Vrasja e njerëzve të pafajshëm nga ana e MEK

Categoria: Dokumente

Tre nga njerëzit e pambrojtur të Gorganit u martirizuan nga Organizata Muxhehedinët Khalk

Për shkak të hapjes zjarr nga muxhahedinët terroristë në drejtim të njerëzve të pafajshëm në rrugën "Imam Khomeini" në Gorgan, kanë vdekur tre persona të pafajshëm dhe kanë mbetur të plagosur tre të tjerë.

Në afërsi të orës 6 të pasdites së ditës së shtunë, më 29 shtaror të vitit 1981, dy terroristë të armatosur,  pasi parakaluan një autoveturë dhe i vendosën zjarrin një gome në rrugën "Imam Khomeini" në Gorgan, në një kohë kur disa muxhahedinë të tjerë kishin ngritur një pritë atje , u kërkuan njerëzve të përsërisnin thirrjet e tyre anti-revolucionare, por njerëzit nuk e bënë këtë dhe terroristën hapën zjarr ndaj tyre.

Si përfundim mbetën të vrarë Sahar Anurad  17 vjeçe, Vetul Bahush, dhe Muhamed Nazeri (një inspektor). Ndërkohë mbetën të plagosur Taki Habibi 17 vjeç dhe dy persona të tjerë të cilët u shtruan dhe u mjekuan në spitalin " 5 Azer" të Gorganit.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur