Massoud Rajavi, një i vdekur që vërtitet në Shqipëri

Categoria: Artikuj

Çfarë pret Amerika nga kufomat e MEK që vërtiten

Teheran 12 tetor, IRNA-Gjatë muajve të fundit, ka pasur disa raporte në median sociale dhe në faqet e lajmeve në lidhje me liderin e MEK Massoud Rajavinë, të cilat sollën  dhe një herë vëmendjen te fati i panjohur i terroristit.

Rajavi është zhdukur në vitin 2003. Që nga ajo kohë, lajmi për vdekjen e tij është publikuar në shumë faqe lajmesh, por nuk është konfirmuar kurrë.

MEK ose MKO, është themeluar në shtatorë të vitit 1965 për të luftuar shahun ( Mbreti e Iranit) Mohammad Reza Pahlavi që ishte i mbështetur në SHBA. Por  pas Revolucionit Islamik të vitit 1979 bëri një ndryshim total në okazionet që ndodhen. Ai u shndërruar në një kukull të grupit terrorist të kontrolluar nga Arroganca Botërore e Anti-Revolucionit. 

Pasi tre baballarët dhe anëtarët kryesorë u vranë gjashtë vite para Revolucionit nga SAVAK-u, shërbimi inteligjent i shahut, Rajaviu i cili ndodhej në burg, u bë lider i grupit. Kur u lirua pas Revolucionit në vitin 1979, ai u bë lider i MEK.

Në vitin 2003, Iraku u pushtua nga SHBA dhe Sadami u rrëzua. Gjatë sulmeve ajrore, kampi Ashraf është bombarduar gabimisht nga SHBA dhe është raportuar se Rajavi dhe 20 terroristë të tjerë janë vrarë. Lajmi është mohuar menjëherë më vonë.  Më pas disa faqe lajmesh thanë se ai është dëmtuar rëndë dhe lënduar në fytyrë. Ai nuk është shfaqur më kurrë në publik që nga ajo kohë. Janë publikuar vetëm disa regjistrime zëri sa për të treguar se është gjallë. Regjistrimi i fundit është bërë më 2 nëntor të vitit 2014. Në vitin 2012, kampi Ashraf është boshatisur dhe terroristët e MEK janë marrë tek kampi amerikan Liberty. I maskuar si një grua, Rajavi është marrë te Kampi Liberty gjithashtu.

Më pas ata janë dërguar në Manzë, në Shqipërinë perëndimore.

Nuk ka pasur fjalime rreth Rajavisë që para 4 viteve më parë kur shefi i inteligjencës saudite në atë kohë Turki bin Faisal Al Saud, e quajti bartësen e standardeve të MEK si “Rajavinë e vonshme” në Paris. Kjo e bëri median të kuptojë se ai ka vdekur. Përsëri lajmi nuk është konfirmuar. Në mbledhjen e tij të fundit, grupi terrorist ka vendosur disa tablo të figurave të ndjera iraniane. Ata kanë përfshirë në mesin e tyre edhe Massoudin gjithashtu.

Fotoja tregonte se Rajavi ka vdekur. Por përsëri, disa besojnë se ai është i gjallë dhe drejton grupin nga vendi i tij i fshehtë.

Pika e rëndësishme këtu është loja e re që kanë filluar terroristët e MEK me ndihmën e CIA-s dhe Mosadit.  Ata publikojnë lajmin fals të vdekjes së Rajavisë, e cila është qartësisht pjesë e skenarit.

Me shumë gjasa Massoud Rajavi po vazhdon të marrë frymë diku (me shumë mundësi në kampin amerikan në Shqipëri) dhe vazhdon të drejtojë atë që ka mbetur prej grupit të tij.

Është thënë se pamja e Rajavisë ka ndryshuar; ai ka humbur shumë flokë, fytyra i është rrudhur; dhe tani mban veshur syze.

Një tjetër shenjë që e rrit mundësinë që ai është gjallë është fakti që ata që në Irak kanë qenë gjithmonë pranë tij, tani janë të gjithë në Shqipëri.

Pyetja më e rëndësishme është kjo që për çfarë është e gjitha kjo lojë si macja me miun për jetën dhe vdekjen e tij?

Me sa shohim, SHBA e kanë ruajtur terroristin për një ditë me shi, kur do ta nxjerrin në mënyrë misterioze për të forcuar ideologjinë e grupit ose madje edhe të masave.

Gjatë viteve të fundit SHBA është mundur vazhdimisht nga Irani: droni i tyre super i avancuar është rrëzuar në Iran; janë mundur keq në Siri, Irak dhe Jemen. Humbjet i kanë ekstremistët amerikanë të marrin në konsideratë përdorimin e MEK si një vegël kundër Iranit, megjithëse ata e dinë që terroristët e MEK janë të vjetër dhe janë duke u zvogëluar me shpejtësi gjatë viteve të fundit.

Që nga 18 maji i vitit 2018, kur Donald Trump u largua nga Plani i Përbashkët Gjithëpërfshirës i Veprimit e cila ishte një marrëveshje ndërkombëtare e miratuar nga Kombet e Bashkuara, MEK ka inkurajuar Uashingtonin për të sulmuar Iranin dhe u ka siguruar se nëse do ta bëjnë një gjë të tillë, MEK është në krahun e tyre.

Sigurisht, thoi i fundit i kufomës së MEK në Iran është prerë kur ata mbajtën krahun e Sadam Husejnit në luftën Iran-Irak në vitet 1980.

Atëherë çfarë duan ekstremistët amerikanë me kufomat që vërtiten?


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur