Gratë në Muxhahidine Halk; Skllevër seksual

Categoria: Artikuj

Rasti  I  shkeljeve  I    drejtave    grave     grupin  terrorist të Muxhahidine  Halk (MEK)  është  një  nga  cështjet    me  pretekste    ndryshme  përsëritet  cdo  vit  nga  ky  grup. Në  sajë    përkujtimeve    tyre  rreth    drejtave    grave, bota  cdo  vit  do    jetë    gjëndje    kuptojë    mirë  qëndrimin    Muxhahidine  Halk  dhe  udhëheqësit  e  saj  mbajnë  ndaj  grave  dhe  vajzave.

Udhëheqësja  e  këtij  grupi  Marjam  Raxhevi     u  caktua    këtë  post  nga  bashkëshorti  I  saj  për  treguar   një  gjest      drejtave    njeriut,  cdo  vit    raste    ndryshme  përpiqet    duke  mashtruar  opinionin  public  ndërkombëtar ,    fitojë  kredibilitet    për  sektin  e  vet  dhe  këtë (sektin)  ta  prezantojë  si  një  alternativë  demokratike  dhe  liberale  ndaj  Republikës  Islame    Iranit.

Këto  pretendime    Muxhahidine  Halk  mundet      jenë   deridiku  efikase  për    huajt    nuk  janë    njohur  me  hitorinë  famëkeqe  dhe    errët    këtij  grupi  por për  popullin  e  Iranit    i  kanë  përjetuar  dhe  dëshmuar  nga  afër  krimet  monstruoze  dhe  sjelljet  mesjetare    MEK   sidomos    fillimin  e  viteve  60 (sipas  kalendarit  Persian,35  vjet  përpara)  janë  krejtë    pavlera.

Arratisja  e  qindra  vetave  e  anëtarëve    pakënaqur    MEK  nga  kampet  e  Irakut  dhe    fundmi  edhe    Shqipëri  drejtë  vendeve    ndyshme    botës  dhe  shpalosjen  e  fakteve  nga  ata tregon  se    cfarë  gjendje    mjerueshme  janë  duke  jetuar  gratë  e  këtij  sekti.

  detyruarit  e  grave    veshjen  e  rrobave    njëjta  dhe    një  forme, të  divorcuarit  e  detyruar  nga  bashkëshortët  e  tyre, ndalimin  e  marëdhënieve    grave  me  burrat  e  tyre    ndarë  brenda  kampeve    MKO, ndarjen  e  fëmijëve  nga  nenat  e tyre  dhe    dërguarit  e  tyre(fëmijëve)    Europë  sidomos    Gjermani, ndalimin  e    martuarit    vajzave  beqaresha  brenda  grupit, detyrimin  e    gjitha  grave  anëtare    grupit  për  vënien  kurorë  me  Mas’ud  Raxhevi (sigurisht  vetëm  përkohësisht  vetëm  sa  për  kënaqjen  e  epsheve  shtazarake    tij),operacionet  sterilizuese    shumicës    grave  sipas dëshmive    grave    larguara  nga  ky  grup, pamundësia  e  edukimit  shkencor  për  gratë  dhe  burrat  anëtarë    Muxhahidine  Halk (MEK) , ndalimi  i  takimit    grave  anëtare  me  familjarët  e  tyre    shkonin  nga  Irani  për  tu  takuar  me  to, është  vec  një  pjesë  nga  sjelljet  e  padurueshme ,të  papranushme  dhe    paimagjinueshme  i  udhëheqësve    Muxhahidine  Halk  ndaj  grave  anëtare    këtij  grupi.

Gratë  e  larguara  nga  MEK    përbejnë  pjesën      madhe    anëtarëve    larguar  nga  ky  grup  gjë  kjo    tregon  për  një  fakt  shumë    rëndësishëm.Raxhevi      gjitha  fjalimet  e  saja  midis  njerëzve    janë    painformuar  nga  sjelljet  kundra    drejtave    njeriut  dhe  cnjerëzore    grupit    saj ,  flet  për    drejtat  e  grave  dhe  barazi    familje  dhe  lirinë  e  zgjedhjes    mbulimit  apo  veshjes.të  painformuar  mbi  atë  se  asnjë  martesë  dhe  familje    mes    anëtarëve    këtij  grupi  nuk  ekziston, dhe  gratë  e  këtij  grupi  ndryshe  nga  gratë  Iraniane  janë    detyruara    përdorin  vec  një  lloj    vecantë  veshjeje.

Gratë  e  grupit  MEK  janë  krijesa  pa  liri  zgjedhjeje      vijim  do    flitet  mbi  dëshirat  dhe qëllimet  e  udhëheqësit    grupit  dhe  besnikërisë  ndaj  tij. Madje  edhe  gratë     dukje  ishin  me  grada  ushtarake    larta    këtij  grupi  ishin    detyruara      ndiqnin  pa  diskutim  (urdhërat,dëshirat, etj)  udhëheqësin  e  grupit  dhe  bashkëshorten  e  tij.Duke  qënë  kështu ,udhëheqësi  i  grupit    MEK, është  personi  i  fundit    ka  kompetencën  e    marrurit  vendim  mbi  gratë  dhe  caktuar    drejtat  e  tyre.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur