Sa antare nga Muxhahedinet khalk nuk kan probleme psikologjike?

Categoria: Artikuj

Nje raport i koheve te fundit mbi numrin e qytetareve Iranjan qe kane shkalle te ndryshme problemeve dhe crregullimeve te shendetit mendor eshte liuar .

Statistikat tregojne se rreth 24% e Iranjanve perjetojne semundje te lehta mendore.

Sigurisht,Irani nuk eshte i vetmi vend ne bote qe ofron statistika te tilla.

Shtete te tjera te botes dhe institucionet te huaja ne qendrat akademike dhe universitete gjithashtu zhvillojn nje sere seminaresh vjetore per ti ndimuar ata te gjejne zgjidhje per te kapercyer kete problem.

Raportet boterore tregojne se 75% e te varferve ne shtetet e pazhvilluara po vuajne nga ky problem

situata ne Lindjen e Mesme dhe Afriken e Veriut gjithashtu nuk eshte shume interesante.

per shembull ,ne Egjipt 25% dhe ne Marok 48% e njrzeve jane te prekur nga keto crregullime.

Ne Evrope, situata nuk eshte e panjohur, madje edhe statistikat e ketyre crregullimeve jane me te larta se ne Iran dhe te disa vendeve te tjera ne rajon

kerkimet ne universitetet e Shkencave Mjeksore Eropjane te psikiatrise dhe psikoterapise ne 30 vende te botes duke perfshire vendet e industrializuara, tregojne se 38% ne Europe dhe ne Zvicer kane gjithashtu crregullime psikologjike

por ajo qe nuk eshte thene ne lidhje me kete eshte se sa keto crregullime mendore jane midis grupeve terroriste. dijetaret kerkimore te shquar, duke perfshire edhe Olivier Roy ekspertet kryesore ekstremiste ne Evrope edhe kriminalitetit ne jeten e tyre

Natyrisht, kjo eshte ne vetvete nje ceshtje faktike.

crregullimet qe ndikojne ne personalitetin e tyre dhe ne thelb paraqesin defekte te medha ne mendimet dhe ideologjite e ketyre grupve dhe individeve . sektet, si grupe te ndara me ide specivike dhe destruktive , nuk jane perjashtim nga ky rregull vecanerisht nese pikpamja e tyre boterore perfshin eleminimin e te tjereve

 divorci i deturuar nga grate e tyre,  shmangur per shume vite nga gjiri i familjes, dhe ndalimin e kontaktit me ta, duke hequr femijet nga prinderit dhe per ti derguar ato ne vende te tjera, trajnimin e grave per ti ndaluar ne martese, pune per ore te tera ne kampin e gjate dhe ndalimin e perdorimit te medjave te tilla si televizor (TV) telefon celular, internet, radjo  dhe ndalimi i transmetimit te lene grupet e nderteses se zyrese qendrore , ndalimin e zgjedhjes se rruges  per te qendruar ose larguar nga grupi ,

pervec kryrjes se nje shumllojshmeri te ritualeve te kultit te perditshme dhe javore te gjitha fushat  Mekanizmi i shfaqjes se crregullimeve mendore akute jane ne kete emertim.  vetvrasja dhe ikja konstante e antareve te grupit ne vitet e fundit ilustrohet mire nga kushtet e veshtira qe qeferisin antaret e saje.

Rzultatet i indentifikuan udheheqsit e ketij grupi si njerez me nivel te larte A.

Pra,a mude te prisni qe njerzit e shendoshe te gjenden ne sekretin destruktiv dhe terrorist te Muxhahidineve khalk? Lenja e ketyre njerzeve ne shoqeri te ndryshme pa studjuar dhe trajnuar ato munde te jete nje kercenim.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur