Kriteret e dyfishta të qeverisë shqiptare në trajtimin e korona virusit

Categoria: Lajme

Qeveria e Kryeministrit shqiptar Edi Rama që nga shpërthimi i korona virusit ka marrë  vendime kontradiktore ndaj  kushteve shëndetësore, gjë që ka krijuar të mendojmë se vendimet e marra nga ana e tij kanë qenë më shumë politike sesa  për të luftuar pandemin. Qeveria shqiptare njoftoi së fundmi se një diplomat rus e kishte dëbuar atë nga vendi për mosrespektimin e protokolleve të shëndetit nga korona virusi.

Dimensionet reale të kësaj historie nuk janë ende të qarta. Nuk ka rëndësi nëse pretendimi i qeverisë shqiptare është i vërtetë apo nëse kishte çështje të tjera pas tij. Ajo që është e rëndësishme është që nëse respektimi i protokolleve të shëndetit nga korona është aq i rëndësishëm për qeverinë e Edi Ramës saqë dëbon një diplomat të huaj nga Shqipëria, lind pyetja pse grupi terrorist (hipokritët)  nuk i respektonë këto ligje në Manzë!

Deri më tani, një numër i konsiderueshëm i anëtarëve të grupit kanë vdekur nga korona virusi dhe shumë të tjerë janë të infektuar po nga kjo sëmundje. Këta njerëz pranohen në spitale brenda kampit pa respektuar protokollet shëndetësore dhe pa mbikëqyrjen e qeverisë shqiptare dhe ata që vdesin varrosen në varrezat lokale të Manzës pa një certifikatë vdekjeje të lëshuar nga autoritetet e spitalit shqiptar.

E gjithë kjo është teksa ky grup nuk ndjek protokollet më të thjeshta globale të shëndetit, pra respektimi i distancës njëri me tjetrin si dhe mbajtja e maskës, gjithashtu dhe numri i madhë i mbledhjeve dhe ceremonive të mbajtura në këtë kamp javët dhe muajt e fundit, kjo  tregonë se ky grup nuk ka besimin më të vogël në zbatimin e pikave higjienike dhe vepron si një ishull autonom.

Nëse qeveria shqiptare me të vërtetë përjashton diplomatin rus për mosrespektimin e udhëzimeve  shëndetësore, është e nevojshme që qeveria Shqiptare të marrë masa të forta kundërejt këtij grupi terrorist, në mënyrë që të mbajë të sigurt qytetarët Shqiptarë, veçanërisht njerëzit e zonës së Manzës dhe Durrsit.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur