Sulmi seksual nga Massoud Rajavi mbi komandantet femra të organizates Muxhahedine khalk,dhe duke nxjrrë miteren e tyre

Categoria: Artikuj

Disa komandante femra  të Organizatë khalk thanë: "Rajavi pas kesaj që në gjerdanet gdhendi foton e vet dhe ua vendosi grave në qafë kreu mardhënje seksuale me ta dhe ua nxorri mitrat me anë të operacionit ".

Në vitin 2012, u mbajt një konferencë  nga Shoqata e Grave të Organizatës  Moxhahedin khalk në Evropë. Në konferencë, qëllimet e shoqatës ishin të theksonin mbrojtjen e të gjithë viktimave të kësaj organizate dhe ndarjet nga ata , veçanërisht të grave. Pas disa vitesh të kësaj konference, në do të përkthejmë dhe publikojmë pjesë të saj tek lexuesit e faqes[e1] .

 

Në këtë konferencë, Zonja Betul Soltani dhe Zahra Mirbagheri, dy ish anëtarë të Këshillit  të organizates khalk. Dhe znj. Nesrin Ebrahimi, një nga komandantet e organizatës u arratisen gjatë viteve te fundit nga keshtjella e shëmtuar e Ashrafit në provincën Diali në Irak. Ata paraqitën materiale dhe tradita të tmerrshme të metodave brutale të Massoud Rajavit në trajtimin me gratë e kësaj organizate. Sidomos gratë që ishin  komandante ose anëtare të Këshillit të organizatës të Vetëqeverisjes te organizatës khalk.  Metoda të tilla si përdhunimi, nx[e2] jerrja e mitrave, burgosja, tortura,  vrasja dhe krime të tmerrshme të tjera të kësaj  kategorije.

 

Znj. Merjem Senxhani anetare e keshillit te organizates khalk që dy vite më parë ishte arratisur nga keshtjella e shëmtuar Ashraf, Më parë, kushtet e burgut dhe tortura brutale e anëtarëve të organizatës dhe vrasja dhe vetëvrasja ishin të tmerrshme Disa organizata të grave raportuan në letrat dhe intervistat e tyre. Më poshtë, jane disa pjese nga intervistat dhe deklaratat e bëra nga këta Komandante  femra të Organizates khalk:

 

Massoud Rajavi na përdhunoi me inkurajim nga gruaja e tij Merjem Rajavi !!

 

Znj. Betul Soltani, një ish-anëtare e këshillit udhëheqës të organizates MKO: Në dimrin e vitit 1998, në një mbledhje të mbajtur nga Merjem Rajavi, na ftuan të na thoshin se duhet të lahemi për t'u pastruar plotësisht. Dhe na thanë se të gjitha rrobat dhe shamitë tuaja duhet të jenë të reja dhe të pastra, sepse ky takim ishte një “vallëzim i clirimit”.

Ishte   një situatë e çuditshme dhe kisha frikë, ankth dhe presion psikologjik, kështu që humba kontrollin mbi veten dhe e pyeta veten se çfarë do të thoshte "vallëzimi i çlirimit".

Kam gjetur një ndjenjë ambicie ne  lidhje me  këtë teme  dhe jam përpjekure qe ta shoh vete pergjegjesen e asaj kohe znj. “Faizeh Mohabet kher” komandante e selisë së katërt të bazës së Ashrafit.

 

Më në fund erdhi koha. Unë, së bashku me një numër të madh të anëtarëve femra të këshillit udhëheqës në selinë e komandantit dhe  kreut të përgjithshëm, Massoud Rajavi, u bëmë gati  në bazën e “ Badi-Zadeganit” në lagjen Abu Ghrib të Bagdadit. Pas një ore, një prej oficerëve të Zyrës së Komandantit të Përgjithshëm, i cili ishte përgjegjës për administratën dhe shërbimin e Massoud dhe Merjem Rajavit qe ishte duke pritur  erdhi pranë nesh dhe na ofroi një  pako me peshqire dhe paisje te tjera Higjenetike  dhe cuti tualeti qe u shpërndan  midis të pranishmëve. Dhe ai tha se kushdo që ka ardhur këtu pa bere banjo  dhe pa hedhur parfum duhet të bëjë banjo  tani dhe të parfumoset  dhe më në fund të jetë i pastër.

 

Pyesja veten se cfare  ishte qëllimi i gjthe  këtyre gjërave?! Mos ndoshta Massoud  dëshiron  të na shohë neve të zhveshur[e3] a?! Pse ata të gjithë këmbëngulin që te bejme  banjë të menjëhershme, veçanërisht në këtë vend, në selinë e Massoud dhe Merjem Rajavi ?!

Unë po përpiqesha që të bindja veten se ky ishte qëllimi i tyre vetëm për të testuar angazhimin tonë ndaj udhëheqjes. Pasi që të gjithë ishin të përgatitur, na urdhëruan të hynim në Sallën X. Cercafi  i bardhë u përhap në qilim. Salla e tërë ishte e mbuluar me të bardhë. Ne mes te salles kishte dy divane te bardhë që përpallë divanëve ishte nje tavoline që në të kishte kuran dhe pasgjyra dhe qirinj të ndezur dhe kutia të vogla, të cilat më vonë kuptuam, që brenda kishte varse floriri. Dhe gjithashtu një tortë e madhe, shumëkatëshe, Pas disa minutash, ndodhi shpërthim  dhe Massoud dhe Merjem Rajavit hynë në sallë Massoud ishte i  veshur me rroba te  rehatshme  dhe në fakt i veshur me rrobat  e  shtëpise   dhe Merjemi ishte pa hixhab. dhe me flokët e saj joshëse Masaudi u ul në divan dhe Merjemi u ul në divanin tjetër  pranë tij. Pastaj ajo u ngrit dhe qëndroi prapa Massoudit. Një nga zonjat i tha asaj se pse nuk ulesh ?! Merjemi   me një buzëqeshje tha: "këtë divan e lashë bosh për ty dhe për gratë e tjera të Massoudit!"

Unë u  trondita nga shprehja "gratë e tjera të Massoudit"! Dhe unë u habita nga fakti se gratë e Këshillit të organizatës khalk kanë hequr shamiat.

 

Në ato momente, zemra ime rrihte  shumë shpejt dhe  nuk e di saktësisht se çfarë ishte harta?! Cilat janë hapat e ardhshëm pas kesaj? Mendova se besnikëria jonë ndaj udhëheqësit tonë dhe shkalla e angazhimit tonë ndaj besëlidhjes që kishim me të do të testoheshin dhe se gatishmëria jonë për t'u martuar me të ishte vendosur. Pastaj, në një hartë paraprake, Massoud  pyeti  Merjemin : "Merjem , çfarë duan ata ?! dhe pse i keni sjellë ata këtu?"

Merjem Rajavi u përgjigj: "Ata vijnë këtu për të kryer ceremoninë e martesës midis teje dhe  atyre dhe ti do vendosesh për ta"... A nuk te thashe se çdo grua duhet të marrë rrugën time?! ... Unë kam përsëritur dhe përsëritur disa here se të gjitha gratë e Muxhahedin khalk  janë grate tuaja , dhe kjo është një çështje serioze dhe reale dhe nuk është një slogan ". pastaj Merjemi na tha: «Secila nga ju duhet të ulet vetëm në këtë divan pranë Massoudit në mënyrë që Massoud të lexojë celibrimin e martesës. Dhe secilia nga ju duhet të deklarojë pëlqimin  dhe rënjen  ndakord  për t'u martuar me Massoudin. "

 Pas kesaj qe Mossaudi Rajavi lexoj celibrimin e marteses hapi kutin e vogel siper tavolines dhe nxorri varset e floririt dhe na i vendosi nga nje seciles në qafe dhe pas kesaj na perqafoi dhe puthi.

 

Ishte këtu që Merjem Rajavi na tha: "Ju  tani e tutje jeni gratë e Massudit"

 

Papritmas një zë muzike u ngrit dhe pashë që gratë e vjetra dhe anëtarët e këshillit të tyre të udhëheqjes u hodhën në cercafin  e bardhë dhe u zhveshën para Massoud Rajavit  dhe me urdherin e tij filluan te  kërcenin dhe këtu ishte që Massoudi tha: Kjo është një valle e çlirimit "!! Pastaj ai  me zë të lartë na tha: "ju per mua jeni si grate e profetit, domethënë është e ndaluar martesa juaj me një tjeter”sipas ajetit 32 i Sures Al-Ahzab lexoi Kur'anin e Shenjtë: «يا نساء النبي لستن كأحد من النساء إن اتقيتن فلا تخضعن بالقول فيطمع الذي في قلبه مرض وقلن قولا معروفا» “o goratë e profetit nëse ju sjellni devotshmeri nuk jeni si grate e tjera (normale), Pra, ju nxituat me flailing tuaj të guximshëm, Kështu që dikush që është në zemrën tënde do të kursente (në ty), dhe do të thotë vepër të mirë (dhe larg provokimit ".

 

Këtu ishte që Merjem Rajavi i inkurajonte gratë të hiqnin rrobat e tyre dhe të kërcenin para burrit të saj Massoudit!! Dhe tha: “pse ju nuk e vrisni veten për Massoudin dhe nuk shkoni bashkë, dhe nuk e doni ate. Qe  ai tju lejojë të shkoni në dhomen e gjumit te tij dhe të jeni vetëm dhe partnerja e Masoudit?!”

Pastaj gratë qëndronin në vijë, dhe secili prej tyre u regjistrua për të qenë në radhë që një natë të ishte partnerja e Masoudit,   derisa   një ditë erdhi radha ime. Merjemi më thirri dhe më tha: "Sonte është nata e dasmes dhe nata e pare e jotja e dasmës!" Natën, shkova në rezidencën e Massoudit dhe Merjemi më shoqëroi në dhomën e tij të gjumit dhe Massoud u bë partner me mua dhe beri seks.

Një nga gratë në këshillin e udhëheqjes së organizatës më tha privatesisht dhe në fshehtësi qe e kishte pa me sytë e vet se Massoud Rajavi kishte një marrëdhënie seksuale aktive me gratë anëtare të këshillit udhëheqës dhe anëtarët e zyrës së tij në kampin Ashraf.

 

Metodat më të tmerrshme të torturës në burgun Rajavi në kampin Ashraf

 

Merjem Senxhabi , një ish-anëtar i Këshillit të organizates khalk, tha: "Në fillim të vitit 1995, pas 8 viteve të kalimit të organizatës sime në Organizatën khalk dhe të Punës me kishin vendosur në bazat e Bagdadit, pastaj më transferuan në bazën e Ashrafit. Në bazën e Ashrafit, më  derguan në një vend të quajtur "Kështjellë", i cili është një burg i famshëm dhe i tmerrshëm i vendosur në rrugen 400 në bazën Ashraf dhe unë isha  në një makinë. Pastaj  e mbyllen keshtjellën pas portave te hekurit më të shpejtuar , dhe me zbriten nga makina dhe më rrahën, dhe pastaj më mbyllën ne  një dhomë poshtë, ku aty pashe zëvendës komandantin Mehbube xhemshidi i selisë së Ushtrisë Nacionalçlirimtare qe ishte ulur poshte  tavolinë . Unë isha ulur në karrige dhe Mehbube menjëherë filloi të bërtiste dhe tallej me mua dhe tha: "Ju jeni mercenar dhe agjent i regjimit dhe ne ty do te  vrasim" Ndërsa dëshiroja të flisja, ata më rrahën dhe talleshin me mua. Pas disa minutash, ata mi  mbyllën sytë dhe më futën në një qeli që kishte pesë gra dhe vajza të tjera. Emrat e disa prej tyre ishin Feride, Alizade, dhe M.Zhkhan, Muhamed Zemani, dhe  Zehra Ahmedi. Pastaj kuptova se ka 3 ose 4 qeli të tjera në të cilat disa prej tyre jane te  burgosura gra. Ata na e  hapënin derën e qelis vetëm tri herë në ditë për kryrjen e nevojave personle  dhe abdesin, dhe na mernin me sytë të lidhur dhe na conin njera pas tjetres,  dhe asnjërën prej nesh nuk na lejonin të qëndronim në banjo për më shumë se një minutë dhe nëse qëndronim më shumë pasi të dilnim na qellonin.

Pas pothuajse një jave, na dërguan në një qeli ku ishin prezentë afro 30 gra Gjatë kësaj periudhe rojat tona ishin: Tiftkchi , Nahid Sadeghi, Kebri Hesnund, dhe Fatime Kherdmend qe Fatime Kherdmend, me stërvitjen e saj ushtarake, goditi të gjitha organet e mia, duke përfshirë kokën dhe fytyrën.  Në të njëjtën kohë, ajo më shante dhe mallkonte  dhe sulmet e saj ishin të tmerrshme qe cuan në carjen e buzëve  dhe gjakderdhje të rëndë, akoma efektet e kësaj gjakderdhje të rëndë dhe  këputjes janë ende të qarta në buzët e mia.

Në një ditë tjetër, Fatime kherdmend më sulmoi si te isha një kafshë , në mënyrë që të më thynte dorën ma shtrengoje doren nga ana tjeter me qellim per të ma thyer , por ajo nuk pati sukses, sepse unë e forcova doren. vetëm goditi nervin e dorës sime të djathtë, kështu që dora ime e djathtë ishte e ndenjur për disa vjet dhe efektet e kësaj goditjeje janë ende të qarta.

Kjo metodë e torturës vazhdoi për mua për 10 ditë. Një nga ditët mbërritën Xhehin Hairi  dhe Seid Shahrkhi dhe të burgosur te  tjerë dhe une nuk pata sukses për ti parë ato të drejtë këta tre njerëz më moren duke më terhequr nëpër dysheme dhe me cuan në një dhomë dhe më lidhën duart dhe këmbët, më qëlluan këmbët dhe tërë trupin tim,  derisa humba ndjenjat. Më pas, me hodhën ujë në fytyrë qe te  rikthehsha përsëri ne qendje dhe pas kesaj ata filluan fushatën e torturës pëseri. Dhe përsëri  I humba ndjenjat, dhe kur u zgjova e pashë veten  përsëri  në të njëjtën qeli dhe pas 10 ditesh  brutale dhe torturash nuk u dërgova në një qeli tjetër të të burgosurve. Por ata më kthyen në vendin e mëparshëm, Rruga 400, në bazën e Ashrafit.

Massoud Rajavi pas sulmeve  seksuale u vendosi grave ne qafë nga nje varese që brenda  kishte vendosur foton e tij, dhe me urdherin e tij 95 grave u hoqen mitren.

Zehra Sadat Mirbagheri, një ish-anëtare e  Këshillit  përgjegjese e organizatës khalk, tha: "kam shpres t'u tregoj listën njerëzve. Listën e 95 grave anëtare të Organizatës Muxhahedine Khalk që kanë praktikuar hqjen e mitrës me justifikime të ndryshme. Po lexoj emrat e disa prej tyre  Kebri Tehmasebi (e huaj), Sadighe Khodai Seft, Hbibe Tauli, Huri , Shehrbanu Sengni, Tahre Zarenxhi, Ansie Dultshhi, Merjem Nezami Melek, Ferh Emami, Ansie Gheli Zade, Fateme Hemdani, Ashraf dhe shumë gra të tjera ...

Një mjek i quajtur Dr. Nefiseh  Badamchi bëri operacione për këto gra të varfra dhe nxori mitren e tyre. Ndërsa ne i ftojmë zonjat dhe vajza në mënyër radhe nga ana e kampit Ashraf për t'u takuar me Massoud Rajavi në festime të ndryshme. Ai na dha dhurata përmes Merjem Rajavit dhe anëtarëve të tjerë të Këshillit të organizates; Përfshirë peshqiret e banjës dhe të brendshme dhe të gjitha llojet e aromave dhe gjëra të tjera të  ngjashmet  me këto plus varësve të floririt qe në te cilat ishte gdhendur fotoja e Massuadit.që vetë ai na i vendosi në   qafë dhe tani ju e shihni një nga  dhe këto varset  nga që  është gdhendur fotoja e Masoudit.

Merjem Rajavi, së bashku me anëtarët e tjerë të këshillit udhëheqës të organizatës, na inkurajonin të shprehnim dashurinë e tyre për Massoudin dhe na kërkuan ti drejtohemi atij duke  përdor fjalë si "dashuria ime" dhe "i dashur" të cilat zakonisht përdoren nga te dashuruarit ".

Zehra  Mirbagheri gjithashtu raportoi vrasjen e grave të pakënaqura në kampin Ashraf me urdherin e Massoud dhe Merjem Rajavi, duke përfshirë vrasjen e egër të Mehri Musavi, Mino Fethali,  Mesume Gheibi Pur dhe Merxhan Akberi, të gjithë këto u vran për shkakë se  ishin kundër politikes  dhe qëndrimeve të Massoud Rajavit dhe se pse  kërkuan të largoheshin nga organizata.

Znj. Zehra Mirbagheri gjithashtu raportoi mbi metoda dhe teknika të ndryshme të këtyre vrasjeve, duke përfshirë ngrënjen e ilaceve  “toksike” dhe vdekjeprurëse dhe bërjen e gjëlperave helmuese nga Dr Nefiseh Badamchi, anëtar i Këshillit të organizatës khalk. Ata pastaj varrosën trupat e tyre në Varrezat e Pearl në Ashraf Basin, duke u justifikuare se gratë u vranë nga bombardimet ajrore  ne bazen Ashraf qe bene  Shtetet e Bashkuara ne vitin 2003  ose vdiqën nga sulmet në zemër si rezultat i këtyre bombardimeve.

Merjem Rajavi zgjedh gratë për burrin  e saj  në mënyrë që Massoud ta dhunojë atë seksualisht!!

Zonja Nesrin Ebrahimi, një komandante e Organizatës khalk, tha: "Nëqoftëse  një burre  nga anëtarët e Organizatës Muxhahedine Khalk dhe banorët e bazës së Ashrafit do shikonte një grua  atë e dërgonin në burg dhe e torturonin Si rezultat, Massoud Rajavi kishte autoritet të plotë dhe veproi ashtu si donte, dhe madje dënoi cdo burre që  mendonte për ish-gruan e tij dhe cdo grua që mendonte për ish-bashkëshortin saj. Megjithëse e pamë sjelljen e Rajavit dhe bashkëveprimin e tij me gratë dhe vajzat, kurrë nuk kemi menduar se Rajavi do të përdorte abuzimin seksual me pretekstin e luftimeve dhe xhihadit dhe bashkimin me organizatën.

Mbaj mend se Massoud Rajavi  në festime dhe takimet me grate dhe vajzat e organizatës vishte rroba te reia qe në takimet e tij me burrat e organizatës nuk i vshte ato rroba. Gjatë muajt te Ramazanit, ai u ul me gratë dhe vajzat dhe i urdhëroi ata që të mblidheshin rreth tij dhe ta përqafonin atë. në qoftëse këtë do e bënte një nga burrat e organizatës ishte   mëkat i pafalshëm. Por Rajavi vetë u ul në mesin e grave dhe vajzave, dhe për tu tregur atyre dashurinë tij disave u dha  çajin e vet për të pirë dhe ta uronin.

Në këto takime dhe festime, Massoud Rajavi zgjodhi gratë dhe vajzat e reja dhe të bukura dhe i thirri ata me emrin e tyre të vogël dhe i urdhëroi ata të uleshin pranë tij. Pas kesaj ai bente  shaka me ta duke prekur trupin e tyre. Për shembull, më kujtohet se aty ishte një vajzë e bukur me emrin Sara Heseni te cilin e thirri Rajavi dhe tha: “Sara me sille nje caj” Sara solli çajin për të dhe pastaj Rajavi filloi të bënte shaka  me të, dhe pas një kohe ai e fshehu ate per disa muaj, ne ishim të befasuar nga qendja e saj kur e pamë Saren pas disa muajsh ajo ishte  ishte  në depresion dhe kishte  shqetësime mendërisht. Ne nuk e dime saktësisht se çfarë kishte bërë Rajavi me të ?!

Në bazën e Ashrafit, Massoud Rajavi jo vetëm që kishte marrëdhënie seksuale me gratë anëtare të këshillit udhëheqës, por nuk lejonte vajzat e virgjëra dhe te bukura te mbeteshin te tilla (virgjera) dhe ato përdhunoheshin  individualisht ose kolektivisht.

Gjithashtu kujtoj se aty ishte një vajzë e bukur që quhej Alheh që njihte valle arabe, sepse ajo ishte një arabe iranjane dhe ishte e njohur me vallet arabe. Njëherë në një ceremoni të mbajtur në Ashraf, ajo po kërcente  perballe me Merjem Rajavi. Merjemja tha asaj: "Kur Massoud te hyje në festë,  kërce para tij." Dhe Alheh e beri kete gje  dhe pas kësaj, Merjemi e mori Alhehn me vete  në selinë e Massoud.

 


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur