Kujtimet e kampit Ashraf –Pjesa e pare

Në kohën e luftës së llogoreve gërmonin kanalet nga mëngjesi në darkë dhe natën shkonim në mbledhje. Kjo gjëndje ishte mjaft e lodhshme për mua. Një ditë protestova dhe përgjegjësi i muxhahidinëve në përgjigje të protestës sime më tha: “Mansur, nuk pranohet asnjë ankesë dhe ti nuk do të jesh hallka e dobët e zinxhirit të marrëdhënieve dhe të gjithë duhet t’i zbatojnë urdhërat , të gërmojnë llogoret  dhe të marin pjesë në mbledhjet e natës.”   Isha shumë i nevrikosur dhe

Rrëfimi tronditës i Batool Soltanit, ish-anëtares së Këshillit të Komandës së Organizatës Muxhahedinët Khalk

Në kohën kur unë isha e shokuar dhe kisha dhimbje të forta koke përsëri medoja se ishte një provim , a ishte e mundur vallë që një udhëheqës ideologjik të ishte kaq dekadent? Përsëri mendova se ishte diçka kalimtare, një provë, por kur e takuam Rajavin atë natë dhe netë të tjera e kuptuam që kishte organizuar diçka të pistë. Kishte organizuar një ceremoni seksuale ngjyrat e të cilës e mbulonin personalitetin e tij ideologjik që kishim në mendje. Historia ime me

Burgjet e fshehtë të sektit Rajavi

Unë jam Saadollah Saifi  që me siguri jeni në dijeni që në më pak se një muaj më parë arrita të shpëtoj nga kulti Rajavi dhe dua të flas veçanërisht  për burgjet e fshehta të këtij sekti në Kampin Ashraf( në Irak). Në momentin kur u largova nga kulti Rajavi dhe u njoha me botën e lirë, fillova të hulumtoj më shumë rreth MEK  dhe mendova përse të kem frikë kur kam kaluar 25 vite të jetës sime në të? Përse të mos jem dhe unë njëri nga ata që

Muxhahidinët Khalk ka marrë përsipër autorësinë e vrasjes së më shumë se 15 ushtarëve iranianë në Baneh

Grupi terrorist Muxhahidinët Khalk ka marrë përësipër autorësinë e një sulmi mbi bazën ushtarake në Baneh ( në perëndim të Iranit) në vitin 1983 ku mbetën të vrarë më shumë se 15 anëtarë të forcave të armatosura të Iranit. Sipas raportit të Habilian, grupi terrorist Muxhahidinët Khalk  në një nga lajmet e publikuara në “Publikimet e Muxhahedinëve”  me numër 155 , organi kryesor i shtypit Muxhahidinët Khalk, pranoi  autorësinë e këtij krimi të kryer në vitet e para të 1980-ës. Bazuar në këtë deklarim  të krimit, më 23 maj të

Si u shenjestruan tre roje të Gardës Revolucionare nga Muxhahidinët Khalk/ Shpjegimi i një operacioni torture

Në fillim të viteve 1980, pas dështimeve të shumta të MEK në vend, Organizata Muxhahidinët Khalk filloi një operacion të quajtur “Operacionet inxhinierike” . Ata rrëmbyen shumë të rinj të pafajshëm nga popullsia e thjeshtë dhe pas shumë torturash , i vranë. Sipas thënieve të tyre(muxhahedinëve) të gjithë ata që rrëmbeheshin, si të jepnin si të mos jepnin informacion, duhet të vriteshin. Një nga anëtarët e arrestuar të Muxhahidinët Khalk, rreth këtyre operacioneve thotë: “Gjatë muajve të parë të vitit 1981, duke lënë shumë shtëpi të ekipeve të Muxhahidinët Khalk, organizata

Nga i merr paratë Organizata Muxhahidinët Khalk?

Korbanali Hossein Nezhad, përkthyes i lartë i gjuhës arabe për Mas’ud Rajavin, i ndarë nga MEK prej 5 vitesh. Në vitin 1971 ai u njoh me Organizatën Muxhahidinët Khalk në Universitetin e Teheranit nëpërmjet një  radioje e cila menaxhohej nga organizata dhe disa përkrahës të saj. Ai së bashku me disa studentë të tjerë të një ideje dhe mendimi, të gjitha ato që dëgjonin  nga ai stacion radioje i shkruanin në fleta dhe ua shpërndanin studentëve të tjerë. Në maj të vitit 1973, gjatë sulmit që SAVAK-u kreu në universitet, ai

Një kujtim i mizorisë së Rajavi ndaj të drejtave të anëtarëve të organizatës

Për shkak të punëve të rënda dhe lodhëse në organizatën Muxhahidinët Khalk, gjuri im i djathtë është bërë me artrit të rëndë  duke u bllokuar gjatë ecjes, por për shkak se kryetarëve tanë nuk u intereson shëndeti i anëtarëve ,duhet të duroja dhimbjet dhe të digjesha përbrenda. Duhet të punonim si skllevër në mënyrë që të mos ishim pengesë për organizatën. Të gjithë punonin dhe i duronin dhimbjet përndryshe do të pendoheshin për shkak se do të qortoheshin në mbledhjet e çdo nate dhe do të dënoheshin në një mënyrë aq

Muxhahidinët Khalk ka marrë përsipër autorësinë e vrasjes së 200 ushtarëve iranianë në Kurdestan

    Grupi terrorist  Muxhahidinët Khalk, ka marrë përsipër vrasjen e 200 ushtarëve të Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike në Kurdistan gjatë një operacioni në vitin 1983. Sipas raportit të Habilian(familjes së viktimave të terrorit) grupi terrorist Muxhahidinët Khalk , në një nga lajmet e publikuara të  botimit numër 154 të revistës “Muxhahed”, ka pranuar këtë krim të kryer në vitin 1983. Sipas kësaj dëshmie, më 17 maj 1983, një grup forcash të organizatës terroriste në Kurdistan të ashtuquajtur “Peshmerga e Muxhahidinët Khalk”, në bashkëpunim me Peshmergan e Partisë Demokratike të Kurdistanit, kanë sulmuar forcat e Gardës Revolucionare Islamike në malësitë perëndimore . Në fund të këtij lajmi, deklarohet se nga ai sulm mbetën të vrarë 200 ushtarë të Gardës

Këshilli i lidershipit të Organizatës Muxhahidinët Halk ose haremi i MEK

Shpesh femra të cilat kanë qenë pjesë e MEK apo femra anëtare të shoqatës së të drejtave të grave dhe personalitete të ndryshme më kanë pyetur në mënyrë direkte ose me email  që të tregoj për temën e haremit të Rajavi dhe për shtypjen e madhe që kryhej në të. Më kanë pyetur për tradhëtitë mes burrave dhe grave , ndjenjat e shtypura dhe për sëndukun  që ndodhej në  shtëpinë e Maryam Rajavi. Sigurisht që

Këshilli i lidershipit të Organizatës Muxhahidinët Halk ose haremi i MEK

Shpesh femra të cilat kanë qenë pjesë e MEK apo femra anëtare të shoqatës së të drejtave të grave dhe personalitete të ndryshme më kanë pyetur në mënyrë direkte ose me email  që të tregoj për temën e haremit të Rajavi dhe për shtypjen e madhe që kryhej në të. Më kanë pyetur për tradhëtitë mes burrave dhe grave , ndjenjat e shtypura dhe për sëndukun  që ndodhej në  shtëpinë e Maryam Rajavi. Sigurisht që

Muxhahidine Halk dhe krimet e udhëzuara

17 qershor 2003, ishte dita kur Merjem Rexhavi, një nga udhëheqësit e MEK u arrestua në Paris dhe u dërgua në burg. Pas fytyrës bujare dhe të buzëqeshur të kësaj gruaje mashtruese  fshihen të vërteta të hidhura që i kanë gozhduar të gjithë në vend dhe skena mjaft tronditëse ndodhën derisa ajo u lirua nga burgu. Merjem Rexhavi, fytyra e dashur e Organizatës Muxhahidine Halk e cila ka marë  titullin e presidentes së zgjedhur , kryen krime të pabesueshme dhe të llahtarshme për të

Djegia e vetes në kultin Rexhavi

Një nga gjërat e neveritshme që ndodh në kultin e ngurtësuar dhe terrorist Rexhavi, është djegia e vetes. Vetëvrasja me cianur dhe madje edhe me plumb  në përgjithësi dhe djegia e vetes në veçanti , janë disa nga  masat dhe proceset për të cilat anëtarët e këtij kulti stërviten dhe përgatiten. Puna rutinë gjithashtu është improvizimi i kushteve që personi gjatë stërvitjes organizative dhe ideologjike të arrijë në pikën e një puçi të brendshëm ku vdekja e tij është më e mirë se jetesa.

Muxhahidine Halk dhe dosja e 17 qershorit

Merjem Rexhavi pas joshjes së disa gjyqtarëve për përkrahjen e Organizatës Muxhahidine Halk në gjykatat evropiane, tani ka për qëllim të mbulojë të gjitha skandalet e saj dhe të organizatës në të shkuarën. Për të është akoma një shqetësim i madh dhe e ndjen listën amerikane të terrorizmit dhe mosbesimin e qeverive evropiane. Ajo është duke i shkatërruar një e nga një të gjitha gjërat që nesër mund ta rivendosin organizatën Muxhahidine Halk në listën e organizatave terroriste. Një nga faktet që e shqetësojnë

Zbulimi i pastrimit të parave dhe veprimtarive kriminale financiare të Muxhahidine Halk në Parlamentin e Europës

Me 26 dhe 27 prill të vitit 2017, në Bruksel u zhvillua konferenca e pastrimit të parave dhe evazionit fiskal bazuar në raportet e dokumentit të Panamasë, që është një nga konferencat më të rëndësishme të Europës.   Në këtë konferencë që zhvillohej për luftën ndaj pastrimit të parave në parlamentin europian, morrën pjesë edhe Husein Nezhad dhe Davud Ershad – ish-anëtarë të Muxhahidin Halk – me ftesën e Komitetit të të Majtëve të Bashkimit Europian GUE/NGL.   Teksti i fjalimit të Z.

Raport i OKB: Shqetësime të vazhdueshme në lidhje me shkeljen e të drejtave të njeriut nga ana e udhëheqjes së Muxhahidine Halk (kultit Raxhevi)

Në raportin UNAMI thuhet se udhëheqësit e kësaj organizate po bëjnë përpjekje të mëdha që të pengojnë bisedat private me banorët e këtij kampi.Organizata e Muxhahidine Halk-që ka një strukturë diktaturiale dhe hierarkike- po zbaton kufizime të ashpra ndaj të drejtave të banorëve të Kampit Liberta.Këto kufizime përfshijnë lirinë e lëvizjes ...   Raport i komisionit të posacëm të OKB-së në lidhjë me abuzimin e të drejtave të njeriut në kampin e Munafikinëve (hipokritëve, sic njihet në Iran kjo organizatë) Komisioni i posacëm

Kujtimet e një krimi në Organizatën Muxhahidine Halk

Në vitin 1999, për të kryer një operacion të brendshëm(bëhet fjalë për operacionet me bombë brenda territorit iranian ku viktimat ishin njerëzit e thjeshtë) nga kampi Habib në Basre,  kaluam drejt shkretëtirës së nxehtë në pikën kufitare Shalamcheh (Iran) dhe Zaid(Irak). Ishim një ekip me tre makina vaz. Nga pika e parë deri në të dytën duhet të udhëtonim me makinë, ndërsa më pas duhet të ecnim në këmbë që të mos diktoheshim nga forcat ushtarake iraniane. Për arsye se forcat irakiane ndodheshin në

Deklarata e Ministrit të Drejtësisë franceze rreth arrestimit të anëtarëve të Muxhahidine Halk në 2003

Ministri francez i Drejtësisë Dominique Perrin, shprehu kënaqësinë e arrestimit të anëtarëve të Munafikinëve (hipokritëve, sic njihet në Iran Organizata Muxhahidine Halk apo PMOI,MEK,MKO) nga policia e këtij shteti.Në një deklaratë të lëshuar nga ai në Paris thuhet se është i kënaqur nga bashkëpunimi i shërbimeve të ndryshme të sigurisë,atyre gjyqësore dhe policore në arrestmin e 165 vetave nga anëtarët e këtij grupi.Ky bashkëpunim ishte i shkëlqyer dhe arrestimi i anëtarëve të grupit u krye pa asnjë problem.Perrin shtoi se në këtë operacion

Urdhëri i mbydhjes së zyrave dhe ngrirjes së pasurive të Muxhahidinëve në Amerikë

Njoftim për shtyp :    Washington, 15 Gusht 2003 (24 Mordad 1382), Ministri I Punëve të Jashtme të Amerikës, Këshillin Kombëtar të Rezistencës (NCR) dhe Këshillin Kombëtar të Rezistencës Iraniane (NCRI) me pseudonimin Organizata e Muxhahidine Halk (e njohur si MEK), sipas urdhërit ekzekutiv Nr. 13224 të shetit të Amerikës që flet në lidhje me përkrahjen dhe mbështetjen financiare të terroristëve, e shton në listën e zezë. Sipas urdhërit  ekzekutiv të mësipërm, të gjitha pasuritë e kësaj organizate dhe personave që kanë lidhje me

Qeveria Angleze: Të kesh marrëdhënie apo të mbështesësh grupin terrorist Muxhahidine Halk, është një krim

Kërkesa e Jim Burn  dhe Mark Hubbard më 21 mars të vitit 2003 për investigimin e grupit të jashtëligjshëm iranian MKO.  Financial Times Qeverisë iu kërkua që të bëjë një investigim të imtësishëm  mbi grupin iranian në mërgim, që mendohet të ketë lidhje të forta me Sadam Huseinin, anëtarët e të cilit dyshohen se punojnë në Mbretërinë e Bashkuar. Baronesha Nicholson, anëtarja liberal demokrate e Parlamentit Evropian, tha se është thellësisht e shqetësuar për raportet mbi grupacione të ndryshme që përfaqësojnë , bëjnë

Raport i Institutit Hetimor të mbrojtjes Kombëtare Amerikane (RAND) - Pjesa e pare

              Muxhahidine Halk në Irak;  një dilemë politike                         Raport i Institutit Hetimor të mbrojtjes Kombëtare Amerikane (RAND)             Pjesa e pare     Autor:   Xheremiah Gulka, Lidia Hansell, Elizabet Wilkie, Xhudith Karson   Instituti RAND është një organizatë kërkimore jofitimprurëse që merret me analizat praktike dhe zgjidhjen efektive të sfidave që po përballet shoqëria dhe sektori privat në mbarë botën. Hulumtimi i bërë në këtë raport ka të bëjë me zyrën e ministrit amerikan të mbrojtjes.Hetimi i