Militanti i Fondacionit Muxhahedin-e Khalk

Categoria: Artikuj

Propaganda e Rudi Xhulianit nga Moxhahedin Khalk: "Ne jemi plotësisht të aftë për të mbështetur opozitën më të madhe dhe më të organizuar të Iranit, të njohur me emrin Muxhahedine khalk.”

 

Dikush brenda Iranit nuk e mbështet organizaten Muxhahedine khalk.  Ata gjithashtu nuk kanë shumë mbështetje mes iranianëve në mërgim. Ata nuk mund të jenë grupi "më i madh" i opozitës. Ne kohen qe  ata praktikisht nuk kanë mbështetës të tjerë jashtë sektit të tyre totalitar, Dhe kjo nuk është   me kuptimin  qe te themi qe ky  është një sekt i organizuar.

 

Argumenti i Rudi Xhulianit se Muxhahedinet khalk është një organizatë e fuqishme dhe me ndikim, është per kete arsye sepse qeveria iraniane i urren ato dhe kjo është një provë frymëzuese. Për shkak se qeveria iraniane, për arsye të dukshme, i sheh MKO si armikun e saj, por kjo nuk do të thotë që iranianët duan qe të jene ne lidhje  me ta.

 

Kundërshtarët ligjorë të qeverisë iraniane, ky grup dhe përkrahësit perëndimorë i poshtërojnë ata. Për shkak se shumica e iranianëve janë të lodhur nga ndryshimi i regjimit të ndjekur nga Perëndimi dhe duan të sjellin MKO-në në fuqi.

 

Xhuliani është vetëm një nga disa ish-zyrtarë amerikanë dhe oficerë në pension, të cilët i turbullojnë dhe diskreditojnë përkrahësit e tyre të muxhahidëve, por ai është një nga më të famshmit.

 

Si avokati i presidentit, ai ka qasje me Donald Tramp dhe eshte e mundur të ndikojë në lidhje me krijimin e një problemi për Iranin Ai bashkëpunon me Xhan Bolton, i cili forcon militantët e MKO. Pa pasur ndonjë problem me te.

 

Kjo është një masë se si iranianët kanë një ideologji fanatike, Mbështetja dhe komunikimi me një sekt të tillë që ka një organizatë të tmerrshme.

 

Pa marrë parasysh se kush mendon se politika e Iranit duhet të jetë me ne, është e rëndësishme që Moxhahedinet khalk të mos kenë kredi për të zëvendësuar qeverinë aktuale iraniane.

 

Është budallallëk nëse, në rrethana të tilla, po kërkojmë të ndryshojmë regjimin me muxhahidët. Pse promovimi i një sekti të paqartë ne përgjigje ndaj problemeve të Iranit është, thjesht çmenduri.

 

Ky grup Përveç besimit të sektit të dhunshëm dhe të ndyrë,  ishte përgjegjës për vrasjen e amerikanëve në vitet 1970. Dhe në luftën midis Iranit dhe Irakut, kane bashkepunuare dhe kordinuar plotsisht me  Saddam Husseinin  

 

Iranianët ata i konsiderojnë qartë si një tradhtar Në këte mese  kushdo që reklamon për organizimin e Muxhahidëve si rrëmbyes, Ata promovojn injorancën dhe paditurine e tyre ndaj Iranit dhe armiqësinë e tyre ndaj popullit iranian.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur