Merjem Rexhevi nuk ka arsye te ekzekutohet

Categoria: Artikuj

Kreu I kultit te Rexhevit ne nje artiull te botuar ne faqen e tij te internetit: Jo ekzekutimit ne Iran.
Qe ne fillim ka treguar genjeshtrat e tij.

Ne fillim te artikullit, ai fillon ti hape te drejtat e njeriut dhe thote:  Te mendojm per nenat e tyre eterit e tyre, si dhe grate dhe femijet e tyre qe jetojne me ankth dit e nate. Te mendojm per grate qe i shesin veshka per te shpetuar burrat e tyre nga ekzekutimi...

Pyetja nga Merjem Ghexhr Azdanlou( Rexhevi) eshte kjo.
A jane ne keta burgje te burgosur vetem nena dhe babai? A jane te burgosur vetem bashkshorti dhe femijet qe jane ne ankth dit e nate? Keta te burgosur qe jane detyruar te jene te bllokuar ne kurthin e kultit te Rexhevit dhe nganjehere 35 deri ne 40 vite babi dhe nena, bashkshorti dhe femijet  nuk kane asnje lajme per to.Nuk jane ne ankth.
A jane nenat qe kalojne ditet e fudit te jetes se tyre ne shtratin e spitalit .dhe qe familjet e tyre kerkojne qe vetem nje ore  tu lejohet ketye nenave te flasin me femijet e tyre rob. Ju keni harruar historine e te drejtave te njeriut dhe keni thene qe te drejtat e njeriut jane pavlere. Cfare ndodhi qe tani zemra juaj po digjet per keto familje dhe u bete mbrojtes te te drejtave te njeriut nenes dhe babait?

Ne vend tjeter Merjem Rexhevi thote:*nga tre dekada me pare, Dhjetra mijra njerez jane ekzekutuar pa te drejte dhe shpesh pa ndonje proces gjyqesor qe po ekzekutohen, ekzekutoheshin me akuza per keqberje ose vetem per hir te kundershtimit ndaj qeveris ianjane.
Ne kodin penal te ketij regjimi, te gjithe njihen per antarsimin ose mbeshtetjen e Muxhahedineve ose nje aleance me ta.Dhe denoheshin me vdekje ata qe dilnin kunder. Dhe nuk jane pak ata qe jane ekzekutuar ne shtypjen kombetare.

Ne supozojme se kerkesa juaj eshte e vertete dhe ne keto tre dekada, dhjetra mije njerez jan ekzekutuar, sipas jush, ne Iran, ka tetedhjete miljone njerez ju lutemi tregoni komunitetit iranian per te drejtat e njeriut dhe tregoni qe te dine se gjate ketyre tre dekdave, Massoud Rexhevi leshoi nje denim me vdekje per disa qindera anetare qe nuk ishin ndakord me ju? Gjate ketyre tre dekadave, disa qindra njerez u vrane ne burgje dhe dhomat e tortures te kultit Rexhevi? Sa dhjetra nerez ne sheshet e Meine jane detyruar ne minjere dhe I kane hedhur ne ere? Sa dhjetra njerez kane ber vetvrasje dhe djegie per shkak te presionit te tepert? Nese une shoh nje pershtatje  matematikore, sa her I kemi  vrare antaret protestues dhe kundershtues te Republikes Islamike te Iranit dhe I kemi eliminuare ato fizikisht?
Ju qe protestoni se Republika Islamike e Iranit:*ka kryer vrasje ne menyre normale dhe ditore, eshte vetvrasja dhe vetdjegia dhe vetgjuajtja dhe eleminimin fizikisht ne nje organizate me progresive ne planet, e cila eshte nje shumezues I Republikes Islamike, me keto nuk eshte gje e zakonshme dhe kjo nuk eshte e perditshme?

Ne nje vend tjeter, Merjem Rexhevi thote:*Nese ekzekutimet nuk jane (qeveria iraniane) Me cfare te drejte mund ti hiqeni te gjitha lirite e njerezve dhe te zgjeroni represionin dhe kufizimet ne kendet private te jeteses njerezore?

Shtrengimi, frikesimi dhe kufizimi ne kendet me specivike te jetes personale te individeve qe kane nevoje te lindin nje femije ose te flejne naten, dhe  i bejne keto ne mes te turmes, cfare emri i vendosni ju kesaja? A nuk eshte krim kunder njerzimit?

Ne nje vend tjeter Merjem Rexhevi pretendon se:

((Ne do te mbrojme dhe mbeshtesim lirine ne Iran neser, nga denimi me vdekje. Plani yne per te ardhmen e Iranit eshte se askush, per shkak te besimit ose mosbesimit te nje feje,ose per shkak te braktisjes se saj, te mos humbasin lirine dhe te drejtat dhe jeten e tyre)).

Do te ishte e mundur ne vend te ketyre pretendimeve  te behen dhe te thuhen qe denimi me vdekje qe Massoud Rexhevi  nga viti 1364 eshte izoluar kunder te gjithe antareve te Evropes.

Ka perseritur dhe vazhdimisht ka recituar keto vite. Sigurishte, ju vete I jeni pergjigjur te gjitha ketyre pyetjeve ne kete artikull.Ju jeni kunder ekzekutimit brenda Iranit dhe keto ekzektime te leshuara nga Massoud Rexhevi nuk jane brenda Iranit, por jane jashte Iranit! Dhe ju nuk jeni kunder ekzekutimit jashte Iranit,jo per kundershtaret qe po ndricojne jashte jush.
Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur