تجاوز به حقوق بشر دوستانه بین المللی(2)

Monafegh Dc

شرح کامل طرح :

1 _ کنوانسیون های ژنو Geneua Conuentions :

چهار کنوانسیون درباره حمایت از قربانیان جنگ که به کنوانسیون های صلیب سرخ نیز معروف است و در سال 1949 به وسیله نمایندگان 58 کشور در کنوانسیون دیپلماتیک در ژنو به تصویب رسید .

در واقع تمام کشورهای دنیا طرف های این چهار کنوانسیون برای بهبود شرایط بیماران و مجروحان جنگ ، زندانیان جنگی و حمایت از افراد غیر نظامی در زمان جنگ شمرده می شوند .

1. قرارداد ژنو مورخ 12 اوت 1949 راجع به بهبود سرنوشت زخم داران و بیماران در نیروهای مسلح هنگام اردو کشی

2. قرارداد ژنو مورخ 12 اوت 1949 راجع به بهبود سرنوشت زخم داران و بیماران و غریقان نیروهای مسلح در دریا .

3. قرارداد ژنو مورخ 12 اوت 1949 راجع به معامله با اسیران جنگی .

4. قرارداد ژنو مورخ 12 اوت 1949 راجع به حمایت افراد غیر نظامی در زمان جنگ .

2- سازمان :

این موضوع که باید سازمان را به عنوان نوعی فرهنگ به حساب آورد یعنی سیستمی که اعضای آن استنباط مشترکی از سازمان دارند یک پدیده نسبتاً تازه است . در گذشته تصور بر این بود که سازمان یک وسیله یا ابزاری منطقی است که می توان با استفاده از آن یک گروه از افراد را کنترل و کارهای آنها را هماهنگ کرد .

این سازمان دارای سطوح عمودی ، دوایر ، سلسله مراتب ، اختیارات و از این قبیل ویژگی ها بودند ، ولی واقعیت این است که یک سازمان بیش از اینهاست و مانند یک فرد دارای شخصیت است .

هنگامی که یك سازمان به صورت یک نهاد در می آید دارای نوعی حیات و زندگی می شود که با زندگی اعضای آن متفاوت است و به خودی خود دارای ارزش می شود ، از این رو هنگامی که سازمان به صورت یک نهاد در می آید الگوی خاصی از رفتار مورد قبول همه اعضای سازمان قرار خواهد گرفت که در همه جای سازمان به چشم می خورد .

سازمان عبارتست از فرایندهای نظام یافته از روابط متقابل افراد برای دست یافتن به هدف های معین ، این تعریف از پنج عنصر تشکیل شده است :

1. سازمان همیشه از افراد تشکیل می شود .

2. این افراد به طریقی با یکدیگر ارتباط دارند و بین آنها روابط متقابل برقرار است .

3. این روابط متقابل را می توان نظام بخشید .

4. کلیه افراد در سازمان دارای هدف های مشخصی هستند و بعضی از این هدف ها در عملکرد آنها اثر می گذارد ، هر فرد انتظار دارد که از طریق همکاری در سازمان به هدف های شخصی خود نیز نائل شود .

5. این روابط متقابل همچنین نیل به هدف های مشترک سازمان را میسر می کند و اعضای سازمان برای دست یافتن به هدف های فردی حصول هدف های مشترک سازمانی را دنبال می کنند .

با توجه به تعریف فوق سازمان چیزی جز روابط متقابل بین افراد نیست و ساختار سازمانی این روابط متقابل را که شامل سلسله مراتب هدف ها ، تعیین نقش ها ، روابط بین افراد ، فعالیت ها و سایر ویژگی های سازمان است، منعکس می نماید .

3 _ مجاهدین خلق ایران :

بنیانگذاران این سازمان ( محمد حنیف نژاد ، سعید محسن و اصغر بدیع زادگان ) نخستین تجربیات سیاسی خود را در بستر نهضت آزادی در دوران دانشجویی در دانشگاه تهران در سالهای 1343 _ 1339 به دست آوردند .

آنان در سال 1344 با تشکیل گروهی به نام سازمان مجاهدین خلق به مبارزه مسلحانه روی آوردند ، اطلاعات پایه گذاران سازمان از مسائل اسلامی بسیار سطحی بود ، ایدئولوژی تشکیلات، جزوه های آموزشی و مشی مبارزاتی آنان رونوشتی از سازمان های چپ گرای حرفه ای به شمار می آمد .

این سازمان در سال 1350، توسط ضربه ای که ساواک بر پیکر آن وارد ساخت نابود شد تعدادی از اعضای سازمان پس از دستگیری با اظهار ندامت از مهلکه اعدام گریختند، اعضاء بنیانگذار و مرکزیت این گروه اعدام شدند و باقی مانده در زندان تشکیلات خود را حفظ کردند و به یمن انقلاب اسلامی از زندانها آزاد شدند.

این سازمان خیلی سریع در مقابل انقلاب و مردم قرار گرفتند و با بیگانگان مانند عراق در جنگ تحمیلی نیز همراه شد .

در این طرح ، صحبت از جرم ، مجرم و تروریسم در صحنه بین الملل است و در ادامه آن اثبات تروریست بودن سازمان مجاهدین خلق ایران نیز یكی از بحث های اصلی است.

همچنین از نقض میثاق های بین المللی توسط امریكا صحبت می شود كه چگونه امریكا به خود اجازه داده است یك سازمان تروریستی را تحت كنوانسیون چهارم ژنو كه یك اصل از هزاران اصل حقوق بشر دوستانه بین المللی است،درآورد. توجیه امریكا این است كه به عنوان یك اشغالگر برای حفظ نظم، وظیفه دارد سازمان مجاهدین خلق را بازداشت كند اما این را نمی گوید كه آنها مجرم هستند و تنها كاری كه باید در مورد مجرم انجام داد مجازات آن است. پس می توانیم نتیجه بگیریم امریكا نمی خواهد اجازه محاكمه این مجرمین را بدهد و مسئله مهم تر آن است كه حال كه دولت عراق تشكیل و از سوی مجامع بین المللی و کشورهای عضو سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است ،امریكا دیگر اشغالگر محسوب نمی شود و سازمان مجاهدین خلق نیز باید تحویل عراق داده شود، كه این امر هنوز اتفاق نیفتاده است.

هدف تحقیق:

تحقیقی حاضر در برگیرنده امهات و مسائل كلیدی حقوق بشردوستانه است كه با بیانی فشرده و ساده مطرح می گردد. این تحقیق خلاصه، مشتمل بر دو فصل اصلی است كه فصل اول آن به تشریح عملکرد سازمان مجاهدین خلق ایران اختصاص دارد و در آن نه تنها این سازمان بلكه مجرم بودن آنها مورد بررسی قرار می گیرد و در فصل دوم كنوانسیون چهارم ژنو مورد مطالعه قرار می گیرد و وجوه تناقض این كنوانسیون و عملكرد امریكا در عراق بحث می شود ؛ توجیه امریكا برای این كار این است كه برای حفظ نظم ، سازمان مجاهدین خلق را بازداشت كرده است چرا كه از جمله وظایف اصلی یك اشغالگر حفظ نظم است . به هر حال در این تحقیق می خواهیم به اثبات برسانیم كه امریكا مانع صدور حكم تروریست ها می شود و این عمل امریكا مسئولیت بین المللی را برای این كشور به ارمغان دارد.

 

ادبیات سابقه تحقیق :

1_ معاوضه القاعده با اعضای سازمان مجاهدین خلق ؛ شایعه یا واقعیت:

در پی حکم دولت ایالات متحده مبنی بر تروریست بودن گروه مجاهدین خلق ، گمانه زنی هایی صورت گرفت ، مبنی بر این که ایران و ایالات متحده امریكا به دنباله مبادله اعضای گروهک تروریستی مجاهدین خلق با اعضای بازداشت شده القاعده در ایران هستند و ...

( كتابخانه دیجیتالی دید)

2 _ محکومیت برخورد گروهک رجوی با اعضای خود توسط سازمان دیده بان حقوق بشر :

آنچه در این گزارش حائز اهمیت است اطلاق واژه فرقه که دارای بار منفی معنایی خاص خود می باشد ، از سوی سازمان دیده بان حقوق بشر به گروهک رجوی است و ....

( کتابخانه دیجیتالی دید )

3 _ فروغ مرصاد :

اعضای سازمان مجاهدین خلق پس از پناهندگی به عراق فعالیت های خود را علیه ایران آغاز کردند ، متن حاضر شرح عملیات فروغ جاویدان از زبان سردار حسین رضوی مدنی فرمانده تیپ 23 نصرت است و ..... ( کتابخانه دیجیتالی دید )

4 _ مجاهدین خلق در آئینه تاریخ

مهندس علی اكبر راستگو نیز در كتاب خود به نام " مجاهدین خلق در آئینه تاریخ " حاصل تجربیات خود را به عنوان یكی از هزاران قربانی فرقه خطرناك مسعود رجوی بیان كرده است.

همچنین در جلد دوم كتاب خود از دیپلماسی و روابط خارجی سازمان مجاهدین خلق و انقلاب ایدئولوژیك درونی سازمان مجاهدین خلق صحبت می كند.

و...

_________________________________

1- آقا بخشی ، علی و دیگران ، فرهنگ علوم سیاسی ، تهران : چاپار 1379 ، ص 232


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31