Muxhahedinët kanë pranuar përgjegjësinë për vrasjen e prokurorit të Nahavandit

Categoria: Artikuj

 

 

Një tjetër fletë mbi  krimet e panumërta të muxhahedinëve

Një tjetër fletë mbi  krimet e panumërta të muxhahedinëve

Grupi i muxhahedinëve ka pranuar përgjegjësinë për vrasjen e prokurorit të Nahavandit në vitin 1983.

Sipas raportit të qendrës investigative të lajmeve Habilian(familja e viktimave të terrorit), organizata terroriste Muxhahedinët Khalk e ka rrëfyer këtë krim në organin kryesor të shtypit të muxhahedinëve në fillim të viteve 80, në botimin numër 181 të "Revistës Muxhahed".

Në bazë të këtij lajmi, që revista e muxhahedinëve e ka publikuar si fakt për aktivitetin e tyre agresiv, më 5 dhjetor të vitit 1983, njëri nga anëtarët e MEK i quajtur Ezetollah Jusufzade, është futur në prokurorinë e Nahavandit i maskur dhe ka qëlluar me automatik duke lënë të vrarë prokurorin e këtij qyteti Khosru Kazemin dhe disa kolegë të tij.

Ky lajm shton se në këtë sulm , përveç prokurorit kanë mbetur të vrarë edhe Riza Jafarian ndihmës prokuror, sekretari i prokurorisë Asgar Sejfi dhe njëri nga truprojat e Kazemit.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur