Muxhahedin khalk; kalimi I dukshem nga taktikat terroriste dhe perpjekjet per te treguar kundershtim ndaj opozites

Categoria: Artikuj

Folsit, intervistat dhe shkrimet e shumta rreth Orgnizates Muxhahedin khalk, personazheve, lidererve dhe anetareve te saj , madje edhe kampve te tyre te stervitjes. Ne nje fare menyre,  me nje kerkim te thjeshte ne Google, ne hasim nje sasi te madhe permbajtjesh ne krijimin e erret te MKO. Por pyetja eshte, pse ende nuk eshte nje shqtesim per te trajtuar ceshtjen e Muxhahedineve khalk per tu prezantuar si nje kundershtim ndaj Republikes Islamike? Me fjale te tjera, pse Muxhahedinet khalk jane te gatshem te quhen me emrin opozita? Pergjigja per kete pyetej do te jete qellimi kryesor I shenimit dhe do te perpiqet te perqenrohet ne te.

E verteta e kesaj ceshtje eshte qe udheheqsit MEK ne  vitet e fundit per shkak te ndryshimit te praktikave te komunikimi dhe degjuar ne komanden e tyre nga imperalizimit boteror. Ata jane perpjekur te vezhgojne shafaqjen e ceshtjes dhe  te tregojne veten ne formen e nje opozite politike. Keshtu qe aktivitetet e tyre ne lidhje me ceshtjen rreth Iranit dhe kryerjen e veprimeve te tyre sipas vullnetit dhe deshirave te mbeshtetesve te tyre Arab perendimor tregojne se ata kane perdorur pretendime te reja ne fushen e tyre. Ne fakt, MKO, duke zbatuar deshirat dhe urdhrat e zotrinjve te tyre po perpiqen te luajn armiqesi ndaj sistemi islamik mekanizmat perendimore Arab.

Nga ana tjeter nga kundershtimi politik me Iranin Muxhahedine khalk deshironin te gdhendenin emrin e tyre si nje zgjithje dhe mundesi ne dispozicion per te ardhmen, me fjale te tjera, grupi MKO, me sherbimet e tij miqesore ne perendim,:Sionitet dhe Saudit. Ata e perfytyrojne kete ide imagjinare se e ardhmja e Iranit dhe I Iranjaneve I takone Villains dhe ata kane bere cdo pepjekje per te imponuare kete iluzion mbi iranjanet.

Por gjeja me e rendesishme ne perpjekjet e pafundme te MEK-ut per te ndryshuar idene se ata jane nje mendimtare politik I opozites eshte histaria e tyre historike ne formesimin e mendjes se publikut. Prandaj, rreziku I madh qe kercenon opinjonin publik brenda dhe jashte vendit eshte mungesa e njohes ose familjaritetit me nivelet e pergjithshme dhe popullore me politikat terroriste te MKO qe kerkojne shqyrtim serioz dhe hartimin e zgjidhjeve per kete karakter balte. Mendimi I tyre intelektual dhe  organizativ.

Ne fakt , MKO ne vitet e fundit ka hyre me rrymat e reja te organizimit politik, intelektual dhe praktik, qe kerkohet dhe nga mbeshtetsit perendimore dhe Arab dhe ne nje fare menyre eshte deshira e zemrez se tyre. Nese roli I mbeshtetseve te tyre eshte me I madh dhe me I mire se kekesat e tyre te brendshme organizative, ata e shohin zbatimin dhe ekzekutimin e udhezimeve te diktuara nga Fronti Arab I pernedimit ne favor te tyre.

Nga ky duke ndryshuare qendrimet, mendimet dhe veprimet e tyre organizative , vendimi per te adoptuar nje qasje politike (jo politike) ekzistuese jo vetem qe del nga recesioni intelektual dhe praktik, por e sheh kete qasje si nje agjent per ringjalljen e tyre. keshtu qe opozita politike apo opozita ndaj opinjonit publik ne opinjonin e tyre publik, pavarsisht nga natyra e tyre korporatiste, eshte nje ndime dhe opsion terrorist, me I mire ne rrethanat e tyre aktuale.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur