Rriten tensionet midis qytetarëve shqiptarë dhe MEK-save (hipokritëve)

Categoria: Lajme

Mediat shqiptare raportuan tensionet midis banorëve të zonës së Manzës dhe grupit Muxhehdinë (hipokritët) mbi zabtimin e disa tokave në zonë.

Sipas shërbimit ndërkombëtar të faqes së lajmeve analitike Habilian, media shqiptare, përfshirë faqen e lajmeve Shqiptarja, raportuan të enjten e kaluar se kishte një pakënaqësi dhe shqetësim të madhë midis banorëve të zonës Manzë afër Durrsit Tirana, ku ndodhet kampi i Muxhahedinve.

Media shqiptare botoi një raport me titull "Bashkëjetesa e vështirë me Muxhahedin Khelk (hipokritët): Iranianët pushtojnë varrezat". Shkruan: Banorët e Manzës në Durrës janë ngritur në protestë për një pjesë toke, e cila është vazhdimi i varresave të zonës, pasi qeveria shiti një pjesë të zonës tek Muxhahedin.

Banorët e Manzës, të cilët kundërshtojnë shitjen e tokës, thonë se Muxhahedinët, megjithëse mund të varrosin të vdekurit e tyre rreth kampit të tyre të madh, kanë shkuar në varrezat e tyre dhe tani po rrethojnë tokën e blerë me shtylla betoni. Këta qytetarë thonë se ata tani janë të detyruar të varrosin të afërmit e tyre në dy ose tre të vdekur në një varr. Ata thonë se toka e varrezave të tyre e lënë prej vitesh për banorët e Manzës tani është në zotërim të Muxhahedinve.

Qytetarët e Manzës gjithashtu kanë ngritur shqetësimin dhe kanë thanë për mediat se Muxhahedinët (hipokritët) bllokojnë për orë të tëra qarkullimin rrugor për të mbajtur ritet fetare që kanë Muxhahedinët për ceremonitë mortore.

Banorët i bëjnë thirrje qeverisë shqiptare që ankesa e tyre të merret në konsiderat dhe të merret masë menjëherë për lirimin e tokës dhe sigurimin që ajo të përdoret nga banorët e manzës dhe bëjnë thirrje për largimin e Muxhahedinëve nga varrezat. Ata shprehen se këtë shqetësim e kanë ngritur edhe më parë, por nuk kanë marrë asnjë përgjigjje dhe në rast se edhe këtë herë do të ndodhë e njëjta gjë, ata do të vendosin roje për të mos lejuar askënd të hyjë brenda, ata shprehen se dhe sikur të rrezikojnë që të rrihen nga Muxhahedinët nuk do të lëkunden.

Nga ana tjetër, lajmet dhe videot protestuese të qytetarëve shqiptarë, të cilat u pasqyruan në mediat shqiptare, kanë zemëruar Muxhahedinët. Muxhahedinët (Hipokritët), me hilen e tyre të zakonshme dhe të njohur, e kanë akuzuar këtë grup qytetarësh shqiptarë si mercenarë të Republikës Islamike! Përveç kësaj, pasi Muxhahedinër kërcënuan faqet e lajmeve shqiptare që kishin postuar këtë lajm Ora News dhe Durrsi Lajm, të dy faqet u detyruan të hiqnin lajmet e protestave të qytetarëve shqiptarë nga faqja e tyre.

Në përgjigje të pyetjes së një komentuesi se kush janë Muxhahedinët, ata i përshkruan si devijantë dhe të degjeneruar. Ndërkohë, komentues të tjerë shqiptarë gjithashtu shprehën pakënaqësinë e tyre me sjelljen armiqësore të grupit terrorist të Muxhahedinve (hipokritëve) në postimet në lidhje me raportin televiziv të bazës Shqipëtarja.  Gjergji Jeziraj tha se këto probleme u shkaktuan nga qeveria dhe se këto mbeturina të vogëla në numër duhet të kthehen andej nga kanë ardhur dhe mos i lejoni ato mbeturina të gjëndrojnë atje. Një komentus tjetër shqiptar, Adri Florian, u shpreh se ky incident është për shkak të  përgjumjes së popullit shqiptar. Papu një tjetër qytetar shqiptar, që është përgjigjur  pyetjes së një komentuesi se kush janë Mojahedinët, ai i përshkroi ata si devijues dhe të degjeneruar.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur