Populli i Iranit ka qenë gjithmonë viktimë e terrorizmit

Categoria: Artikuj

 

Duke u shprehur se populli iranian ka qenë gjithmonë viktimë e terrorizmit, Nagavi Husejn tha: "Amerikanët e dinë që nuk kanë guxim të ndërmarrin sulm ushtarak kundër Iranit."

Sipas raportit të qendrës së lajmeve investigative Habilian, Sejid Husejn Nagavi Husejni, duke vënë në pah deklaratat e Trumpit i cili e quan popullin iranian terrorist, tha: "Terrorist është Trumpi dhe ekipi i tij qeveritar.  Populli i Irakut, Sirisë, Bahrejnit, Jemenit dhe Afganistan është vrarë nga Trumpi dhe aletët e tij dhe për mendimin tonë, Trumpi duhet të dënohet për krime kundër njerëzimit në Gjykatën Ndërkombëtare."

Ky anëtar i Komisionit të Sigurisë Kombëtare dhe politikës së jashtme të Kuvendit të Këshillit Islamik, duke u shprehur se Trumpi i ka zbardhur faqen Hitlerit, tha: "Armët e amerikanëve janë në dorë të ISIS-it dhe Arabisë Saudite, dhe këto të fundit me atë të tyre vrasin njerëzit në Siri dhe Jemen. Qeveria e Bahrejnit vret protestuesit për liri me armët amerikane, gjithashtu në duart e terroristëve të Afganistanit që vrasin popullin, janë armët amerikane."

Përfaqësuesi i popullit të Veraminit në Kuvendin e Këshillit Islamik, deklaroi: "Populli i Iranit ka qenë gjithmonë viktimë e terrorizmit, viktimë e  terroristëve të cilët janë planifikuar gjithmonë nga amerikanët, dhe në të vërtetë sot po këta terroristë janë nën mbrojtjen e tyre (amerikanëve)."

Ai deklaroi: "Amerikanët e dinë se nuk duhet të ndërmarrin aksione ushtarake kundër popullit  iranian , dhe në të vërtetë nuk janë në një pozicion që të mund të kryejn sulm ushtarak, prandaj kjo politikë shkopinjsh dhe karrotash , është për të  lodhur popullin dhe për të krijuar përçarje në mesin e tij."

Nagavi Husejni deklaroi: "Amerika ka sunduar gjithmonë duke krijuar përçarje ndër popuj, dhe mendon se mund ta përdorë kët politikë me sukses edhe në Iran gjithashtu.  Qëllimi i tyre është lufta psikologjike dhe tani as nuk kanë guxim për luftë ndaj Iranit dhe as nuk janë prej atyre që bisedojnë."

Ky anëtarë i komisionit të Sigurisë Kombëtare dhe i politikës së jashtme të Kuvendit të Këshillit Islamik, theksoi: "Populli ynë gjatë këtyre 40 viteve që kanë kaluar, e ka vëzhguar me zgjuarsi aktivitetin e amerikanëve dhe në kushtet e tanishme gjithashtu do të qëndrojë me shkathtësi përballë komploteve të Amerikës dhe Trumpit."


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur