روايت به اسارت درآمدن 16منافق توسط عشاير در عمليات مرصاد

نيروهاي عشاير «قلخاني» موفق شدند 16منافق را با فريب دادن و با اين شرط كه به كردهاي عراقي تحويل داده مي‌شوند، در ارتفاعات كرمانشاه دستگير كنند و وقتي آقاي وحيد قصد تقدير از آنها را داشت، اين عشاير به دريافت لوح تقديري بسنده كردند

Farmande Sepah Nabi Akram

سردار اسدالله ناصح فرمانده تيپ نبي اكرم كرمانشاه در دوران دفاع مقدس و فرمانده وقت سپاه نبي اكرم اين استان در سال‌هاي آخر جنگ با تشريح «عمليات مرصاد» در گفت‌وگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: نيروهاي بعثي عراق در آخرين روزهاي جنگ، منطقه فاو را به اشغال خود در آوردند و اقدامات تحريك‌برانگيزي در منطقه غرب، پنج ضلعي و فكه انجام دادند؛ بنده كه جانشين سپاه چهارم كرمانشاه بودم، متوجه تحركات مشكوك عراق در منطقه غرب شدم و اين تحولات و تحركات دشمن را به مسئولان وقت گزارش دادم.

وي با اشاره به اينكه در مناطق عملياتي «سومار و قصر شيرين» نيروهاي ارتش مستقر بودند، افزود: بنده به همراه بهروز مرادي به منظور آگاهي مسئولان ارتش از تحركات مشكوك دشمن، به ديدار فرمانده لشكر 71 ارتش رفتيم و از آنها تقاضا كرديم كه تانك‌ها را از حمله مستقيم دشمن دور كنند تا در صورت حمله عراقي‌ها كمتر خسارت به ما وارد شود و چنانچه قرارگاه لشكر 71 نيازمند نيروي احتياط باشد، وارد منطقه شويم.

فرمانده تيپ نبي‌اكرم كرمانشاه در دوران دفاع مقدس يادآور شد: بر اساس توافق سردار شهيد شوشتري و قرارگاه نجف، قرار شد دو گردان تيپ نبي اكرم به تيپ ابوذر در منطقه «ريخك» قصر شيرين ملحق شوند.

*افزايش تجهيزات زرهي دشمن در مناطق مرزي غرب كشور نشان از حمله‌اي گسترده داشت

سردار ناصح با پرداختن به تحركات دشمن قبل از اجراي عمليات مرصاد گفت: نيروهاي شناسايي ما از تحركات بالاي عراقي‌ها در منطقه هشدار دادند، چرا كه با سرعت زيادي 30 تانك عراقي به 500 تانك افزايش يافت و روزهاي بعد تجهيزات ديگري به آنها افزوده شد.

فرمانده وقت سپاه چهارم كرمانشاه در دوران دفاع مقدس تصريح كرد: به همراه آقاي دانشيار مسئول دفتر فرماندهي كل به قرارگاه رفتيم و با آتش‌ سنگين لشكر زرهي عراق مواجه شديم و اين حدس براي ما روشن شد كه دشمن در صدد حمله است.

وي در ادامه افزود: همزمان با آتش‌ سنگين دشمن، در شب قبل از حمله گسترده عراقي‌ها بنده به «تيپ مسلم» در گيلانغرب رفتم تا با «حسين شاه ويسي» فرمانده اين تيپ، مشورت‌ كنم؛ نزديك صبح بود كه خبر ورود عراقي‌ها به داخل ايران به گوش رسيد و به همراه همرزمانم از بالاي ارتفاعات 12 تانك عراقي را ديديم.

فرمانده سابق لشكر 10 سيد الشهدا (ع) يادآور شد: «حسين شاه‌ويسي» فرمانده تيپ مسلم براي مشاهده عراقي‌ها به بالاي ارتفاعات آمده بود، اما با برخورد تير مستقيم به دستش، پايين افتاد و توسط آمبولانس او را عقب برديم و بعد از اينكه مختصر درگيري با بعثي‌ها داشتيم، ديگر پيشروي نكردند و ما نزديك ظهر به «گيلانغرب» برگشتيم.

سردار ناصح در ادامه عنوان داشت: بنده كه به عنوان رزمنده به داخل تيپ مسلم رفته بودم با مشاهده وضعيت بحراني منطقه به مسئول اطلاعات تيپ مسلم گفتم خط را جمع و جور كند؛ چون قصر‌شيرين سقوط كرده بود و مردم روستاها به شهرهاي همجوار در حال مهاجرت بودند.

فرمانده تيپ نبي اكرم كرمانشاه در دوران دفاع مقدس ادامه داد: قرارگاه تاكتيكي ارتش در 4 كيلومتري گيلانغرب بود و نيروهاي سپاه در اينجا مستقر شده بودند و دو گردان رمضان به فرماندهي سردار ذوالقدر و جان محمد، مسئول لجستيك سپاه در اينجا مستقر شدند، اما يكي از اين گردان‌ها به محض رسيدن به اين منطقه توسط هواپيماهاي عراقي بمباران شد و نيروها، خسارت ديده و پراكنده شدند.

*تشكيل تيپ ويژه شهدا به منظور جلوگيري از تهاجم دوباره دشمن

فرمانده سابق لشكر 10 سيدالشهدا (ع) با اشاره به پيشروي عراقي‌ها در روز اول تهاجم به قصر شيرين اظهار داشت: تنگه‌هاي «قاسم‌آباد، امام حسن، حاجيان، كوچك‌ و چم» محور ورودي نيروهاي عراقي در قصر شيرين بود و همزمان با اينكه خبر پيشروي عراقي‌ها را در اين منطقه شنيديم، تيپ ويژه شهدا را آماده كرديم و با درگيري مختصري صبح آن روز دشمن را متوقف كرديم تا اينكه در ظهر، درگيري شديدتر شد و بنده كه پشت نيروهاي عراقي جا مانده بودم، بعد از 34 ساعت به نيروهاي خودي ملحق شدم.

وي در ادامه يادآور شد: نزديك ظهر روز بعد به پاسگاه «كاسه‌گران» رسيدم و موفق شدم توضيحاتي از سازماندهي عراقي‌ها را به مسئول قرارگاه ارائه دهم و آقاي هاشمي رفسنجاني را براي ارائه توضيحاتي ملاقات كنم.

فرمانده تيپ نبي‌اكرم كرمانشاه ادامه داد: سردار احمدي مقدم جانشين قرارگاه حمزه كردستان، سردار ناصر شعباني و‌ سردار شوشتري به همراه بنده براي ارائه توضيحات در دفتر آقاي هاشمي رفسنجاني در كرمانشاه حضور يافتيم و پس از اينكه اوضاع منطقه را براي وي تشريح كرديم، به مناطقي كه بايد در آنجا مأموريت انجام مي‌داديم، اعزام شديم.

اين فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: آقاي رفسنجاني با وجود اينكه توضيحاتي از منطقه گيلانغرب دادم اما وي مي‌خواست بداند استعداد‌ نيروهاي عراقي كه در منطقه مستقر هستند، چه ميزان است.

*حمله اوليه دشمن با نداشتن گروه پشتيباني در منطقه غرب، ما را به تعجب وا داشت

سردار ناصح يادآور شد: ساعت 30،17 روز اول حمله، به ما خبر دادند نيروهاي دشمن از سمت گردنه «پاتاق» در قصر شيرين وارد عمل شدند، بنده كه از اين خبر متعجب شدم گفتم چطور ممكن است عراقي‌ها بدون تأمين و پشتيباني وارد خاك ايران شوند و فرض را بر اين گرفتم كه اين خبر اشتباه است.

فرمانده وقت سپاه چهارم كرمانشاه اظهار داشت: ساعت 15،6 خبر پيشروي نيروهاي عراقي به «كرند» رسيد كه «اسلام‌آباد» را هم مورد تهاجم قرار داده بودند، در اين لحظه بود كه متوجه شديم اين‌ها عراقي نيستند بلكه گروه منافقين هستند كه دست به تحركات نظامي گسترده‌اي زده‌اند.

*مهاجرت مردم و ايجاد ترافيك باعث جلوگيري از سرعت ورود منافقين به داخل كرمانشاه شد

سردار ناصح با بيان اينكه شناخت گروه‌هاي منافق در ميان مردم كرمانشاه مشكل بود، تصريح كرد: مهاجرت گسترده مردم به سمت كرمانشاه، ترافيك وحشتناكي را به وجود آورده بود و اين يكي از دلايلي بود كه سرعت پيشروي منافقين را گرفت؛ مثلا رزمندگان «12 قائم» براي رسيدن به كرمانشاه به دليل ترافيك فاصله 25 كيلومتري را 8 ساعته طي كردند.

فرمانده بخشي از عمليات مرصاد خاطرنشان كرد: ساعت يك بامداد خط «چهار زبر»، به عنوان محل استقرار نيروهاي منافق تشخيص داده شد و نيروهاي رزمنده ايران از همدان و شاهرود خودشان را به اين منطقه رساندند و مردم هم كه از هجوم منافقين با خبر شده بودند، به منطقه درگيري آمدند و حتي رزمنده‌اي به نام «نوري» از لشكر 77 كردستان يك گردان نيرو در تنگه «كل داود» در ورودي شهر سر پل ذهاب براي مبارزه با منافقين مستقر كرده بود.

*«تنگه چهار زبر» بهترين نقطه براي هلاكت منافقين شناخته شد

ناصح با بيان اينكه تيپ 12 امام حسين (ع) در شب نخست حمله منافقين به داخل ايران جلسه‌اي با حضور فرماندهان برگزار كرد، گفت: فرماندهان با استقرار در تيپ 12 امام حسين (ع) طراحي و اجراي عمليات گسترده‌اي را توسط هواپيما‌ها و هوانيروز مطرح كردند و از آغازين ساعات روز دوم، شروع به بمباران خطوط مورد نظر در تنگه «چهارزبر» كردند.

اين فرمانده عمليات مرصاد در پاسخ به اين سؤال كه چرا منافقين داراي استدلال نظامي در هجوم به ايران نبودند، گفت: منافقين با يك تحليل نادرست، در بوق و كرنا كرده بودند كه جمهوري اسلامي با علم كردن جنگ مي‌خواهد اشكالات و معايب حكومت خود را بپوشانند و از جنگ براي حفظ نظام اسلامي خود استفاده كرده است و زماني كه قطعنامه در نيمه شب 26 تيرماه پذيرفته شد، منافقين به مدت يك هفته تبليغ كردند كه طلسم اختناق شكسته شده است چرا كه همزمان با قبول طرح صلح اين انتظار را داشتند كه مردم ايران اسلامي عليه نظام حاكم طغيان كنند و به استقبال منافقين در مرزهاي غربي كشور بروند.

*«مهران تا تهران» شعار 5 هزار نيروي منافق در تهاجم به كشور بود

فرمانده سابق لشكر 10 سيد‌الشهدا (ع) در ادامه افزود: زمان‌بندي منافقين در حمله به ايران بسيار دقيق بود به طوري كه در برنامه‌هاي خود اعلام كرده بودند با حضور در كرمانشاه «حكومت دمكراتيك خلق» را اعلام موجوديت كنند و از همان لحظه حركت در ساعت 30،15 بعد از ظهر كه از پادگان اشرف در عراق صورت گرفت تا زماني كه در ساعت 20 به اسلام‌آباد رسيدند برنامه‌ريزي‌هايشان درست از آب درآمد و در شب دوشنبه طرح عمليات شروع و با شعار «مهران تا تهران» قصد داشتند دو روز بعد يعني چهارشنبه با 5 هزار نيروي خود در تهران باشند.

سردار ناصح با بيان اينكه منافقين از همه دنيا براي حمله به ايران فراخوان شده بودند، اظهار داشت: با سازمان‌دهي و تشكيل تيپ‌هاي مختلف منافقين موفق شدند 5 هزار نيروي خود را تجهيز كنند و از كشورهاي مختلف دنيا براي حمله به ايران كمك بگيرند، هر چند عراق در شكستن خطوط مرزي به آنها كمك كرد و به فاصله 48 تا 72 ساعت از حمله منافقين به داخل خاك ايران هواپيماهاي عراقي براي حمايت و پوشش بهتر حمله به داخل خاك ايران، نيروهاي رزمنده ما را بمباران كردند و در جايي هم به اشتباه نيروهاي منافقين توسط همين هواپيماهاي عراقي بمباران شدند.

فرمانده تيپ نبي اكرم كرمانشاه در دوران دفاع مقدس با اشاره به اينكه منافقين حضور مردم و به وجود آمدن ترافيك در منطقه را ناديده گرفته بودند، خاطرنشان كرد: منافقين با ايجاد تفكرات واهي براي همرزمان خود اين تصور را براي آنها ايجاد كرده بودند كه ملت ايران آماده پذيرايي از آنهاست و اين جمله را «مسعود رجوي» بارها در سخنان خود اشاره كرده و مي‌گفت "نخستين بار ما توسط يك دسته، با ايراني‌ها درگير شديم و بعد گروهان و گردان‌هاي ما به اجراي عمليات در مهران پرداختند، اما اكنون نوبت آن شده است كه از «مهران تا تهران» حركت كنيم ".

*در عمليات مرصاد 3 هزار كشته و مجروح از منافقين بر جاي ماند

Mersad1

وي با بيان اينكه پاسگاه «بي‌ونيچ» محل استقرار نيروهاي تيپ نبي اكرم براي بستن عقبه منافقين بوده است، گفت: من به همراه شهيد صياد شيرازي و گرداني از نيروهاي همدان و گردان شهادت توجيه شديم تا صبح روز پنجم مرداد ماه به اين منطقه رسيده و عمليات انجام دهيم اما زماني كه ما به اين منطقه رسيديم، عمليات تمام شده بود و منافقين متفرق شده بودند.

*دستگيري 16 منافق توسط عشاير «قلخاني»

فرمانده تيپ نبي‌اكرم كرمانشاه در دوران دفاع مقدس با بيان اينكه در عمليات مرصاد بيش از 3 هزار نيروي منافق كشته و مجروح شدند، يادآور شد: 2 هزار نفر ديگر از منافقين در اين عمليات توانستند فرار كنند كه ما براي پاكسازي مناطق مختلف به ارتفاعات رفتيم و موفق شديم در مدت يك ماه كار پاكسازي را انجام دهيم و با ندادن حتي يك شهيد، 120 نفر از منافقين را به هلاكت برسانيم.

وي عامل اصلي پيروزي «عمليات مرصاد» را امداد خداوندي دانست و گفت: لشكر «بدر» ايران كه با تجهيزاتي براي شركت در خطوط جنوبي و مقابله با نيروهاي عراقي عازم اين منطقه بود، در منطقه «حسن‌آباد» به طور تصادفي با منافقين درگير شدند و اين امر يكي ديگر از دلايلي بود كه توانست جلوي سرعت منافقين به داخل شهرهاي ديگر را بگيرد.

سردار ناصح با ذكر خاطره‌اي از دستگيري منافقين در ارتفاعات «كرند» كرمانشاه گفت: نيروهاي عشاير «قلخاني» موفق شدند 16منافق را با فريب دادن و با اين شرط كه به كردهاي عراقي تحويل داده مي‌شوند، در ارتفاعات كرمانشاه دستگير كنند و با هماهنگي كه با سپاه به عمل آوردند، آنها را تحويل دهند و زماني كه آقاي وحيد وزير دفاع كنوني قصد تقدير از آنها را داشت اين عشاير به دريافت لوح تقدير بسنده كردند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31