Me sa para I pagon Mariam Rajavi folsit dhe mysafiret ne konferencat e veta?

Categoria: Lajme

Takimi vjetor I Mariam Rajavit, udheheqsja e sektit Muxhahedin khalk do te mbahet cdo vit, ne korrik ne sallen Vilpant te Parisit. Kjo salle ka nje kapacitet prej 7000 banoresh, por gjate viteve te fundit ne takimet dhe propagandat e tyre eshte mbushur me turiste te huaj me shume se 100000 (njeqindemij) pjesemarres te pranishem ne takim.

Por Muxhahedinet khalk ndryshe nga vitet e meperparshme , qe ne fjalimet vjetore te Mariam Rajavit e mbushin sallen me turiste nga Evropa Lindore, kete vit ata kane zevendesuar qytetaret arabe nga Franca dhe vendet Evropiane per ti prezantuar ato si pjesmarres iraniane

Sipas skenarit qe te ftuarit jane justifikuare, qellimi kryesore I tyre eshte qe te mbushin sallen me qytetare arabe dhe  afrikane nga qytete te ndryshme te Frances vecanerisht ne Paris dhe rrethinat e saj.

Nje nga qellimet me kryesore e tyre eshte qe te vizitojne profesoret universitare, studentet dhe refugjate qe banojne ne Paris dhe qytete te ndryshme te Frances. Nderkohe, refugjatet siriane dhe afgani kane  nje rendesie te vecante.

 

Ne te njejten menyre , nje profesor ne unversitetin qe ndodhet ne France e algjerise arabe, I cili ishte ftuar ne takimin vjetor te Mariam Rajevi, u debua.

Ai ne lidhje me kete ka thene qe Muxahedinet khalk te Iranit do te shkojne ne cdo dere qe salla ku Mariam Rajavi do te mbaj fjalimet te mbushet nga nje tureme arabeshesh, nga Afrika e veriut ( Algjeria, Maroku, Tunizia) Siria, Arabia Saudite, Emarata, Bahreini dhe Egjipti dhe refugjatet.

Muxhahedinet khalk deshiroje te inkurajojne ndjenjat e arabeve te pjesmarresve kunder qeverise iraniane.

Profesori I universitetit tha se ishte gjithashtu I vetedijshem per takimet. Pervec faktit se nje numer evropjanesh jane ftuar tradicionalisht ne  takim, ata do te mbushin shumicen e audiences me vendet arabe qe e konsiderojne Iranin si armikun numer nje.

Ai ne vazhdim te fjalimit te tij tha se ata kishin derguar tekste te ndryshme ne frengjisht, anglisht dhe arabisht per te pergaditur njerzit.

Keto tekste jane titulli per te justifikuar njerzit per te folur dhe per te ndjekur mbledhjet e Mariam Rajavit.

Ky profesor I unversitetit ne fund te fjalimit te tij shprehu denimin e tij ndaj Muxhahedineve; ata jane nje grup I njohur terrorist, I cili ashtu si grupi terrorist ISIL  I vrau bashkeqytetaret e tij. Une munde te them me siguri sa ato nuk jane ase fetare, sepse feja nuk pajtohet me pagimin e ryshfetit dhe parave per te mbushur nje salle leksionesh. Ata jane kaq mashtrues.

Ne lidhje me kete pyetje, qe Muxhahedinet khalk propozuan nje oferte financiare per te marre pjes ne kete takim? Ai tha: po,  ata kane renditur njerezit e ftuar per nje shumellojshemri te kosteve te ndryshme.

Per njerzit e njohur arabe qe mund te flasin kunder qeveris Iraniane, kane marre shume para.

 

Cmimet e percaktuara per dergimin e njerezve jo iraniane ne takimet e Mariam Rajavit.

-per cdo deputet ose minister nga vendet arabe per te marre pjese ne salle, dhe ndoshta nje fjalim 10 minutesh jane paguar prej 10000 euro, plus tre dite hoteli dhe shpenzimet e udhetimit.

-secili profesor I universitetit per te marre pjese ne salle dhe ndoshta nje fjalim prej 5 deri ne 10  minuatash jane paguare 5000 euro plus shpenzimet e udhetimit.

-kushdo qe munde te mbaje 20 deri ne 30 persona do te marre 1500 euro.

-per cdo refugjat 30 deri ne 50 euro plus ushqim te mjftueshem.

 

 

 


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur