Ish-nënkryetarja e Komitetit për Marrëdhëniet e Jashtme të Parlamentit Europian: Muxhahidine Halk kërcënim për paqen në botë

Përfaqësuesja e Parlamentit Britanik dhe nënkryetarja e Komitetit për Marrëdhëniet e Jashtme të Parlamentit Europian, në shkurt të vitit 2003, pak para sulmit të Amerikës ndaj Irakut, e quajti Organizatën Muxhahidine Halk një kërcënim për paqen në botë. Zonja Ama Nicholson e paraqiti MKO-në si grup kriminal dhe kërkoi ndalimin e aktiviteteve të këtij grupi. Ajo theksoi se ky grup terrorist është ushtria private e Sadamit dhe vepron kundër të gjithëve ne. Zyrtarja e Parlamentit Europian tha se, pavarësisht nga  ndonjë mosmarrëveshje rreth

Torturimi i të burgosurve iranianë ishte një kënaqësi e veçantë për MKO-në

Me fillimin e luftës së imponuar mes Iranit dhe Irakut , Muxhahidine Halk mori pjesë si një grup spiunazhi në  mesin e forcave të përballura dhe vendosi në shërbimin e armikut dhunues(Irakut) të gjitha informacionet ushtarake, ekonomike dhe shpoqërore të shtetit iranian. Në ditët e para të luftës,lideri I MKO-së deklaroi se përveç përplasjeve të brendshme në Iran, për t’ia arritur qëllimit të tij hipokrit do ti rreshtonte forcat e tij në frontin e luftës përkrah forcave irakiane. Që nga ai moment, anëtarët e

Letra e Wendy Sherman, asistentja e Sekretarit Amerikan të Shtetit Përdorimi i MKO-së nuk është në interesin e Amerikës !

I nderuar Senatori McCain! Unë po ju shkruaj nga ana e Sekretarit të Shtetit në përgjigje të letrës suaj  të datës 9 qershor të vitit 2002 ku i kushtoni vëmendje Organizatës Muxhahidine Halk të Iranit. Ne kemi qenë në kontakt me Ministrinë e Drejtësisë në raport me letrën tuaj të 9 qershorit ku keni paraqitur një kërkesë për raportin e ri të FBI-së rreth MEK.  Kohët e fundit ne kemi shtënë në dorë një letër të 30 qershorit si përgjigje e kërkesës suaj, të

Qeveria suedeze ka vështirësuar dhënien e azilit për anëtarët e MKO-së

Enti Suedez i Emigracionit, që nga viti 2004 deri më sot ka vendosur që anëtarëve të MKO-së mund t’u jepet azil vetëm me kushtin që të mos kenë më lidhje me organizatën dhe të kenë kaluar 25 vite nga ndarja me të(MKO-në). Në raportin e Qendrës së Hulumtimeve Ndërkombëtare të Shoqatës Habilian, duke cituar një publikim të faqes Stockholmian  në kuadër të Bordit Suedez të Emigrimit, shkruhet: “Sipas mendimit të Entit Suedez të Emigracionit, të qenurit e një organizate në listën e organizatave terroriste

Ndalohet dalja - Pjesa e tretë ( e fundit )

  Ndalohet dalja                Shkeljet e të drejtave të njeriut në kampet e MKO-së Raporti i Organizatës për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut në vitin 2005 Pjesa e tretë ( e fundit )    Jaser Ezati Jaser Ezati u lind më 27 maj 1980. Sipas Jaserit, babai i tij Hasan Ezati, i cili njihej ndryshe si Nariman, ishte një nga hetuesit e famshëm në burgjet e MEK. Nëna e tij Akram Gadimelajam ishte vrarë gjatë njerit prej operacioneve. Ezati në moshën tre vjeçare shkoi

WikiLeaks flet mbi vrasjen e anëtarëve të Muxhahidine Halk (MEK)

Torturat, vrasjet  dhe  keqtrajtimet  e  persekutimet  e  anëtarëve   të  pakënaqur  (që  donin  të  largoheshin)  të  Muxhahidine  Halk nga  ana  e  po  këtij  grupi , është  një  nga  temat  që  tregohet  dhe  dëshmohet  nga  të  gjithë  anëtarët  e  larguar  nga  ky  grup. Nga  ana  e  anëtarëve  të  larguar  nga

Britania e konsideron MKO-në si një organizatë terroriste

Ministri i Jashtëm britanik, në një deklaratë zyrtare në maj të vitit 2008 ka shpallur: ‘’ MEK është përgjegjës për një sërë aktesh terroriste për një periudhë të gjatë kohore.’’ David Miliband në këtë deklaratë, në përgjigje të vendimit që është lëshuar nga një gjykatë në Londër në mbështetje të Muxhahidine Halk, tha:  “Ky grup nuk e ka denoncuar kurrë haptazi dhunën.” Ai shtoi se organizata terroriste, pas pranisë së ushtrisë amerikane në Irak, u detyrua të lëshojë armët. Një gjykatë në Londër, gjatë një levizjeje

Mozhgan Parsai sipas pikëpamjes së anëtarëve të larguar nga Organizata Muxhahidine Halk

  Mozhgan Parsai, e cila ka luajtur një rol të rëndësishëm në kampin Ashraf dhe Liberty pas rënies së Sadamit, së bashku me disa drejtues të tjerë të krimeve të Rexhaviut si Sadikeh Huseini dhe Mehdi Berai, i njohur ndryshe si Ahmed Vakof , u arratisën në Evropë. Që nga viti 1996 ajo u zgjodh nga Rexhaviu komandate  e kampit Xhalula, një nga selitë që Sadami i kishte dhuruar Mas’udit. Duke filluar po nga ai vit Mozhgan Parsai së bashku me Mehdi Berai (Ahmed

Operacioni i rrëmbimit të aeroplanit nga Muxhahidine Halk në vitin 1983

Më  6  Gusht  të  vitit  1983 avioni  Jumbu  jet_Boeing  747_  rrugës  nga  Teherani  në  Shiraz  u  rrëmbye  nga  një  ekip  I  armatosur  I grupit terrorist   të   Muxhahidine  Halk  dhe  pasi   doli  nga  hapësira  ajrore  e  Iranit   zbarkoi  në  aeroportin  Orly  të  Parisit. Përshkrimi   I 

Pranimi i përgjegjësisë për vrasjen e një amerikani nga ana e MEK + dokumentet

Grupi terrorist Muxhahidine Halk deri tani ka kryer shumë operacione torturuese, vrasje, bombardime dhe shkelje të të drejtave të qytetarëve iranianë. Megjithatë ky grup nuk ka qenë i kënaqur duke i kryer këto krime vetëm mbi bashkatdhetarët e tij dhe gjatë kryengritjes së popullit irakian kundër Sadamit në vitin 1991,  ka derdhur gjakun e mijëra vetëve prej tyre.Interesante është se grupi që që prej vitit 1997 ka qenë në listen e grupeve terroriste të qeverisë amerikane, papritur është hequr nga kjo listë.Një pikë tjetër interesante është se Shtetet e Bashkuara, që pretendojnë mbrojtjen e të drejtave të qytetarëve të tyre, nuk veprojnë sipas këtij pretendimi.  Ndoshta harresa ose injoranca në lidhje me vrasjen e disa amerikanëve në Iran është ndërmjetësimi

Ndalohet dalja (no exit) - Pjesa e dytë

Shkeljet e të drejtave të njeriut në kampet e MKO-sëRaporti i Organizatës së Mbrojtjes së të Drejtave të Njeriut në vitin 2005 Në vitin 1986, qeveria franceze për të normalizuar marrëdhëniet me Iranin hyri në negociata të drejtpërdrejta me të. Në përfundim të këtyre bisedimeve qeveria franceze i kërkoi Mas’ud Rexhavisë që të largohej nga Franca. Më 7 qeshor 1986 Rexhavi e la Parisin për t’iu drejtuar Bagdadit dhe Organizata Muxhahidine Halk zhvendosi shumë prej burimeve të saj ( njerëzore) atje. Më 20 qershor 1987 organizata njoftoi formimin e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare. Brenda një viti, në kohën kur lufta midis Iranit dhe Irakut ishte duke hyrë në vitin e tetë, Ushtria Çlirimtare sulmoi disa herë brenda territoreve iraniane. Sulmi i

Emri i Muxhahidine Halk (MEK) në dokumentet e “Baza e të Dhënave të Terrorizmit“ të Universitetit të Maryland të Amerikës

Universiteti  Maryland  I  Amerikes  ka  ndërmarrë  veprimin  e  mbledhjes  (grumbullimit ,koleksionit) më  të  plotë  të  informacioneve  mbi  terrorizmin.Këto  informacione  (që  gjenden  te   kjo  bazë  të  dhënash,qendër  informative)  përfshin  informacione  të  plota  rreth  98  mijë  sulmeve  terroriste  në  vende  të  ndryshme  të  botes  qe 

Bashkëpunimi i vecantë i Muxhahidine Halk (MEK) me regjimin e Sadamit

Pas vendosjes së Muxhahidine Halk (MEK) në Irak, Sadam Hysen I siguroi këtij grupi terrorist mbrojtje, para, armë , municione,makina, tanke, trajnime ushtarake dhe të drejtën e përdorimit dhe shfrytëzimit të territorit(por jo të pronësisë).Muxhahidine Halk (MEK ; në vazhdim kjo fjalë do përdoret për grupin terrorist Muxhahidine Halk) në shkëmbim të mbështetjes dhe ndimës së Sadam Hysenit I ofronte shërbime të tilla si dhënie informacioni rrreth Republikës Islame (të Iranit), shërbime hetuese, përkthime si dhe ndihmesa të drejtëpërdrejta ushtarake. Ky grup terrorist ka kryer disa sulme përgjatë kufirit brenda Iranit dhe është përballur (ka luftuar) me trupat ushtarake dhe Korpusin e Gardës Revolucionare Islamike të Iranit. Në vazhdim do të paraqesim një dokument që është një raport I vitit

Fokusimi I WikiLeaks Mbi Moxhahidine Khalgh

Qendra  e  <<WikiLeaks >>  qe  me  zbulimin e  ceshtjeve  te  fshehta  nga  bota  e  politikes  eshte  e  njohur,  ne  nje  raport   eshte  marre  me  zbulimin  e  ujdive  te  qeveritareve  Amerikane   qe  ne  te   flitet  shume  mbi  Munafikinet (hipokritet)  te  njohur  si  Muxhahidine  Khalgh. Ky  artikull ,  eshte  nje  perkthim  nga  raportet  WikiLeaks  qe  ne  te  flitet  rreth  rreth  grupit  terrorist  te Munafikineve (Muxhahidine  Khalgh) .Fjalet  e  <<Jeffrey  Feltman>> , Zevendes-drejtor   I  Ceshtjeve  te  Lindjes  se Afert  I  Ministrise  se  Jashtme  Amerikane , rreth   Organizates   (15  Dhjetor  2010)“ Me 14  Dhjetor   <<   Vixhdan  Selim  >>,  Ministri  Irakien  I  Te  Drejtave  Te  Njeriut , ne nje  takim  me  Jeffry  Feltman , Zevendes-drejtor  I  Ceshtjeve  te  Lindjes  se  Afert  I  MInistrise  se  Jashtme 

Bashkimi Evropian dhe dokumenti konfidencial kundër Organizatës Muxhahedine Halk

Bashkimi Evropian pretendon se dokumenti konfidencial që ka në posedim, e justifikon mbajtjen e grupit opozitar iranian Muxhahedine Halk në listën e terrorizmit , por për arsye sigurie nuk mund ta zbulojë përmbajtjen e tij. Më 14 Maj , autoritetet e BE-së në një letër të drejtuar avokatëve të MKO-së ,thanë: “Këshilli Evropian [Sekretariati i shteteve anëtare të Bashkimit Evropian] nuk është në një pozicion që ju lejon të keni akses në këto dokumente, sepse vendi informator e dha atë me kusht që të mos zbulohet përmbajtja.”Në vazhdim thuhet: “Përndryshe,  do rrezikohet pozita e Bashkimi Evropian në bashkëpunimin ndërkombëtar në luftën kundër terrorizmit.” Kjo është letra e fundit për dokumenti konfidencial që është shkëmbyer mes BE-së dhe Organizatës Muxhahedine Halk

Raport I Ministrise se Jashtme te Amerikes 2004

Keto  raporte  jane  paraqitur  sipas  kapitullit  22  te  kodit  te  SHBA , neni  2656(f) ,qe  e  obligon MInistrine e  Jashtme  qe ti  dorezoje   kongresit  nje  raport  vjetor  mbi  terrorizmin ( e  atyre  grupeve  dhe  shteteve qe  perputhen  me  nenin  (a) (1)  dhe  (2)   ) Burimi:www.state.gov/documents/organization/45323.pdfKapitulli 6 Grupet  terroriste, kap. 22  I  SHBA,neni  2656 f,qe  e  detyron  ministrine  e  jashtme  t’I  jap kongresit  nje  raport  vjetor  . Raporti duhet të përfshijë informacion në lidhje me grupet terroriste dhe grupeve që mbulojnë çdo grup terrorist përgjegjës për rrëmbimin dhe vrasjen e qytetarëve amerikanë në pesë vitet e fundit. Raporti duhet të përfshijë informacion në lidhje me grupet terroriste dhe grupeve që mbulojnë çdo grup terrorist përgjegjës për rrëmbimin dhe vrasjen

Organizata Muxhahedine Halk, burim shqetësimi për Anglinë

Korrik 2004Komiteti Britanik i Punëve të Jashtme në raportin që i ofroi parlamentit rreth Iranit, në nenin numër 8, paragrafi 40, në përgjigje të pyetjes se cili është kufiri i mbështetjes së organizatës terroriste Muxhahedine Halk në vendet e botës së tretë dhe se si ka vepruar qeveria britanike për të dhënë minimumin e asaj mbështetjeje, shkruhet: “Ne besojmë se mbështetja e MKO-së në të gjitha shtetet është mjaft e ulët. Mbështetja e organizatës nga njerëzit brenda dhe jashtë Iranit është shumë herë më e ulët se ajo që reklamon vetë MKO-ja.  Sigurisht që kjo nuk është për tu habitur. Muxhahedinët kanë marrë përsipër autoritetin e sulmeve terroriste kundër objektivave ushtarake dhe civile në Iran  dhe vende të tjera. Ajo

Raporti zyrtar i departamentit të sigurisë “Westpalia” Gjermani

Tetor 2005Transformimi i Organizatës Muxhahedine Halk nga një grup gueril në një lëvizje demokratike në mërgim.Para zgjedhjeve presidenciale të qershorit në Iran, Këshili Kombëtar i Rezistencës bëri thirrje, në veçanti nëpërmjet internetit, për bojkotimin e zgjedhjeve dhe e prezantoi veten si e vetmja forcë opozitare demokratike dhe pluraliste. Më 24 qershor 2005 ishte raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale me kandidaturën e Rafsanxhanit dhe Ahmedinezhadit që përfundoi me zgjedhjen e këtij të fundit, krahu politik i MKO-së që ishte Këshilli Kombëtar i Rezistencës  organizoi protesta kundër kësaj zgjedhjeje me pjesëmarrjen e 200 personave në qytete të ndryshme si Këln, Duseldorf, Bonn dhe Dortmund . MKO-ja së bashku me krahun e saj politik Këshillin Kombëtar të Rezistencës ka për qëllim përmbysjen

Opinioni i Gjykatës Penale Amerikane rreth Organizatës Muxhahedine Halk(MKO)

Tetor 2005 Gjykata Penale Amerikane votoi që qeveria e këtij vendi(Amerikës) ka të drejtë që organizatat e huaja , duke përfshirë munafikinët(MKO), ti deklarojë  terroriste dhe ta bëjë të jashtëligjshme ndihmën ekonomike ndaj tyre. Sipas raportit të “News France”  nga San Fransisko, ky ligj është votuar posaçërisht në lidhje me mbledhjen e fondeve në Kaliforni për munafikinët(MKO), grup i cili që nga viti 1997 njihej si një organizatë terroriste nga qeveria amerikane. Sipas këtij raporti, kritikuesit e kësaj dosjeje besonin se kjo organizatë nuk ishte terroriste dhe për këtë arsye ata  kanë të drejtë ti ndihmojnë, por gjykata e refuzoi këtë kërkesë duke thënë që liria në marrjen e ndonjë ndihme financiare nuk mund të krahasohet me lirinë e fjalës.

Dokumenti i publikuar i masakrimit të kurdëve të Irakut nga MKO

23 Janar 2007 Faqja e CNN në arabisht  më 23 janar 2007 ka transmetuar nga Bagdadi detajet e seancës së 35-të gjyqësore të Anfal ( operiacionet Anfal që Sadam Huseini ndërmori kundër kurdëve) gjatë të cilit në mënyrë eksplicite objekt ka qenë urdhëri i Ali Husein El-Mexhidit për përndjekjen dhe shënjestrimin e kurdëve nga muxhahidinët ,brenda territorit Iranian.    Në raportin e CNN thuhet: Gjykata Speciale Irakiane rreth Anfal, ditën e martë mbajti seancën e saj të 35-të dhe kjo ishte senca e dytë që u mbajt pa prezencën e presidentit të vdekur të Irakut, Sadam Huseinin. Ai u dënua me varje më 30 dhjetor të vitit të kaluar. Në mbledhjen e kaluar, prokurori i përgjithshëm i paraqiti gjykatës kasetat