Maryam Rajavi dhe iluzioni i përmbysjes nga Shqipëria

Categoria: Lajme

Më në fund pas disa javësh thirrjeje për konferencë dhe mobilizim nga vendet evropiane, në Paris janë mbledhur rreth njëri-tjetrit 300 persona  krah për krah me disa grupe sirianësh, jemenasish, irakianësh dhe afganësh, për të zhvilluar një "protestë të madhe" për lirinë dhe demokracinë e popullit iranian.

Kjo ishte si paraprirje për konferencën  anti-iraniane që do të mbahet në Poloni e cila do të zhvillohet nën mbështetjen financiare të Arabisë Saudite dhe do të menaxhohet nga  Mike Pompeo.

Ndoshta për popullin iranian është një gjë e mirë që e ashtuquajtura opozitë është një sekt terrorist, tradhëtar, çnjerëzor dhe anti-iranian. Gjatë këtyre 40 viteteve nga ky grup nuk ka parë gjë tjetër veçse mundim, torturim, dhunim , terror dhe bashkëpunim me armikun tradhëtar. Ata e quajnë grumbullimin populist të këtij grupi në Evropë si dhunim ndaj popullit dhe pjesëmarrje në sanksionet që kanë vendosur qeveritarët amerikanë ndaj jetës së tyre. Kjo është urrejtja gjithmonë e në rritje e popullit iranian ndaj bandës së Rajavit, tradhëtarëve të atdheut, totalitaristëve sektarë organizata e të cilëve quhet Muxhahedinët Khalk.

Po, ditën e premte më 8 shkurt të vitit 2019, organizata e Rajavit i bëri të gjitha përpjekjet  për të bërë një protestë  në Pairis, për të cilën pretendojnë të jetë "Protesta e madhe e iranianëve" ,për të përkrahur "demokracinë" e Maryam Rajavit në Iran. Por mundi të mblidhte vetëm 300 persona në Paris nga çdo anë e Evropës një pjesë e madhe e të cilëve ishin qytetarë të vendeve arabe në gjendje lufte. Një pjesë tjetër gjithashtu e përbënin disa lobues francezë ose evropianë të muxhahedinëve si Gerogo Malboro , një shkrimtar i njohur francez i cili shoqëron muxhahedinët në pleqëri të tij për të përfituar 12500 dollar.

10 shkurt 2019

Javad Firuzmand


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur