Muxhahedinët kanë marrë përsipër autorësinë e vrasjes së një civili në Lahixhan

Categoria: Dokumente

Image result for Mojahedin-e Khalq

Krimet e MEK  të rrëfyera nga dokumentet

Sipas raportit të qendrës së lajmeve investigative Habilian( familja  iraniane e viktimave të terrorit), në numrin 149 të revistës "Muxhahed", organit kryesor mediatik të MEK në vitet 1980,  organizata Muxhahedinët Khalk ka rrëfyer dhe pranuar këtë krim.

Në bazë të këtij lajmi që është ripublikuar nga muxhahedinët si dokument i operacioneve të tyre të guximshme, më datë 14 prill 1983, njëri nga njësitë operacionale të MEK-ut , me anë të një zbulimi të mëparshëm, ka zënë në kurth një person të quajtur Bizhan Madafi  në Lahixhan në një sulm të quajtur  "koka e rëndë", dhe e vranë duke e qëlluar me disa plumba. Revista e grupit të muxhahedinëve e prezantoi krimin e anëtarit të saj për të cilin ka thënë se e meriton "ekzekutimin revolucionar",  si "gjetje dhe zbulim të revolucionarëve , represion dhe frikësim të fshatarëve të privuar".


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur