Cilat janë pesë gjërat e ndaluara më kryesore te Organizata Muxhahedinët Khalk?

Categoria: Lajme

Përshëndetje miq të dashur

Këto ditë që kemi jetuar në Tiranë  jemi dëshmitarë të ndarjes së shumë  anëtarëve të cilët kanë shpëtuar nga robëria e kultit Rajavi, por një e vërtetë tjetër është edhe kjo që në atë kult ekziston një ligj që e ndalon daljen dhe të ndahesh nga ajo nuk është një gjë e lehtë.

Jam dëshmitar që gjatë viteve që kam qenë rob te kulti Rajavi, Masoud Rajavi gjatë mbledhjeve të organizatës thonte se t'i bashkohes asaj është mjaft e vështirë , por të ndahesh është e lehtë. Thonte se dyert e hyrjes janë të mbyllura, por ato të daljes janë të hapura. Saktësisht ishte komplet e kundërta dhe këto fjalë i thonte për të na mashtruar.

E vërteta është  ajo që unë kam parë me sytë e mi gjatë të gjithë atyre viteve që kam mbetur peng te kulti Rajavi, ata mashtronin me fjalë të bukura çdo person për t'iu bashkuar organizatës  dhe më pas i mbanin me forcë dhe nuk i lejonin të largoheshin.

Në të vërtetë çdo person që kërkonte të ndahej ballafaqohej me një situatë mjaft të vështirë dhe të gjithë përgjegjësit rreshtoheshin në detyrë kundër tij duke e vendosur nën presion në mënyrë që të mos largohej. Gjatë asaj kohe gjithashtu kam qenë dëshmitar  i rasteve ku personat të cilët këmbëngulnin për ndarje dhe nuk hiqnin dorë nga kjo kërkesë, mbas njëfarë kohe zhdukeshin dhe askush nuk e dinte se ç'ndodhte me ta.

Tani edhe në Shqipëri ka disa persona që duan të ndahen, por i kanë bërë aq shumë presion psikologjik saqë nuk kanë më guxim ta bëjnë këtë gjë. Bëjnë diçka që i detyron personat të dëshmojnë kundër vetes dhe të shprehin pendesë. Kjo është një lojë sharlatanësh e Rajavit , veprat e së cilës ndryshojnë 180 gradë nga fjalët që thotë.

Përse Rajavi nuk i lejon anëtarët të ndahen me lehtësi? Përse shohim personat që dëshirojnë të ndahen të heqin dorë nga rreziku i arratisjes nga kulti? Atëherë çfarë thonte Masoud Rajavi dhe përse pretendonte një gjë të atillë?

Epoka e gënjeshtrave dhe mashtrimeve të Rajavit ka mbaruar. Tani mund të ndërtojnë aq burgje sa t'u dojë zemra. Ata nuk mund ta zotërojnë më lirinë e personave për të zgjedhur të ardhmen e tyre.

Është e rëndësishme të përmendet se te Organizata Muxhahedinët Khalk ekzistojnë pesë ndalesa kryesore:

1-Ndalohet dashuria, çdo lloj ndjenje , veçanërisht ndaj familjes dhe të afërmve është rreptësisht e ndaluar.

2-Ndalohen marrëdhëniet, komunikimi jashtë kultit sidomos me familjarët , është i ndaluar.

3-Kritikat ndaj udhëheqësit nuk lejohen. Kritika, protestimi dhe mosbindja ndaj udhëheqësit është e ndaluar.

4-Urdhëri personal është i ndaluar. Nuk ka asnjë urdhër të veçantë në lidhje me anëtarët.

5-Ndalohet dalja. Bashkimi me kultin është i gjithmonshëm dhe ndarja është mëkat i madh.

Sigurisht që ndalesat në përgjithësi janë të panumërta, por përmblidhen në këto 5 pika.

 

 


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur