Mediat Amerikane, promovojnë (mbeshtesin,përkrahin) Sektin (kultin) e vecantë terrorist (MEK)

Categoria: Artikuj

Kilby  Mapen   është  një  gazetarë  dhe  analist  politik    Nju  Jork.  Ai  është  një  nga  aktivistët  e <<  Qëndrës     masave  ndërkombëtare>>  IAC, një  nga  qëndrat  e  anti-luftës     Amerikë. Teksti    vijim  është  një  përkthim  I  Fondacionit  Habilian nga  artikulli  i  Mapen  nga  veb-sajti   RT  me  titull  <<  Cilët  janë  kundërshtarët(oponentët)  e  Iranit ? ;  Mediat  Amerikane  po  promovojnë   Sektin (kultin)  e  vecantë (të  pazakonshëm)  terrorist.>>

 

Promovimi  i  historisë    harruar  i  një  grupi    << Opozitarëve  (kundërshtarëve,armiqëve)   Iranianë >> në  mediat perëndimore  pasqyron  hipokrizinë      ashtuquajturën  luftë  <<kundër  terrorizmit>>. Më parë, Associated  Press ,  botoi    tetor  një  artikull  me  titull  <<Grupi  I  Opozitës  Iraniane;  Teherani  vazhdon  ndërtimin(zhvillimin) e  armëve  bërthamore.>> Ky  artikull  publikoi  deklaratat  e anëtarëve  te   grupit  Muxhahidine  Halk (MEK)    insistojnë  se  Irani   po  zgjeron  ndërtimin  e  armëve  bërthamore.

Pretendimet  e  tyre  janë  iluzive  dhe    pabaza  sepse  Udhëheqësit  e  Republikës  Islamike (të  Iranit) gjithmonë  kanë  deklaruar  kundërshtimin  e  fortë    tyre  ndaj  armëve  bërthamore  dhe  hetimet  e  shumta    kryera  nga  Agjencia  Ndërkombëtare  e  Energjisë  Bërthamore  kanë  vertetuar  se  Irani  nuk  është    kërkim    armëve  bërthamore(nuk  ka  për  qëllim,nuk  synon  pajisjen  me  armë  bërthamore). Sipas  Traktatit    Ndalimit   (të  zhvillimit,shtimit,prodhimit)    Armëve  Bërthamore,  Irani  I  ka( zon)    gjitha    drejtat  e  përdorimit (shfrytëzimit )  paqësor    energjisë  bërthamore. Këto    vërteta  dhe  fakte  I  mbahen    fshehta  popullit   Amerikan  dhe    cështjet  e  diskutimet    lidhje  me  Iranin    mediat  kryesore    Amerikës  nuk  zënë  vend (nuk  përmenden).

 

  mediat  perëndimore, Associated  Press  s’është  e  vetmja    grupin  e  Muxhahidine  Halk (MEK)  e  trajton  me  respect (I  prezanton  si  të mirë). Me  17  Shtator  kur  Qeveria  Franceze  e  liroi  Organizatën (MEK)  nga  akuaza  e  pastrimit    parave, titujt  e  një   medie  qe  raportonin  dhe  komentonin  këtë  dosje  dhe  rast  vaxhdimisht  I  quanin  dhe  I  prezentonin  si  <<Opozitarët  Iranianë>>. Artikujve    Bloomberg  Njus  dhe  Street  Journal  i mungonte  c’do  lloj  teme    lidhje me  natyrën  e  vërtetë    kësaj  Organizate   dhe  llojin  e  aktiviteteve  (veprimtarive) të  saj. Shëmbulli    i dukshëm  dhe  i  qartë  i  këtij  qëndrimi  hiprokit ndaj  kësaj  Organizate (MEK) është  ai  i  Fox  Njus    është  një  Agjenci  Lajmesh  Neo-konservatore. Komentatorët  (prezantuesit) e  lajmeve    Fox  Njus  janë    njohur  për  thashethemet (shpifjet)  rreth  lidhjeve    Presidentit    Amerikës  me  marksizmin  dhe  radikalizmit  islamik.Kohët  e fundit  Mageean Kelly   një  prezantues  i  Fox  Njus  ,intervistoi  “Profesor  William  Ayers”  dhe  e  pyeti  se  përse  ai  se  pranon  <<  Përgjegjësinë>>  e  pjesëmarrjes    akte  terroriste    Kelly  ia  tregonte  ato(aktet  terroriste) në  listë (ia  dëshmonte). Kelly  gjithashtu  kohëve    fundit  ka  bërë  një  intervistë  me  << Ward  Churchill>>  një  profesor  Indian i  Universitetit    Kolorados ,dhe  e  fajësonte  atë  (e  qortonte,ia  ngarkonte  përgjegjësine) për  fjalët    ai  ka  përdorur    një  artikull të  tij    vitit  2001 dhe    lëndonin  ndjenjat  dhe  plagët  e  familjeve    viktimave    11  Shtatorit. Por  me  16  qeshor  ,transmetuesi  i  shumëndjekur  i  lajmeve    Fox  Njus  “Eric  Shawn” në  një  konferencë  shtypi  u  përball (bëri  një  ballafaqim)  me  Merjem  Raxhevi    e  konsideronte  veten  një  (Marksiste  Islamike)    vërtetë  (të  flaktë). Merjem  Raxhevi  ka  lidhje  me (ka  gisht  në)  vrasjen  e  mijëra  qytetarëve    pafajshëm  Iranianë  dhe  një  numër  të madh    qytetareve  Amerikanë    janë  vrarë  nga  kjo  Organizatë  (MEK)    këto  dhjetëvjecarët  e  fundit. Prezantuesi  i  lajmeve    Fox  Njus  gjatë  përballjes (ballafaqimit)  me  këtë  terroriste  ektremisht    dhunshme  (të  ashpër,të  vrazhdë)  sillej  me  shumë  butesi (xhentilesë,mirësjellje). Ai  e  lejoi  përfaqësuesen  e  Muxhahidine  Halk  (MEK) që    fliste  pandërprerë  kundër  Qeverisë  Iraniane.Shawn  madje  gjatë  hetimit(pyetjeve,intervistës)    tij e  krahasoi  M.  Raxhevin  me  forcat  anti-naziste.Nëse  shikuesit  dhe    pranishmit  dhe  audienca  e  mediave  informative (lajmeve)  Amerikane  do  ta  dinin  se  kush  janë      vërtetë    ashtuquajturit  <<  Opozitarët  Iranianë>>,  një  pjesë    politikës    jashtme  Amerikane  do  ta  vendosnin  nën  pikëpyetje  serioze.

 

C’farë   është     Organizata  Muxhahidine  Halk  (MKO) ?

 

MKO   është  një  organizatë    u  formua   nga  një  grup  studentësh      vitet  60 si  opozitarë  (kundërshtarë)    Shahut (të  Iranit).  KJo  Organizatë  për    arritur  synimet  e  saj  filloi  nga  aktet  e  dhunshme    tilla  si  vrasje  politike, vënie  (dhe  shpërthime) bombash   dhe  rrëmbime  njerëzish. Ideologjitë (idetë,besimet)  e  kësaj  Organizate  ishin  një  përzierje  e  cuditshme  mes  ideve    marksizmit  dhe  Islamit.Një  nga  bindjet  e  këtij  grupi  ishte  besimi    gjenialitetin  e  themeluesit  dhe  udhëheqësit    tij (grupit)  Mas’ud  Raxhevit    e  adhuronin  si  lider  I  një  sekti (kulti). Për  shembull,  anëtarët  e  MEK    mbledhjen  e  tyre    fundit    Francë  mbanin në  duar pankarta  me  moton  <<Mas’ud  Raxhevi  është  lideri  ynë>>. Vendi  I  Raxhevit  është  I  panjohur  dhe    nga  viti  2003  nuk  është  parë      publik. Gruaja  e  tij  tani  vepron  si  përfaqësuesja  kryesore  e  Organizatës. Muxhahidine  Halk (MEK),    vitet  e  para    veta,vuri    shënjestër  popullin  e  SHBA-së. Ky  grup  eshtë  përpjekur  për  rrëmbimin  e  ambasadorit  amerikan    Iran  dhe  ka  vrarë  një  gjeneral    Forcave  Ajrore  Amerikane. Në  vitin  1976  sulmoi  një  makinë     transportonte  tre  punonjës    një  hoteli  amerikanë  dhe  I  vrau  ata. Këto  akte  terroriste  I  kryente  me  shpresën  e  asgjësimit     sistemit  monark  iranian që  mbështetej  nga  Amerika; por  nuk  ishin  këto  veprimtari  egocentrike, të  dhunshme  dhe  aventureske    anëtarëve    kësaj  organizate    e  përmbysën  Shahun (Mbretin) amerikano-iranian, por  qe  shpërthimi  i rezistencës     popullit    Iranit    coi    këtë. Pas  Revolucionit  Islam    1979, në  momentin    u    e  njohur  se  kjo  organizatë  s‘do    jetë   partia    do    udhëheqë  Iranin, ky  grup  reagoi  me  sulme te  dhunshme  duke  vënë  dhe  shpërthyer  bomba  ndaj  Qeverisë    re. Në  1981 ky  grup  shpërtheu  një  bombë    mbledhjen   e  Partisë  Republikane  Islame  si  pasojë  e    cilës  mbetën    vrarë  72  persona  shumica  e    cilëve  ishin  zyrtarë    lartë    qeverisë.

Kjo  organizatë   gjatë  luftës  Iran-Irak  hyri    miqësi  me  Sadam  Hysenin. Me  paratë    qeveria  e  Irakut  I  jepte  kësaj  organizate,ky  grup  mori  formën  e  një  organizate    armatosur  me  emrin  <<Ushtria  Clirimtare  Kombëtare>>  duke  kryer  krime  lufte    Iran  me  shpresën  se   do  ti  siguronin  fitoren  pushtuesve  irakienë    mbështetej  nga  Amerika  dhe    përdornin  armë  kimike  dhe  biologjike  ndaj  qytetarëve    Iranit.

Grupi  Muxhahidinë (MEK)    një  lutë   me  një   mizori    paparë  vrau  pothuajse    gjithë  banorët  e  një  fshati    quajtur  Islam Abadi  Perëndimor. Kjo  organizatë  e  kreu  këtë  sulm    neveritshëm  gjashtë  ditë  pasi  Imam  Homeini  kishte  rënë   dakod  për   armëpushim.

Numri  I  qytetarëve    pafajshëm    vrarë    mënyrë  mizore  dhe    pamëshirshme  nga  kjo  organizatë  apo  grupeve    shumta    fshehta  si  për  shembull  Këshilli  Kombëtar  I  Rezistencës    Iranit , arrin  afërsisht    dhjtëra  mijëra  veta  ku  përfshihen  qytetarët  e  vrarë  nga  shpërthimet  e  bombave, qytetarët  e  vrarë  nga  grupet  e  lidhura  me  këtë  organizatë  gjate  luftës  Iran-Irak  dhe  një  numër  I  viktimave    akteve  terroriste      këtij  grupi   ndaj  Iranit    kryera    prej  vitit  90 e  deri tani. Vështruesit (Mbikqyrësit)  e    Drejtave     Njeriut  ,i kane dënuar  shkatërrimet  dhe  dëmet  e  vazhdueshme  te  këtijë  grupi.

Aktivitetet   brenda  organizatës   janë  po  aq    tmerrshme. Organizata  e  Mbikëqyrjes      Drejtave    Njeriut    nga  viti  2005  ka  një  bërë  një  përshkrim  se  si kjo  organizatë i  ekzekutonte  anëtarët  e  vetë  Brenda  bazave  dhe  kampeve    saja  pa  vendim  apo  urdhër  gjygjësor  për  shkak    shkeljeve  (mosrespektimit,moszbatimit) të  ligjeve  dhe  rregulloreve    urryera  dhe    neveritshme    saj. Sipas  ish-anëtarëve    kësaj  organizate , ky  grup  është  prej  atyre  sekteve  apo  kulteve    devijuara  shumë    rrezikshme.Të  gjithë  anëtarët  janë    detyruar    ndajnë  gratë  e  tyre  sepse  jeta  familjare  bëhet  pengesë  për  arritjen  e  qëllimit  kryesor    është  përmbysja  dhe  rrëzimi  I  qeverisë    Iranit.

 

Mbështetje  (mbrojtje)  ndaj  ekstremistëve    rrezikshëm

 

Zyrtarët  dhe  mediat  amerikane  ,shpeshherë  e  trajtojnë  Iranin  si  një  <<shtet    mbështetë  terrorizmin>>; por      vërtetë  janë  këto  udhëheqës  amerikanë    momentalisht  po  e  cojnë  përpara (mbështesin)  këtë  lëvizje    rrezikshme  dhe    dhunshme    Muxhahidine  Halk (MEK).  Hillary  Clinton  ka  luajtur  një  rol    rëndësishëm    Ministrinë  e  Punëve    Jashtme    Amerikës  për  heqjen  e  këtij  grupi  nga  lista  e  <<Organizatave    huaja  terroriste>>.   Ish-kryetari  I  Bashkisë    Nju  Jorkut  <<Rudy   Giuliani>>,  duke  shërbyer  si  zëdhenës  I  saj  e  inkurajon  atë  për  këtë  lëvizje  <<veprim>>. “Tom  Ridge” , ish-ministri  I  sigurisë  kombëtare  gjithashtu  ka  luajtur  një  rol    ngjashëm  për  këtë  grup. Pothuajse  asnjë  nga  komentatorët  e  mediave  amerikane  konfliktin (kontrastin)  qesharak   e    qënit  << kryetar  bashkie    Amerikë>>  dhe  mbështetës  e  avokat  I  ushtarëve     marksisto-islamik   se  kanë  vënë    dukje  dhe  askush  nuk  ka  informacion  mbi    vërtetën   e  organizatës  dhe  lidhjeve    saj  me  personalitete    rëndësishme    Uashington. Ndonjëherë  zyrtarët  amerikanë  përpiqen  ta  justifikojnë  mbështetjen  e  tyre  ndaj  këtij  grupi  ekstremisht    dhunshëm  me  pretendime    tilla  si  ata  nuk  janë      dhunshëm. Por  ky  grup  I  ka  dëshmuar  haptazi  vazhdimin  e  aktiviteteve    fshehta    veta    Republikën  Islamike    Iranit. Raportet  tregojnë  se  anëtarët  e  kësaj  organizate  ishin  ata    cilët    vitin  2012    bashkëpunim  me  MOSAD-in  vranë  një  shkencëtarë  Iranian    fushës    progaramit     shfytëzimit  paqësor      energjsë  bërthamore . Kjo  organizatë  e  mohon  bashkpunimin  e  vetë  me  qeverinë  e  izraelit, bashkëpunim  I  cili  e  dëmton  reputacionin  e  atyre    e  konsiderojnë  veten  si  marksistë  islamik por  lajmi  I  këtij  bashkëpunimi  ka  rrjedhur  nga  qeveria  e Obamës    NBC.

Mediat  amerikane    përgjithësi  , sillen  dhe  e  trajtojnë  këtë  grup  si  liridashës  paqësorë.Merjem  Raxhevi    intervistat  e  saj  flet  me  një  siguri  dhe  bindje  interesante  dhe    cuditshme  për  suksesin  e  saj  dhe  se  një  ditë  organizata  do    arrijë    pushtet .Në  bisedat  e  saja  me  korrespondentin  e  “FOX”  Shawn  ajo  tha   se; <<Unë  jam  e  sigurtë  se  diktatura  fetare  e  mullahëve <<titull  fetarë  për  klerikët>>  nuk  do    zgjasë  dhe  do    përmbyset. Në  këtë  intervistë  gruaja    është  përgjegjëse  për  vrasjen  e  mijëra  personave    pafajshëmm  e  krahasoi  veten  me  Jefferson,Lincoln,  dhe  madje  edhe  me  liderin  paqësorë      drejtave    njeriut    madhin  Doktor   Martin  Lutryng.  Shawn  ishte  ulur  përballë  saj  dhe  i  miratonte  deklaratat  e  saj  dhe  as    i  vënte    dyshim  saktësinë  e  fjalëve  dhe  qëllimin  e  saj.

Duke  hedhur  një  vështrim  gjëndjes    Libisë  pas  <<ndryshimit    regjimit>>    u  realizua  nga  forcat  e  Natos  dhe  Amerikës  apo  gjendjes    Sirisë  pas  katër  viteve  luftë  civile    mbështetej  nga  Amerika  bëhet  e  qartë  se  cfarë  kuptimi  ka  <<ndryshimi  i  regjimit>>    Iran.Mbështetja  dhe  mbrojtja    mënyrë    dukshme,    qartë  dhe  haptazi  e  mediave amerikane  ndaj  ekstremistëve    tillë  si  organizata  e  Muxhahidine  Halk  (MEK)  si  dhe  ndaj  pretendimeve    rreme  rreth  cështjes    armëve  bërthamore ,duhet    jetë  një  sinjal  rreziku  për    gjithë  ata    cilët  po  i  ndihmojnë  Amerikës    këtë  drejtim.

Pretendimet  e  zyrtarëve  amerikanë  para  se    sulmonin   Irakun  dhe  Afganistanin  dhe  përmbysjen  e  Gadafit  gjoja  për  stabilizimin  e  këtyre  vendeve  s’u  realizua  kurrë.Në  vend    kësaj i  thirri  nën  armë aleatët  dhe  ekstremistët    caktuar  nga Amerika  dhe  Nato .Me  kaosin  dhe  shkatërrimet  që u  krijuan  nëpërmjet  (për  arsye  të) kësaj     rajon,Amerika  dhe  Izraeli  vazhdonin    kontrollonin  burimet  e  naftës  dhe    kishin    dorë  tregjet  botërore.  Mas’ud  dhe  Merjem  Raxhevi    janë  vetë  përfaqësuesit  e luftës     Izraelit  dhe  Amerikës  kundër  Republikës  Islame    Iranit  nuk  mund    jenë  kurrë    gjëndje  për     krijuar  stabilitet  dhe  paqe.  Organizata  e  Muxhahidine  Halk (MEK),është  shumë  e  ngjashme me   DAESH    Siri  apo  me  Opozitarët  e  mbështetur  nga  Amerika    Libi. Këto  janë  ekstremistë    etur  për  gjak    prishin  stabilitetin  dhe  zvillimin  e  pavarur  ekonomik    Iranit  dhe    vend    saj  sjellin  kaos, anarki, shkatërrim  dhe  vdekje. Të  inkurajuarit  dhe    mbështeturit  e  ekstremistëve    tillë    u  prin  kaosi  dhe  dhuna  përputhet  plotësisht  me  politikën  e  ish-sekretari t të  sigurisë  kombëtare    Amerikës  <<Zbigniew  Brezezinski>>   . (Zbigniew  Brezezinski,  Fusha  e  madhe  e  shahut, f. 40)

Planet  e  Amerikës  dhe  Izraelit  për  Azinë  Qëndrore  janë  lutërat  e  përhershme  civile, vdekjet  dhe  kaosi    këtë  rajon.  Një  pjesë  e  zbatimit    këtij  plani  janë  thirrjet  luftë-nxitëse    <<ndryshimit    regjimit    Iran>>  dhe  inkurajimi  dhe  mbështetja  e  terroristëve    dhunshëm      kundershtojnë  Republikën  Islame (të  Iranit).


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur