Muxhahidinët, një nga arsyet e sulmit të Amerikës ndaj

Categoria: Dokumente

Afërsisht një muaj para sulmit të SHBA-së ndaj Irakut, më 23 mars 2003, Sekretari Shtetit justifikoi fillimin e këtij sulmi,kur Amerika paraqiti prova kundër Irakut në Këshillin e Sigurimit,.
Colin Powell deklaroi se përveç ekzistencës së armëve të shkatërrimit në masë në Irak, ky vend ka një histori të gjatë në mbështetjen e organizatave terroriste dhe Sadami për dekada të tëra e ka përdorur terrorizmin si një mjet.
Në këtë drejtim, arsyet e mbështetjes së terrorizmit nga ana e Sadam Huseinit listohen një nga një në një dokument në faqen zyrtare të Shtëpisë së Bardhë gjatë presidencës së Xhorxh Bushit. Aty, arsyeja e dytë që përmend Amerika është: “ Iraku mbështet grupet terroriste siç është Organizata Muxhahidine Halk e cila ka nxitur dhunën terroriste kundër Iranit dhe është përgjegjëse për vrasjen e civilëve dhe ushtarakëve amerikanë gjatë viteve 1970.”


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur