Frika e Maryam Rajavit ndaj anëtarëve të ndarë nga Muxhahedin Khelk

Categoria: Lajme

Iran Azadi

Musa Damroudi, Tiranë, vendi i të mbijetuarve të Muxhahedinve Khelk në Shqipëri, 2 mars 2021.

Kam dëgjuar në takime të ndryshme të zyrtarëve të Muxhahedinve Khelk, që thonë se ne nuk kemi frikë nga asnjë qeveri, personalitet apo organizatë, gjithashtu nuk kemi frikë as nga Gardat Revolucionare të Iranit, por duhet të kemi frikë nga vetja, sepse askush nuk di për marrëdhëniet tona, ne kemi frikë vetëm nga anëtarët tonë, sepse ata dinë gjithçka për ne dhe kanë qenë në një marrëdhënie dhe në brendësin tonë. Kjo është arsyeja kryesore e panikun dhe frikës së Rajavit dhe, natyrisht, kundërshtimet e saj ndaj anëtarëve që janë larguar nga Muxhahedint Khelk, pikërishtë për këtë arsye ajo i quajti ata tradhtarë dhe mercenarë. Frika e Maryam Rajavit ndaj anëtarëve të ndarë nga Muxhahedin Khelk.

Më pyetën, pse sekti kundërshton anëtarët e ndarë nga Muxhahedint Khelk dhe i etiketon të gjithë agjentë të Ministrisë së Informacionit Iranian dhe pse nuk i lejon këta njerëz të bënjn një jetë të lirë. Dhe ata përballen me shumë pengesa nga ky sekt për të arritur që të kenë një jetë të lirë. Ky sekt dëshiron që ti mbajë të gjithë rob dhe skllevër të tyre, pse i bën aq shumë presion anëtarve që u japin një pagesë mujore, dhe i detyron anëtaret të spiunojnë dhe të shkruajnë deklarata kundër anëtarëve të tjerë që janë ndarë nga kjo organizatë, në mënyrë që t’u paguajnë një pagesë të vogël mujore dhe kushdo që refuzon këtë kërkesë kërcënohet me ndërprerje të kësaj pagese, dhe pastaj ata i quajnë si mercenar dhe  agjent të Ministrisë së Informacionit Iranian dhe unë kam qenë dëshmitar i shembujve të tillë gjatë kësaj periudhe.

Po, ju tani e kuptoni se çfarë ka ndodhur me sektin, i cili, me transmetues të ndryshëm kërkon me forcë që t’u thonë të gjithë popullit Evropian, që anëtarët e ndarë nga organizata janë agjentët e Ministrisë së Informacionit Iranian. Me të vërtetë, pse nuk e kuptove që ata ishin agjentë të Ministrisë së Informacionit Iranian, në kohën që ishin brenda në organizatë?

Po, për sa kohë që ta lavdëroni këtë sekt dhe derisa të thoni motrë Maryam dhe vëllai Massoud dhe të jeni plotësisht në dispozicion të tyre dhe të përdorin ata për të çuar përpara dëshirat e ndyra të sektit. Ju jeni një perlë e pazëvendësueshme dhe një kandidat ideal.

Por sapo të refuzohen kërkesat e tyre, që të thonë të spiunosh dhe të shkruash deklarata kundër anëtarëve të ndarë nga sekti Rajavi, ju papritmas bëheni një person i urryer, një mercenar dhe një zyrtar i Ministrisë së Informacionit Iranian, dhe këto akuza ndikojnë më shumë tek anëtarët brenda sektit, sepse shumë anëtarë që janë brenda këtij sekti duan të largohen. Që në brendësin e kësaj organizate, anëtarët mendojnë çdo ditë dhe çdo moment të dalin nga ky burg, por kur ata janë në një udhëkryq, ata nuk mund të marrin një vendim të drejtë, sepse brenda këtij sekti, anëtarët janë nën presionin e një propagande shumë negative, dhe të tilla çështjet që përmendëm më lartë, mund të ketë efekte të thella në lëkundjen e vendimeve të individëve dhe kulti e ka treguar këtë me një shigjetë të dyfishtë.

Po, kjo është logjika e këtij sekti, një sekt që pretendon një shoqëri monoteiste pa shtresa shoqëri dhe dëshiron t'i sjellë liri popullit iranian.

Sigurisht, është e vërtetë dhe e saktë që Organizata Muxhahedin Khelk ka treguar në mënyrë të përsëritur me provat dhe dokumentet në dispozicion, se nuk ka kursyer asnjë përpjekje në tradhti dhe kryerje të krimeve kundër ujit dhe tokës dhe madje edhe popullit të Iranit, dhe madje në shumë raste mund të arrijë gradën më të lartë. Sepse një sekt i tillë si ky nuk është shfaqur në asnjë histori të vend.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur