WikiLeaks flet mbi vrasjen e anëtarëve të Muxhahidine Halk (MEK)

Categoria: Dokumente

Torturat, vrasjet  dhe  keqtrajtimet  e  persekutimet  e  anëtarëve     pakënaqur  (që  donin    largoheshin)    Muxhahidine  Halk nga  ana  e  po  këtij  grupi , është  një  nga  temat    tregohet  dhe  dëshmohet  nga    gjithë  anëtarët  e  larguar  nga  ky  grup. Nga  ana  e  anëtarëve    larguar  nga  ky  grup  raportohen  sjellje    ashpra  dhe  c’njerzore  ndaj  tyre  nga  ana  e  drejtuesve    Muxhahidine  Halk  si  gjatë  kohës     qëndrimit    Eshref  ashtu  edhe  gjatë  qëndrimit    Kampin  Liberty (kampin  e  lirisë). Edhe  tani  gjithashtu    ky  grup  po  qëndron    Shqipëri, akoma  vazhdon      mbajë  konferenca  për  dhënie  porosish  dhe  udhëzimet  e  veta  ndaj  anëtarëve  dhe  i  ka  nën  kontroll    gjitha  lëvizjet  e tyre (anëtarëve). Dokumenti  i  mëposhtëm  i  publikuar  nga  ËikiLeaks  tregon   mbi  kohën  e  qëndrimit    munafikinëve    garnizonin  e  Eshrefit    veri-lindje    Bagdadit.

  një  dokument      vitin  2011  u    publik  nga  ambasada  Amerikane    Bagdad    lidhje  me  Muxhahidine  Halk  (MEK) ,është  treguar  se  anëtarët  e  pakënaqur    këtij  grupi  persekutoheshin  dhe  keqtrajtoheshin.  Këto  dokumente  janë  shtënë    dorë  gjatë  një  interviste    anëtarëve    arratisur të  munafikinëve  ,dhe      Ministria  e  Jashtme  e  Amerikës  ka  përshkruar  pamje    dhunshme    shtypjes    anëtarëve    Muxhahidine  Halk  nga  ana  e  udhëheqësve    këtij  sekti (kulti). Në  këtë  raport  thuhej  gjithashtu  se  me  urdhërin  e  udhëheqësit    këtij  grupi  duhej    ekzekutohej  menjëherë  cdokush      zihej  duke u  arratisur  apo  dyshohej  për  këtë.

<< Shumë  nga  anëtarët  e  arratisur  pretendonin  se  Organizata  i  kishte  dëmtuar  dhe  dhunuar  fizikisht  dhe  psikologjikisht    nga  to  mund    përmendet  futja    dhomat  e  izolimit     burgjet  e  garnizonit    Eshrefit.>>

Disa  nga    arratisurit  pretendonin  se  munafikinët  i  mashtronin  ata  duke  u  premtuar  se  do  ti  dërgonin  për  “studime  apo  për    jetuar  jashtë  shtetit”  mirëpo  i  dërgonin    Eshref.Disa    tjerë  gjithashtu  ishin  robër  lufte    i  kishin  premtuar  se  do  ti  kthenin    Iran  apo    një  shtet    tretë  (tjetër)  i  dërgonin    garnizonin  e  Eshrefit.

  këtë  raport u  theksua    <<  fjalimet  e  anëtarëve    larguar    organizatës, pohojnë    qënit  sekt  e  kësaj organizate.>>      <<Të  gjithë  anëtarët  e  larguar    kësaj  organizate  e  kishin  dëshiruar  largimin  nga  Iraku  dhe  besonin  se  edhe  anëtarët  e  tjerë  dëshironin    njëjtën  por  qe e  kishin  humbur  shpresën  për  një  gjë    tillë.>>

BURIMI:  WikiLeaks


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur