Dokumentet e tradhëtisë (6)

Categoria: Dokumente

Dokumentet na tregojnë se bashkëpunimet e Rajavit me SAVAK-un dhe hetuesit e këtij institucioni (Mahmudi, i cili ndryshe quhet Manuchehr, Abini, Xhavani)  kanë qenë më të efektshme se veprimet imagjinare (të International Amnesty) .

Në dokumentin që shfaqet më poshtë i cili është përgatitur nga hetuesit e famshëm të SAVAK-ut emrat e të cilëve u përmendën më lart, të cilët përgatitën dhe miratuan një letër për Rajavin që ta firmoste oficeri ushtarak Nasiri dhe ta dërgonte në gjykatë dhe në dokumentin tjetër gjithashtu shohim që oficer Nasiri e pranon atë dhe siç duket ka firmosur edhe një tjetër letër me të njëjtën përmbajtje dhe ia ka dërguar gjykatës ushtarake.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur