Mendimi i popullit amerikan rreth vrasjes së gjeneral Sulejmanit

Categoria: Lajme

Shumica e qytetarëve amerikanë, përkundrazi propagandës së qeverisë së Trump, mendojnë se vrasja e Kasem Sulejmanit, gjeneralit të lartë iranian, e ka bërë Amerikën më të pasigurt.

Sipas raportit të qendrës së lajmeve investigative Habilian duke cituar "Mashrek", sipas një sondazhi të përbashkët nga USAID dhe IPSOS që është publikuar ditën e enjte, 55 përqind e qytetarëve amerikanë thanë: "Vrasja e Kasem Sulejmanit, gjeneralit të lartë ushtarak iranian, e ka bërë Amerikën më të pasigurt".

Dhe vetëm 25 përqind e tyre mendojnë se vendi i tyre është bërë më i sigurt.

52% e amerikanëve kanë dënuar sjelljet e Trump kundër Iranit, dhe kjo përqindje është dyfish më e madhe se ajo e atyre që mendojnë të kundërtën.

52 përqind e të anketuarve gjithashtu mendojnë se kjo vrasje do ta bëjë Iranin të zgjerojë programin e tij bërthamor.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur