Qendra e Luftës Kundër Terrorizmit në Shqipëri e ka radhitur Organizatën Muxhahedinët Khalk në listën e organizatave terroriste

Categoria: Lajme

Qendra e Luftës Kundër Terrorizmit në Shqipëri e ka radhitur Organizatën Muxhahedinët Khalk në listën e organizatave terroriste dhe grupeve ekstremiste të dhunshme.

Sipas raportit të Habilian, kjo qendër kundër terrorizmit, në një lajm të ri të agjencive shqiptare ka deklaruar se MEK është një grup ekstremist që ka vendosur në rrezik të ardhmen e vendit duke nxitur njerëzit të kryejnë akte terroriste.

Kjo qendër gjithashtu për të informuar studentët e këtij vendi ka shpërdarë broshura ku shpjegohen detaje rreth terrorizmit në mënyrë që të mos bien pre e tyre.

Tema e këtyre broshurave  është "Ekstremizmi i dhunshëm në Shqipëri dhe botë" në të cilat renditen emrat e disa organizatave terroriste në mbarë botën me Kultin Rajavi në krye të listës.

Kjo qendër e ka deklaruar zyrtarisht Kultin Rajavi ose të nohur ndryshe  Muxhahedinët Khalk ,organizatë ekstremiste terroriste.

Në këto broshura 11 faqëshe, tre grupet ISIS, Al-Nusra dhe Muxhahedinët Khalk  janë prezantuar si mjaft të rrezikshme,  të dhunshme dhe terroriste.

Kjo qendër e cilësoi këtë aksion të tyre si të mirë për të informuar popullin shqiptar në veçanti studentët dhe shtoi: "Duke mësuar për grupet ekstremiste  , studentët bëhen më vigjilentë dhe nuk bien pre e kurtheve të tyre.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur