Raport I Ministrise se Jashtme te Amerikes 2004

Keto  raporte  jane  paraqitur  sipas  kapitullit  22  te  kodit  te  SHBA , neni  2656(f) ,qe  e  obligon MInistrine e  Jashtme  qe ti  dorezoje   kongresit  nje  raport  vjetor  mbi  terrorizmin ( e  atyre  grupeve  dhe  shteteve qe  perputhen  me  nenin  (a) (1)  dhe  (2)   ) Burimi:www.state.gov/documents/organization/45323.pdfKapitulli 6 Grupet  terroriste, kap. 22  I  SHBA,neni  2656 f,qe  e  detyron  ministrine  e  jashtme  t’I  jap kongresit  nje  raport  vjetor  . Raporti duhet të përfshijë informacion në lidhje me grupet terroriste dhe grupeve që mbulojnë çdo grup terrorist përgjegjës për rrëmbimin dhe vrasjen e qytetarëve amerikanë në pesë vitet e fundit. Raporti duhet të përfshijë informacion në lidhje me grupet terroriste dhe grupeve që mbulojnë çdo grup terrorist përgjegjës për rrëmbimin dhe vrasjen

Organizata Muxhahedine Halk, burim shqetësimi për Anglinë

Korrik 2004Komiteti Britanik i Punëve të Jashtme në raportin që i ofroi parlamentit rreth Iranit, në nenin numër 8, paragrafi 40, në përgjigje të pyetjes se cili është kufiri i mbështetjes së organizatës terroriste Muxhahedine Halk në vendet e botës së tretë dhe se si ka vepruar qeveria britanike për të dhënë minimumin e asaj mbështetjeje, shkruhet: “Ne besojmë se mbështetja e MKO-së në të gjitha shtetet është mjaft e ulët. Mbështetja e organizatës nga njerëzit brenda dhe jashtë Iranit është shumë herë më e ulët se ajo që reklamon vetë MKO-ja.  Sigurisht që kjo nuk është për tu habitur. Muxhahedinët kanë marrë përsipër autoritetin e sulmeve terroriste kundër objektivave ushtarake dhe civile në Iran  dhe vende të tjera. Ajo

Raporti zyrtar i departamentit të sigurisë “Westpalia” Gjermani

Tetor 2005Transformimi i Organizatës Muxhahedine Halk nga një grup gueril në një lëvizje demokratike në mërgim.Para zgjedhjeve presidenciale të qershorit në Iran, Këshili Kombëtar i Rezistencës bëri thirrje, në veçanti nëpërmjet internetit, për bojkotimin e zgjedhjeve dhe e prezantoi veten si e vetmja forcë opozitare demokratike dhe pluraliste. Më 24 qershor 2005 ishte raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale me kandidaturën e Rafsanxhanit dhe Ahmedinezhadit që përfundoi me zgjedhjen e këtij të fundit, krahu politik i MKO-së që ishte Këshilli Kombëtar i Rezistencës  organizoi protesta kundër kësaj zgjedhjeje me pjesëmarrjen e 200 personave në qytete të ndryshme si Këln, Duseldorf, Bonn dhe Dortmund . MKO-ja së bashku me krahun e saj politik Këshillin Kombëtar të Rezistencës ka për qëllim përmbysjen

Opinioni i Gjykatës Penale Amerikane rreth Organizatës Muxhahedine Halk(MKO)

Tetor 2005 Gjykata Penale Amerikane votoi që qeveria e këtij vendi(Amerikës) ka të drejtë që organizatat e huaja , duke përfshirë munafikinët(MKO), ti deklarojë  terroriste dhe ta bëjë të jashtëligjshme ndihmën ekonomike ndaj tyre. Sipas raportit të “News France”  nga San Fransisko, ky ligj është votuar posaçërisht në lidhje me mbledhjen e fondeve në Kaliforni për munafikinët(MKO), grup i cili që nga viti 1997 njihej si një organizatë terroriste nga qeveria amerikane. Sipas këtij raporti, kritikuesit e kësaj dosjeje besonin se kjo organizatë nuk ishte terroriste dhe për këtë arsye ata  kanë të drejtë ti ndihmojnë, por gjykata e refuzoi këtë kërkesë duke thënë që liria në marrjen e ndonjë ndihme financiare nuk mund të krahasohet me lirinë e fjalës.

Dokumenti i publikuar i masakrimit të kurdëve të Irakut nga MKO

23 Janar 2007 Faqja e CNN në arabisht  më 23 janar 2007 ka transmetuar nga Bagdadi detajet e seancës së 35-të gjyqësore të Anfal ( operiacionet Anfal që Sadam Huseini ndërmori kundër kurdëve) gjatë të cilit në mënyrë eksplicite objekt ka qenë urdhëri i Ali Husein El-Mexhidit për përndjekjen dhe shënjestrimin e kurdëve nga muxhahidinët ,brenda territorit Iranian.    Në raportin e CNN thuhet: Gjykata Speciale Irakiane rreth Anfal, ditën e martë mbajti seancën e saj të 35-të dhe kjo ishte senca e dytë që u mbajt pa prezencën e presidentit të vdekur të Irakut, Sadam Huseinin. Ai u dënua me varje më 30 dhjetor të vitit të kaluar. Në mbledhjen e kaluar, prokurori i përgjithshëm i paraqiti gjykatës kasetat

GRUPI TERRORIST (MOXHAHIDINE KHALGH IRAN)

THEMELIMI DHE HARTIMI IDEOLOGJIK  I  <<MOXHAHIDINE   KHALGH>>Ne vitin 1965 tre veta prej ish-anetareve te  “FRONTI  KOMBETAR (XHEBHEJE MELIJE DOVOM)”   dhe  “LEVIZJA  PER  LIRI (NEHZET  AZADI)”   dy  parti  politike  ne IRAN  keto  para  REVOLUCIONIT  ISLAM, moren   vendim  qe ne luften kunder regjimit te Shahut,te krijojne nje grup politik te armatosur.Muhammed  Hanifnezhad (26 vjec)  inxhinier I bujqesise,Said  Mohsen (26 vjec) inxhinier  I  ndertimit dhe Abdul-Riza  Nikbine  Rudesri (23 vjec) student I matematikes  qe  studimet  universitare te veta  I kishte lene  pergjysme,ishin  ‘berthama e pare’  e grupit, dhe  nje  vit me vone  Ali-asghar  Badizadegan (25 vjec) inxhinier I kimise  iu bashkangjit  atyre. PERHAPJA  INSTITUTICIONALE  DHE TRAJNIMI  USHTARAKGjate viteve  1965-1967  grupi  u aktivizua nga ana organizative.Nga  mesi I vitit 1968 Abdul-riza Nikbin u terhoq

Ndalohet dalja - Pjesa e pare

Shkelja e të drejtave të njeriut në kampet e Organizatës Muxhahidine Halk Raporti i Organizatës së Vëzhgimit të të Drejtave të Njeriut Maj 2005 Pjesa e pare Përmbledhje Organizata Muxhahidine Halk(MKO.MEK) është një grup opozitar i armatosur iranian i cili u formua në vitin 1965. Kjo organizatë, si një grup gueril urban, kishte një rol aktiv në luftën kundër Muhamed Riza Pahleviut në revolucionin anti-monarkik të vitit 1979 në Iran. Pas revolucionit ,MKO zgjeroi infrastrukturën e saj organizative dhe tërhoqi shumë anëtarë,por kësaj organizate nuk iu dha mundësia të jetë e pranishme në ngritjen e pushtetit, dhe pas kryengritjes së armatosur të qershorit të vitit 1981 kundër qeverisë së re revolucionare që ishte nën udhëheqjen e Ajetollah Humeinit, u detyrua