Konferenca “ Muxhahedine khalk dhe vrasja e nje kombi”, u mbajt me 28 Qershor vjetorit te krimit terrorist

Categoria: Lajme

Ne prag te shtate korrikut (28 qershor) dhe pervjetorin e bombardimeve te grupit terrorist Muxhahedin khalk ne zyren e Partise se Republikes Islamike, qe me renejen deshmore te Ajetollah Doktor Beheshti dhe 72 Ministra, Nenkryetar, Deputet dhe anetare te Partise, konferenca “Hipokritet dhe vrasja e nje kombi”. Kompleksi kulturor te Revolucionit Islamik u mbajt ne Teharan.

Leksioni u ndoq nga Muhamed Xhvad Hashemi, sekretar i pergjithshem I Fondacionit Habilian dhe Seied Ehsan Qazizade, nje anetar I Levizjes Islamike te Parlamentit Islamik per te Drejtat e Njeriut, ne kete konference moren pjese Agjensia Analitike e Habilianeve (familjaret te deshmorve te terroristeve te vendit.)

Sekretari i Pergjithshem i Fondacionit Habilian ( Familjaret e deshmoreve te terrorizmit)  mbajten  nje konference “Hipokritet dhe vrasja e nje kombi”, qe u mbajt ne prag te pervjetorit te shtate te xhirimeve me prezencen e nje numri familjesh te deshmorve te terrorit, perfshire familjent e deshmoreve te gjuajtjes se shtate  dhe familjareve te deshmoreve te incidentit terrorist. Ai vuri ne dukje se ne Iran ekzistonin rreth 37 grupe terroriste, midis te cilave Muxhahedinet khalk ishin pergjegjes per vrasjen e 12000 qytetareve nga gjithesesj 17000 qytetare te vrare me iranjan.

Hashemi Lzhad argumentoi se gjate Dites se Fitores se Revoluionit Islamik, Muxhahedinet khalk sulmuan disa ambasada iraniane ne nje sulm qe sulmoi ambasaden iraniane ne Australi, per kete sulm, ai tha: Veprimet e tyre gjate sulmeve ndaj marinareve iranian ishin jashte vendit terrorist, por per fat te keq, deri me sot nuk ka patur pasoja ligjore per ta.

Seied Ehsan Qazizadeh, anetar i Asambles konsultative Islamike te Republikes Islamike te Iranit, tha se Muxhahedinet khalk jane bere nje mjet per te permbushur kerkesat e armiqeve.

Gjate dhjetevjecarit te fundit, ata jane perpekur te prezantojne veten si nje rryme libertare dhe duke mashtruare per te kaluaren si nje te kaluare te paster. Ne fakt, ata po perpiqen te perditesojne rrethanat dhe ndryshimet  e tyre globale dhe eshte detyra jone tu tregojme te gjitheve se cfare kane bere Muxhahedinet khalk ne Iran, ne menyre qe keto kerkime te mos harrohen .

Ne fund te konferences u zbuluan nje seri librash mbi terrorizmin me emer Muxhahedin  khalk   (ne anglisht) artikuj te brendeshem dhe te jashtem ne fushen e terrorizmit dhe njohjen e terrorizmit, keto libra u zbuluan ne Iran.

 Gjithashtu, peticioni per gjyqin e udheheqeseve te Muxhahedineve khalk, te titulluar”Vrasesit e 12000 qytetareve iraniane”, u nenshkrua nga familjaret e deshmoreve te terrorit dhe pjesmarresve te konferences.

 


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur