Kush i zhvendose paratë për Muxhahedinet khalk?

Categoria: Artikuj

Raporti i fundit i gazetës Angleze Indipendent mbi Muxhahedin khalk (Hipokriteve), përveç zbulesave të shumta, na kujton edhe një herë burimet financiare të këtij grupi terrorist.  Deri pas përmbysjes se regjimit Baathit, i cili ishte sponzor zyrtar dhe mbajtës i hipokritëve në tokën e Irakut, Mbështetja e tyre financiare ishte e qartë, por pas rrëzimit të regjimit në vitin 1382 (2003), burimet financiare të hipokritëve janë pyetur gjithmonë nga studiuesit. Megjithëse ka spekulime serioze se ata do të paguajnë shumë për Uashingtonin dhe Riaz, Por komunikimi zyrtar me këtë grup famëkeq, i cili ka qenë në listat e shumta terroriste për shumë vite, e ka bërë zyrtarisht të pamundur që asnjë nga këto vende të deklarojë zyrtarisht dhe pa mëdyshje një ndihmë të tillë.

 

Ajo që është e sigurt është se sponsorizon grupin për të shpëtuar nga çdo udhë dhe për të eliminuar refuzimin e transaksioneve financiare dhe dokumenteve, për të dërguar para për grupin dhe hipokritët, gjithashtu blerja reciprokisht dhe ndërveprimet e tyre me palët e treta Ata e bëjne ne të njëjtën mënyrë.

Duke paguar 13 milionë dollarë për të blerë 200 mije metra tokë në Shqipëri, duke paguar faturat e rënda për ujin dhe dritat, telefoninë dhe internetin, dhe  Paratë e paguara per blerjen në të njëjtën kohë, 1700 laptopë qe kushtojnë së paku  700 mije dollare pa taksa, Dhe blerjet e tjera në këtë mënyrë, padyshim, do të thotë se ata hezitojnë të lënë ndonjë gjurmë!

Një mënyrë e tillë e blerjes nuk është e zakonshme në shumicën e botës, përveç nëse përdoret në biznese të paligjshme siç janë droga dhe armët. Ashtu si në disa raste, gjithashtu keto biznese kryhen nëpërmjet llogarive bankare dhe në mënyra të ndërlikuara që është e mundur për t'i gjetur ato edhe pse e vështirë, por jo e pamundur. Por, zhvendosja e dollarëve të shumta nëpërmjet paketave ose valixheve, qe pavarësisht gjithashtu percakton, Përveç sugjerimit që një shtet ose shtetet do të mbështesin seriozisht një opozitë iraniane dhe një grup terrorist, do të lejonte ndjekjen e burimit në zero.

 

Ajo që është e dëshirueshme është që mediat ndërkombëtare, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara te  Amerikes, Francë dhe Shqipëri, janë serioze në lidhje me burimet financiare të këtij grupi terrorist, Të hetojëne dhe kufizojëne aksesin financiar të këtij grupi terrorist.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur