COVID-19 në kampin e MEK-Ka nevojë për ndërhyrje urgjente

Categoria: Lajme

I nderuar drejtor i Zyrës së Emigracionit të Shqipërisë

Ne do të dëshironim t’ju njoftojmë se ne, një grup i ish-anëtarëve të organizatës së MEK, jemi të shqetësuar për situatën e ish-shokëve tanë të cilët për momentin janë anëtarët të Organizatës Muxhahedinët Khalk.

Gjatë përhapjes së COVID-19, organizata i mbajti anëtarët e saj në një ambient të mbyllur, gjë që i bën kushtet më të rrezikshme për përhapjen e kësaj sëmundjeje në mesin e njerëzve.

Ju jeni të vetëdijshëm se kjo organizatë ka marrëdhënie të mbyllura, dhe i ka të gjitha karakteristikat e një sekti që kontrollon mendjet.

Njerëzit që jetojnë në këtë kolektiv sektar nuk kanë akses te bota e lirë dhe qendrat mjekësore. Kjo i rrit shqetësimet tona për shëndetin dhe mirëqenien e njerëzve që jetojnë në kampin e Manzës.

Në situatën e tanishme, me rrezikun që paraqet COVID-19, jetët e këtyre njerëzve janë në rrezik. Për fat të keq, kjo organizatë nuk merakoset për jetët e këtyre njerëzve.

Për shkak të kushteve të rrezikshme brenda kampit dhe sjelljes së papërgjegjshme të liderëve të kultit ndaj jetës së anëtarëve të tij, ne lëshojmë këtë paralajmërim dhe bëjmë thirrje për ndërhyrjen e menjëhershme të autoriteteve përkatëse të vendit tuaj dhe të organizatave shqiptare të të drejtave të njeriut për të marrë kontrollin që kështu të shpëtojnë jetët e këtyre njerëzve.

Me respekt: Një grup i ish-anëtarëve të MEK

Hassan Heyrani

Abdolrahman Mohammadian

Ali Hajari

Reza Slami

Moosa Damroodi

Gholamali Mirzaei

Parviz Hezginejhad

Reza Mezginejhad

Hassan Shahbaz

Malek Baitmshaal

Gholamreza Shekari

Fhsan Bidi

Bager Mohammadi

kopje për:

për të nderuarin president të Shqipërisë

Kryeministrin e Sjqipërisë

Ministrin e brendshëm të Shqipërisë

Ministrinë e Shëndetësisë së Shqipërisë

Organizata RMSA Shqipëri

Zyra e kombeve të Bashkuara, Gjenevë.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur