Në vazhdim të shfaqjeve të tyre, Muxhahidinët Halk , pas Francës, këtë rradhë kanë kryer një shfaqje mashtruese në Shqipëri. Në shfaqjen e cila u zhvillua me pretekstin e ditës ndërkombëtare të gruas, mblodhën disa femra të cilat nuk ishin në dijeni për veprimtarinë terroriste të kësaj organizate dhe folën për domosdoshmërinë e lirisë së femrave në shoqërinë iraniane! Është interesante se muxhahidinët duke qenë të vetëdijshëm për situatën e brendshme në Iran , thurin gënjeshtra dhe mashtrime ,përkrahës të të cilave janë një

Muxhahidine Halk; nga pretendimi për luftë kundër imperializmit, deri te një vegël në duart e imperializmit

38 vite më parë në botë ndodhi një ndryshim i cili nuk ishte parashikuar në asnjë mënyrë. Jimmy Carter, pasi  mori pushtetin dhe u bë president, nuk mundi të qeveriste më shumë se një mandat në Amerikë dhe kjo për shkak të humbjes së Iranit. Madje as ai nuk e kishte parashikuar një ndryshim kaq të madh në Amerikë. Revolucioni Islamik ka ndodhur dhe deri më tani kanë kaluar 38 vjet që bota nuk i ka mbyllur sytë qoftë dhe për një sekondë ndaj këtij

Merjem Raxhevi dhe kriza organizative në Shqipëri

Gjendja e organizatës së sektit Raxhevi në Shqipëri ka arritur në një pikë krize dhe kolapsi të tillë saqë edhe udhëheqësit e këtij sekti përfshirë dhe vetë Merjem Raxhevinë i ka frikësuar dhe shkëputjet e largimet nga organizata në këto ditë janë shtuar shumë dhe janë rritur protestat  dhe pakënaqësitë. Sipas thënieve të personave të sapo ndarë nga organizata (MKO) por që për arsye të varësisë financiare të tyre nga sekti s’munden t’a deklarojnë haptazi, Merjem Raxhevi dhe anëtarët e lartë

Rreth Muxhahidine Halk dhe daljes së tyre nga lista e terrorizmit (2)

Sjellja misterioze dhe e çuditshme e udhëheqësve të kultit Muxhahidine halk ndaj anëtarëve të thjeshtë, është një temë e rrëfyer nga shumë burime të ndryshme perëndimore. Një nga dosjet speciale rreth kësaj teme është  një raport  i publikuar nga “RAND Corporation” në vitin 2009 me titull “Muxhahidine Halk në Irak, një dilemë politike” një pjesë e së cilës flet veçanërisht për veçoritë sektariste të organizatës. Organizata Muxhahidine Halk gjithashtu nuk pëlqehet as nga Organizata e të Drejtave të Njeriut. Dokumente të shumta rreth përsëritjes

Reth Muxhahidine Halk dhe daljes së tyre nga lista e terrorizmit (1)

Anëtarët e MKO-së nuk më pëlqejnë aspak mua. Po ashtu edhe unë  nuk i besoj. Verën e kaluar kam shkruar diçka rreth MKO-së për Huffington Post . Gjatë kësaj kohe anëtarët e kësaj organizate më kanë kërcënuar në derë të shtëpisë sime dhe me kanë bërë hack email-et e mia. Si të gjithë shkrimtarët  e tjerë që kanë kryer një kërkim në historikun e Organizatës Muxhahidine Halk, edhe unë nuk e pranoj pretendimin e tyre se po luftojnë për liri. Gjithashtu nuk besoj se

Muxhahidine Halk (MKO) për shkak të mungesës së përgjegjesisë ,nuk kanë vend në Iranin demokratik dhe të lirë

Një nga arësyet që sekti (kulti) i Muxhahidine Halk (MKO) nuk kanë kredibilitet në popull dhe nuk e meritojnë dhe s’janë të denjë për qeverisje në Iran, është papërgjegjësia e tyre. Hapi i parë drejtë demokracisë është të qënit përgjegjës e të gjithëve qofshin këta zyrtarë apo nënpunës të qeverisë.Kjo përgjegjësi dhe dhënie llogarie mund të vërehet në disa shtete.Zyrtarët e një shteti në lidhje me cdo cështje i japin shpjegime dhe llogari  popullit të tyre dhe ose kërkojnë falje për gabimet e

Pavaresi financiare? Pretendimet e rreme dhe qesharake të Oganizatës Muxhahidine Halk

Pa dyshim, pretendimi më qesharak i parashtruar nga udhëheqësi i MKO-së  Mas’ud Rexhavi rreth aktivitetit të organizatës, ka qenë ai i pavarsisë financiare që është publikuar në faqet e lidhura me muxhahidinët. Ka mundësi që publikimi i pretendimit për pavarsi financiare dhe shpërndarja e gjërë e lajmit për marrjen e 50 mijë dollarëve nga Eleine Chao ,Ministrja e Transporteve që  bën pjesë në kabinetin qeveritar të Trampit , për të mbajtur 5 minuta fjalim apo për të bërë një foto me Merjem Rexhavi, të

Gratë në Muxhahidine Halk; Skllevër seksual

Rasti  I  shkeljeve  I  të  drejtave  të  grave   në  grupin  terrorist të Muxhahidine  Halk (MEK)  është  një  nga  cështjet  që  me  pretekste  të  ndryshme  përsëritet  cdo  vit  nga  ky  grup. Në  sajë  të  përkujtimeve  të  tyre  rreth  të  drejtave  të  grave, bota  cdo  vit  do  të 

Shembuj të shkeljeve e të drejtave të grave në sektin (kultin) e Muxhahidine Halk (MEK)

Muxhahidine  Halk  cdo  vit  në  rrjete  televizive  dhe  faqet  e  internetit  zyrtare  të  veta  me  rastin  e  Tetë  Marsit (Dtës  Ndërkombëtare  të  Gruas)  transmeton  programe  të  vecanta  të  një  niveli  shmë  të  ulët në  lidhje  me  të  ashtuquajturën  mbështetje  e  të  drejtave  të

Rrëmbimi dhe trafikimi i qenieve njerëzore nga Organizata Muxhahidine Halk

Përkufizimi dhe qëllimi i trafikimit të qenie njerëzore Në shpjegimin e këtij fenomeni, i cili është i papëlqyeshëm në konventat ndërkombëtare dhe që konsiderohet vepër penale sipas kënvështrimit dhe ligjeve të të gjitha kombeve dhe qeverive, duhet thënë që hyn në fuqi si modeli më i ri i skllavërisë në botën moderne. Në përgjithësi qëllimi i këtij akti kriminal është shfrytëzimi i qënieve njerëzore për prostitucion,  punë të rënda dhe në disa raste për të kryer edhe akte çnjerëzore. Sot, kjo gjë është shndërruar

Mediat Amerikane, promovojnë (mbeshtesin,përkrahin) Sektin (kultin) e vecantë terrorist (MEK)

Kilby  Mapen   është  një  gazetarë  dhe  analist  politik  në  Nju  Jork.  Ai  është  një  nga  aktivistët  e <<  Qëndrës   së  masave  ndërkombëtare>>  IAC, një  nga  qëndrat  e  anti-luftës   në  Amerikë. Teksti  në  vijim  është  një  përkthim  I  Fondacionit  Habilian nga  artikulli  i  Mapen  nga  veb-sajti   RT

Me mbështetjen e Organizatës Muxhahidine Halk, pasoja rrënuese janë në pritje të SHBA-së

International Affairs Review Shkrimtari i famshëm i faqes “International Affairs Review”, në lidhje me vrasjen e këshilltarëve ushtarakë të SHBA-së nga MEK tha: “Kjo dëshmon për faktin që mbështetja hapur e këtij grupi të neveritshëm është një rrezik i madh dhe në qoftë se Muxhahidine Halk në të ardhmen do të kryejë operacione terroriste, Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk do të jenë të imunizuara nga pasojat e dëmshme të tyre (operacioneve terroriste).” Sipas qendrës së informacionit të Habilian, Christian Christoffel gjatë studimit të botur në faqen “International Affairs Review” në vitin 2011 për Shkollën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Elliot në Universitetin Xhorxh Uashington , ka paralajmëruar SHBA-në për pasojat e dëmshme të mbështetjes së grupit terrorist Muxhahidine Halk. Ai gjithashtu

Bëni kujdes nga Muxhahidine Halk

Armiku i armikut tim është miku im. Sipas raporteve një pjesë e ish-zyrtarëve amerikanë dhe atyre (zyrtarëve) aktualë, gjatë muajve të fundit e kanë përdorur shumë këtë thënie. Këta persona e konsiderojnë aq të rrezikshëm zgjidhjen e çështjes së programit bërthamor të Iranit dhe përmirësimin e marrëdhënieve me atë shtet saqë nxituan drejt armikut të tyre më të madh, Organizatës Muxhahidine Halk. MKO është një grup kundërshtar në formën e një kulti i cili gjatë tridhjetë viteve të fundit është strehuar jashtë kufirit iranian në Irak dhe Francë. MEK ka qenë në listën e terrorizmit të SHBA-së deri në vitin 2012 dhe deri në vitin 2009 në të BE-së. Pasi ky grup doli nga lista e organizatave terroriste, e kanë

Rrënimi i forcave të Organizatës Muxhahedine Halk në Shqipëri

Muhamed Sejidi, njëri nga personat e ndarë nga MKO-ja, në një artikull shkroi: “Kanë kaluar 14 vite nga rënia e Sadamit dhe që nga dita e pare, për udhëheqjen e kultit Muxhahedine Halk  ishte i domosdoshëm largimi nga Iraku sepse qeveria e re dhe populli irakian nuk ishin përkrahës të politikave të ish-udhëheqësit (Sadam Husein), por  Mas’ud Rexhaviu këmbëngulte të qëndronin. U deshën 14 vite që kulti i i muxhahedinëve të largohej nga Iraku dhe gjatë kësaj kohe u shkëputën më shumë se 1000 anëtarë të thjeshtë dhe drejtues të organizatës të cilët u përballën me dhunë fizike dhe psikologjike . Mas’ud Rexhavi në mundimet e tij për të ruajtur sistemin e organizatës bëri të ditur zyrtarisht dhe publikisht se