Te njihemi me shume me Mehdi Abrishamchi, anetar I udheheqjes Muxhahedin-e khalk

Categoria: Artikuj

 

 

Nje deklarate e shkurter u botua kohet e fundit ne lidhje me ceshtjen e gjykimit te Mehdi Abrishamchi (sharif) komandant I larte te MKO, ne gjykaten e Parisit per aktivitet e dyshuara terroriste.

Por kush eshte Mehdi Abrishamchi, dhe per cfare krimi u hap gjyqi ne Paris?

 Mercenaret e atdheut te shitjes Mehdi Abrishamchi se bashku me Massaud dhe Mariam Rajavi jane nje numer I madh I pergjegjseve  dhe komandanteve te organizates qe me te vertet nuk jane me pak autore se Rajavi, dhe ne disa  raste edhe me shume! Kjo fjali nuk do te dhote qe ne duam te minimizojme barren e mekatit te Merjemit dhe Massud Rajavit. Perkundrazi, kjo do te thote qe trajtuesit e Rajavit! Njeri prej tyre eshte Mehdi Abrishamachi me pseudonimin Sharif.

 

Mehdi Abrishamchi eshte nje nga pergjegjsit e vjeter te organizates qe aktivitetet e tij ne kete organizate I filloi qe nga koha e Shahut. Ai eshte nga Azerbajxhan por qe eshte rritur ne Teheran, ai ka lindur ne vitin 1326 qe do te thote eshte nje vit me I madhe se Rajavi. Ai ishte gjithmon nje nga anetaret kryesore dhe ishte bere dora e djathte e Rajavit dhe ai ishte I pranishem drejteperdrejte ne te gjitha vendimet e organizates! Ai eshte burri I pare I Mariam Rajavit dhe kane nje vajze te qajtur Ashraf. Ai ishte pergjegjes per te gjitha maredheniet mes organizates dhe qeveris irakjane; Mehdi Abrishamchi u tha per mardheniet ne organizate!

 

I gjihe informacioni I Iranit gjate luftes me Irakun ishte siguruare nga Mehdi Abrishamchi dhe ekipi qe ka punuare me te dhe organet Irakiane te sigurise! Mehdi Abrishamchi ishte nje nga ata qe gjithmone theorizuan te ashtuquajtura diskutime ideologjike te organizates dhe diskutuan forcat e orgnizates. Ai personalisht ishte nje njeri shume  I vetmuare dhe I keq dhe ai ishte personi I pare qe tha se familja ishte fokusi I korrpsionit dhe nese nje dite do arrijme ne fuqj do te heqim qafet te gjithe themelin e familjes!

 

Mehdi Abrishamchi ishte nje nga torturuesit e organizates pas vitit 1372 dhe se diskutimet per divorce te detyrueshme ne organizaten publike kishte shtuar kontradikta mes pergjegjsve te organizates se brendshme. Organizata zbatoi nje plan I cile  ishte qe kushdo qe kishte probleme me ceshtjen e organizmit te brendshem te organizates, me nje fjale kushe nuk pranonte Meriemen, I kapnin dhe I dergonin ne Rook Abad ku femijet treguan se atje u nenshtruan tortures me te rende fizike dhe psikologjike, saqe partia ne menyre jo reale pranio se ishte nje njeri I bezdisshem dhe ata u prene dhe u torturuan nga dora e hapur keshtu qe shume  femije ne Rook Abad u vrane nga Medi Abrishamchi dhe u varrosen ne shkretetirat e Ahraf!

 

Ne fillim te vitve 1370 ose 1371, njeri nga femijet u ngrit ne nje takim te njohur si samiti Revolucionar, duke thene: ndjeje se “vellai I Massaudit” “ per shkak te paraqitjes fizike te motres se Merjemit” e ka zgjedhur per martese, perndryshe, ne qofte se ishin kopetente dhe te afte per te zgjidhur problemin ishin autoritetet e moteres tjeter te organizates e cila eshte me shume se Mariam ne aspektin e organizimit te organizates, Mehdi Abirshmachi dikur ishte zemeruare me te dhe tjetra la pamjen e saj elegante dhe te justifikuar dhe  u kthye me tonin e Lumpint dhe Latit , dhe tha: “po, udheheqsi yne eshte I dashuruar me gruan!”

 

Mehdi Abrishmachi, Ne kohen Sadamit  nuk ishte sherbetor I perendise dhe cfare do qe donte te  bente ne seline e organizates e bente dhe gjithcka qe mundi e mori ne duart e tij. Ai tha se askush nuk do te ngrihej sepse ata e dinin se ishin ne fund te zyres se sigurise ne anen e Irakut. Por pas permbysjes se Sadam Huseinit  dhe vendosjes se forcave amerikane si mijte. Takimi I pare I komandantve amerikan me pergjegjsit e organizates u mbajte ne kampin Ashraf, Mehdi Abrishmachi ishte ne  nje gjendje inferiariteti dhe me shume nga nje qendrim ne anen e nje komandanti amerikan, qe  fliste nje anglishte te dobet, tha qe ne e kundershtuam Sadamin qe nga fillimi dhe urdheroi forcat e tij qe te mos  na sulmojne! Dhe pikerisht ne kete moment na iku nga mendja te shihje ( vellain e fisnikut)!!! dhe pasi ata kishin rene dakord te deorzonin  te gjitha armet, Mehdi Abrishmachi tha ne takim se ne kokat e amerikane kishim vendosur kapele dhe u pajtuam me ta!

 

Mehdi Abishmachi pas divorcit nga Mariam Rajavit u martua me motern e Musi khiabani qe u quante “Mina". ( kjo ndarje u be me urdherin e Massaud Rajavi qe te martohej vete me Merijemen) ne kohen qe ata u martuan  Mehdi Abrishmachi 43 vjec dhe Mina ishte vetem 19 vjece!

Dhe imagjinata ishte ajo qe ai perdorte per te thene ne takime me vone (nje mashkull I eger dhe agresiv). Ai foli per shemtine e marteses dhe per te pasur nje grua dhe jete sikure ai nuk dinte se si ai kishte adhur ne jete dhe nuk ka qen kurre I martuar. Nderkohe qe ai kur nuk po gezonte te qenit me Merjemen, ai ia dha ate shokut te tij dhe u martua me nje vajze 20 vjet me te vogel se vetja.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur